Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Gabi79 napisał(a):
Dotarłam na wątek.

Madziu, ale Ty masz wspaniałe, piękne, radosne psiaki:loveu:

Cała trójka wygrała los na loterii!!!

A Adusia nie do poznania:lol: Uratowałaś jej życie.

Czy pozostała dwójka ma wątki na dogo.

Chętnie bym poznała ich historię.
Kaprysek kiedyś miał, poszukam, bo jest z Sosnowca. Łapeczek nie, kilka zdań jest o nim na wątku Korabiewic(jak mu łapę odgryzł amstaff:-(, On był tam w tych najgorszych, przerażających czasach...:-(
Jutro wrzucę Adusię bardziej domową, bo i taka ONA jest:-)

Edited by madziakato
dopisek
Posted

Madziu cudne masz psiaki :), powtarzam się wiem :).
Zobacz czy przy wklejaniu zdjęć nie ma jakieś opcji linka "na forum". Kiedyś, zgodnie z regulaminem, nie wolno było wklejać takich dużych zdjęć. W jednym poście moze być 5 zdjęć. Chyba, że coś się zmieniło, zresztą moderatorzy chyba tu już rzadko bywają.

Posted

Madzia!
Jaka boska Twoja Adusia!
Płakać mi się chce, bo fota jak śpi - jakbym moją Zuzię widziała:placz:
Obie macie szczęście, że los zetknął wasze drogi - ona, bo na taką panią trafiła, a Ty -abyś wiedziała jak dobrze mieć super psiaka;)
Zżera mnie zazdrość!!!
Jak najwięcej szczęśliwych chwil Wam życzę dziewczyny;)

Posted

Epe, to prawda- ONA jest świetnym cudownym psem. Dziś obserwowałam jak z naