Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarik napisał(a):
Zgrywam, ale ilez to pracy! :diabloti:

Wymuszenie! :eviltong:

Płosie, zupełnie dobrowolnie wklejone zdjęcia :diabloti:

Nikt nie obiecywał, że będzie w życiu łatwo i przyjemnie:eviltong:
Dobrowolnie wklejone zdjęcia ale taki sam poziom:loveu:, nie no, są super, zachwycam się nimi i oczywiście psem! Przez wiele lat miałam owczarka, inteligentne stworzenie!

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ja zwykle tu mam smaka, tu smycz, tu aparat, tu linkę, a gdzie jeszcze to ustrojstwo do klikania?

ja mam zwykle przy lamówce do paska w spodniach lub na nadgarstku powieszony na gumce;) przy klikerze z resztą smaka nie musisz podawać od razu- zdążysz wyciągnąć z kieszenie, byleby nie za długo. Linkę przypinam na smyczy w pasie- wygląda to jak nie powiem co, ale funkcjonalne jest : P

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ja jednak wolę skupić się na psie, zresztą Baaj z klikerem śrendnio pracuje. On patrzy na mnie, na rece, w oczy i tam szuka podpowiedzi, co robi dobrze.

szczerze mówiąc- zazdroszczę, mi to po właściwie kliker jest teraz najbardziej potrzebny ;)

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ja zwykle tu mam smaka, tu smycz, tu aparat, tu linkę, a gdzie jeszcze to ustrojstwo do klikania?

Ja smaki mam w torbie, ze smyczy jest spuszczony, więc lezy na ziemi, aparat na szyi, choć jak czegoś uczę, to nie używam, linki nie posiadamy, więc kliker ma dużo miejsca do podziania się ;)

lafuma-82 napisał(a):
Nikt nie obiecywał, że będzie w życiu łatwo i przyjemnie:eviltong:
Dobrowolnie wklejone zdjęcia ale taki sam poziom:loveu:, nie no, są super, zachwycam się nimi i oczywiście psem! Przez wiele lat miałam owczarka, inteligentne stworzenie!

Ehh, ale żeby tak moi Dogomaniacy mi zycie zatruwali... :roll: :diabloti:
Dziękuję bardzo, choc mi naprawdę tylko nieliczne się podobają ;) Oglądam galerie innych lustrzankowych dogomaniaków i szczerze powiedziawszy to robię się wtedy o taaaka malutka :shake:
bardzo ;)

Posted

[quote name='Wyjątek']http://images30.fotosik.pl/266/402ec75bd73a62c6.jpg
:loveu::loveu::loveu:

Ciesze sie ogromnie :multi:

[quote name='AngelsDream']Ja jednak wolę skupić się na psie, zresztą Baaj z klikerem śrendnio pracuje. On patrzy na mnie, na rece, w oczy i tam szuka podpowiedzi, co robi dobrze.

Zazdroszczę! Mój na... talerz ze smakami (bo narazie uczymy się w domu), a na spacerze to na piłkę lub ewentualnie, na torbę ze smakami :placz:

[quote name='Tinka:)']szczerze mówiąc- zazdroszczę, mi to po właściwie kliker jest teraz najbardziej potrzebny ;)

Dokładnie ;)

Posted

[quote name='AngelsDream']Ja zwykle tu mam smaka, tu smycz, tu aparat, tu linkę, a gdzie jeszcze to ustrojstwo do klikania?
Włączę się w rozmowę, jeśli nie macie nic przeciwko:p
U mnie to wyglada podobnie, jak idziemy na spacer a nie tylko za potrzebą to też mam te wszystkie akcesoria, o których mowa, plus jakieś aporty, czasem zwierzęce a czasem jakaś imitacja. Ja to normalnie wstydzę się przechodzić obok ludzi, jak idę na taki spacer, jakbym z targu wracała taka obładowana jestem, a jak już wracam ze spaceru to tym bardziej, bo do tego jeszcze brudna jestem, z moim psem nie ma lekko:evil_lol: plus niezwykle eleganckie obuwie,
( http://images23.fotosik.pl/265/b4446debf537f6ebmed.jpg )
bo czasem na jakieś bajorko się trafi, zachciało mi się psa myśliwskiego:eviltong:

Posted

Szarik napisał(a):

Zazdroszczę! Mój na... talerz ze smakami (bo narazie uczymy się w domu), a na spacerze to na piłkę lub ewentualnie, na torbę ze smakami :placz:

a mój na zapachy:cool1: jakby mógł to by nosa od ziemi nie odrywał:placz: no i nie mogę go spuścić bo nie wraca:roll:

lafuma-82 napisał(a):
zachciało mi się psa myśliwskiego:eviltong:

mi też:cool1: po polujących rodzicach:cool1:
na szczęście bajorek nie lubi:evil_lol:

