Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Szarik']
No ba, że chcę!
A to się nadaje? Jesli tak, to bierz, mi się ono podoba ;)

Apropo psa w typie JRT u Nas w schronisku, to nie ma :shake: Przejżałam dzisiaj wszystkie boksy.
:diabloti:
nadaje się, chyba że wolisz jakieś bardziej z boku czy coś;) tak w ogóle to piękne fotki:loveu:

ok, dzięki;) piesek nie dla mnie niestety:roll:

EDIT: te mi się podoba: http://images25.fotosik.pl/261/970abcc404039e60.jpg robić takie tło, czy bez tła?

Posted

Enchantress'ka;10710370 napisał(a):
Też mamy tę książkę (i inne o pozytywnym szkoleniu)
U nas targetowanie to proste dotknięcie jakiegoś przedmiotu (długopis, patyk, pilot - co jest pod ręką) przez chwile, sekundę. ;)
My na samym początku targetowania uczyliśmy się nie tylko ze względu na jego szerokie zastosowanie, ale też dlatego, że jest do dobry wstęp do szkolenia klikerowego.

To równiez, wydało mi się narazie najprostsze. Takie sprawdzenie, czy pies rozumie o co chodzi w klikaniu.
Powiem szczerze, że ta książka nie jest jakas rewelacyjna (tak mi się wydaje), póki co korzystamy z internetowych rad ;)
Ok, w takim razie robimy to dobrze. Dotykac już praiwe umiemy (80% udanych prób). Jak jest bardzo głodny, to tak szybko dotyka targetu, że czasem zachacza zebami (ja przyzwyczajona, że jak się zbliża, to klikam, żeby nie przegapic momentu dotknięcia, klikam i przy zebach :roll:). Wtedy zaczyna gryśc i trzeba prostować. Poćwiczymy jeszcze ;)

Gdybym miała pytania (a juz ma apropo innych sztuczek, ale to w swoim czasie), to napewno udam się do Ciebie.

Wyslij mi prosze zdjecia w wolnym czasie apropo bannerku. Im wiecej, tym lepiej ;) Jutro postaram się tym zająć, ok?

Posted

[quote name='Tinka:)']:diabloti:
nadaje się, chyba że wolisz jakieś bardziej z boku czy coś;) tak w ogóle to piękne fotki:loveu:

ok, dzięki;) piesek nie dla mnie niestety:roll:

EDIT: te mi się podoba: http://images25.fotosik.pl/261/970abcc404039e60.jpg robić takie tło, czy bez tła?

Liczyłas na inna odpowiedź? :diabloti:
Nie wiem co wole, bo nigdy nie widziałam narysowanego Szarika! :multi: Zrób to, które Ci się podoba. Jesli uważasz, ze z tłem bedzie ładniej, to bardzo proszę. Chyba, że Ci się nie chce. Ja wiem, że łatwiej jest przy jasnych instrukcjach, ale ja jednak, jako całkowita laiczka spisuję sie na Ciebie ;)

Dziękuję bardzo ;)

Już liczyłam, że będzie szansa na domek dla któregoś z Naszych biedaków :roll:

Posted

Szarik napisał(a):
Liczyłas na inna odpowiedź? :diabloti:
Nie wiem co wole, bo nigdy nie widziałam narysowanego Szarika! :multi: Zrób to, które Ci się podoba. Jesli uważasz, ze z tłem bedzie ładniej, to bardzo proszę. Chyba, że Ci się nie chce. Ja wiem, że łatwiej jest przy jasnych instrukcjach, ale ja jednak, jako całkowita laiczka spisuję sie na Ciebie ;)

Dziękuję bardzo ;)

Już liczyłam, że będzie szansa na domek dla któregoś z Naszych biedaków :roll:

nie:evil_lol: byłam na to raczej psychicznie przygotowana :cool3:
czyli po swojemu:diabloti:

jest, nie dla mnie piesek ale ktoś z dgm prosił, żebym pomogła w szukaniu więc pomagam ;)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Dawaj więcej fotek :loveu:

No weź, a za tydzień, to co ja Wam pokażę? :diabloti: :eviltong:

Tinka:) napisał(a):
nie:evil_lol: byłam na to raczej psychicznie przygotowana :cool3:
czyli po swojemu:diabloti:

jest, nie dla mnie piesek ale ktoś z dgm prosił, żebym pomogła w szukaniu więc pomagam ;)

I słusznie :p
Si si, róbta co chceta :diabloti:

A może chcą jakiegoś innego? Moge pokazac ofertę :diabloti:

Posted

Szarik napisał(a):

A może chcą jakiegoś innego? Moge pokazac ofertę :diabloti:

nie, TZ zakochany w Jackach a wystaw nie planują wiec chcą jakiegoś hodowlanego odrzutka lub uratować jakąś bidę, Jacki to jednak indywidua:diabloti:

Posted

Szarik napisał(a):
Rysuj Basieńko, Rysuj!

Oblepię soby pokój rysunkami Szarika. Potrzebne mi jeszcze jakieś 150 :diabloti:

poproszę o jakieś portretowe zdjęcie :loveu: chociaż w sumie Szarul w całości też może być :)

Posted

Szarik napisał(a):
No weź, a za tydzień, to co ja Wam pokażę? :diabloti: :eviltong:

Nowe zrobisz :razz: ja cykam tyle że nie nadążam z wstawianiem, bierz ze mnie przykład :diabloti: :evil_lol:

Posted

[quote name='basia bonnie']poproszę o jakieś portretowe zdjęcie :loveu: chociaż w sumie Szarul w całości też może być :)

Może być? Chyba, ze sobie coś wybierzesz ;)

[quote name='AngelsDream']Mi klikanie ciężko idzie, ale jak komus wychodzi, to super.

Nam wychodzi w najpoczątkowszej z początkowych faz :diabloti: A ja się szybko zniechęcam :roll: Oby Nam cały czas szło!

[quote name='agaciaaa']Nowe zrobisz :razz: ja cykam tyle że nie nadążam z wstawianiem, bierz ze mnie przykład :diabloti: :evil_lol:

Nie mam miejsca na dysku, wiesz ile się musze nakombinowac, żeby gdzieś wcisnąć te? No ale dobrze, jeszcze ciut wygrzebię, ale ostrzegam, że będa nudne i nie będzie to nic nowego :diabloti:

Posted

Szarik napisał(a):
Nie mam miejsca na dysku, wiesz ile się musze nakombinowac, żeby gdzieś wcisnąć te? No ale dobrze, jeszcze ciut wygrzebię, ale ostrzegam, że będa nudne i nie będzie to nic nowego :diabloti:

To trzeba zgrać na płytki :razz: oj Monika, szukasz wymówki :eviltong:

Dawaj szybko bo ide spać :diabloti:

Posted

Nono, ładniutki portrecik.
Żeby ktoś takie mojej Zahrze porobił, że też musisz mieszkać na południu albo ja w centrum:eviltong:
Mogę wiedzieć, jakim aparatem robisz te fotki, bo ja nie mam najgorszego ale się na nim nie znam, a pewnie dałoby się coś na miarę tej galerii zrobić.
Nie spodziewasz się tego po mnie ale dałam obszerną odp. na Twój post:evil_lol:

Posted

[quote name='agaciaaa']To trzeba zgrać na płytki :razz: oj Monika, szukasz wymówki :eviltong:

Dawaj szybko bo ide spać :diabloti:

Zgrywam, ale ilez to pracy! :diabloti:

Wymuszenie! :eviltong:

[quote name='jonQuilla']ale uśmiech :loveu:

No Colgate! :cool3: :evil_lol:

Płosie, zupełnie dobrowolnie wklejone zdjęcia :diabloti:

I jeszcze dwa tyłaski :evil_lol:

Posted

Zdjęcia na poprzedniej stronie! :razz:

[quote name='lafuma-82']Nono, ładniutki portrecik.
Żeby ktoś takie mojej Zahrze porobił, że też musisz mieszkać na południu albo ja w centrum:eviltong:
Mogę wiedzieć, jakim aparatem robisz te fotki, bo ja nie mam najgorszego ale się na nim nie znam, a pewnie dałoby się coś na miarę tej galerii zrobić.
Nie spodziewasz się tego po mnie ale dałam obszerną odp. na Twój post:evil_lol:

Dziękuję ;) Żadna filozofia, uwierz mi, własny aparat mam w rękach od niecałego miesiąca :evil_lol:
To Sony Alpha 300 ;) A Ty jakim robisz zdjęcia?
:crazyeye: W takim razie bardzo przepraszam, to Ty powinnas mnie teraz okrzyczeć za ślepotę :evil_lol:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Nowe zrobisz :razz: ja cykam tyle że nie nadążam z wstawianiem, bierz ze mnie przykład :diabloti: :evil_lol:

To porób za mnie przez najbliższy miesiąc :evil_lol::evil_lol:

Posted

AngelsDream napisał(a):
Mi do klikera brakuje ręki zwyczajnie ;)

Aaa... tez sie często mylę, klikam jak już skończył, jeszcze nie zaczał, albo robi zupełnie nie to. Mam nadzieję jednak, że nie zrobi mu to kompletnej kaszki z mózgu ;)