Posted

[quote name='lafuma-82']Włączę się w rozmowę, jeśli nie macie nic przeciwko:p
U mnie to wyglada podobnie, jak idziemy na spacer a nie tylko za potrzebą to też mam te wszystkie akcesoria, o których mowa, plus jakieś aporty, czasem zwierzęce a czasem jakaś imitacja. Ja to normalnie wstydzę się przechodzić obok ludzi, jak idę na taki spacer, jakbym z targu wracała taka obładowana jestem, a jak już wracam ze spaceru to tym bardziej, bo do tego jeszcze brudna jestem, z moim psem nie ma lekko:evil_lol: plus niezwykle eleganckie obuwie,
( http://images23.fotosik.pl/265/b4446debf537f6ebmed.jpg )
bo czasem na jakieś bajorko się trafi, zachciało mi się psa myśliwskiego:eviltong:

Bardzo prosze ;)

Napewno wyglądacie bardzo zachęcająco :evil_lol: Nie odsuwają się od Was? :diabloti:
Mój, mimo iż nie mysliwski, to przy upałach bezpardonowo kładzie sie w kałużach :diabloti: Niedość, że dzieci i ludzie uciekają od Niego ze względu na wygląd i wielkość (mój biedny maluszek :placz:), to jeszcze jak idzie taki potwór błotny, to mamy cały chodnik dla siebie :diabloti:

[quote name='Tinka:)']a mój na zapachy:cool1: jakby mógł to by nosa od ziemi nie odrywał:placz: no i nie mogę go spuścić bo nie wraca:roll:

Uu, to szkoda. Ja na szczęście nie mam z tym problemów, czasem tylko się zaniucha, ale to wjednym miejscu i za sunią. Na mojego najbardziej działają piłki, wtedy nawet zapomina o innych psach, co jest cudem, ale ciężko z oddawaniem tych piłek i zabawa nie trwa za dlugo :cool1: Komendę zna, w domu oddaje, patyki w miare oddaje, mojemu Tacie wszystko oddaje, ale mi piłki na spacerze dobrowolnie nie chce oddać :mad:

Posted

[quote name='jonQuilla']to znowu ja....
mówię dzień dobry i lecę dalej :eviltong:

foty oglądnęłam ;) :loveu:

O nie... :shake: :evil_lol: :buzi:
dzień dobry, leć, leć! ;)

No i nie byłabym sobą, gdybym nie wtryniła tu jeszcze jakiegoś 'sapacza' :diabloti:

Posted

[quote name='AngelsDream']Nagły zgon?

Fachowcy mówią, że nie wolno psu bawic się patykami. Teraz już wiem o co chodziło, stało się :diabloti:

Nie pozwólnie swoim psom bawić się patorami! Bo skończą jak mój :evil_lol:

[quote name='jonQuilla']pełne skupienie przy obgryzaniu patyka..
zupełnie jak moja suka :evil_lol::evil_lol:

No pewnie, to nie jest byle tam patyk, to jest super patyk i trzeba go super obgryźć :evil_lol:

Byłam, poznałam ;) Ale zdjęć za wiele nie widziałam. :mad: (I całkiem nieźle zrymowałam :evil_lol:)

Posted

[quote name='Szarik']
Byłam, poznałam ;) Ale zdjęć za wiele nie widziałam. :mad: (I całkiem nieźle zrymowałam :evil_lol:)

bo źle patrzałaś :evil_lol::evil_lol:

podać Ci jakiś bit? :evil_lol::evil_lol::eviltong:

Posted

Szarik napisał(a):
Fachowcy mówią, że nie wolno psu bawic się patykami. Teraz już wiem o co chodziło, stało się :diabloti:

Widzę, że Szarikowa pańcia zmobilizowała się i umieściła nowe zdjęcia:loveu:

A jak to uzasadniają? Bo ja np Zahrze nie rzucam patyków, bo na bank robiłaby to co Szarik, a niestety w jej przypadku gryzienie aportu jest niewybaczalne:evil_lol:

Posted

lafuma-82 napisał(a):
Widzę, że Szarikowa pańcia zmobilizowała się i umieściła nowe zdjęcia:loveu:

A jak to uzasadniają? Bo ja np Zahrze nie rzucam patyków, bo na bank robiłaby to co Szarik, a niestety w jej przypadku gryzienie aportu jest niewybaczalne:evil_lol:

;)

Że wbija się w dziąsła, kaleczy jamę ustną, może utkwić w przełyku itd. Ogólnie niebezpieczny, bo można go rozwalić. No ale ja wychodze z załozenia, że w domu też może na Ciebie obraz spaść i zginiesz, nie lubie zbytecznej przesady. Co mógłby robić pies, gdyby mu sie zabroniło patykowania? Chodzić do fryzjera, myć sobie zęby i chodzić na szpilkach. :roll: Pielęgnacja owszem, ale pies musi mieć troche z psiowości ;)
No tak, to zrozumiałe ;) Ale Ona ma inne zabawy :)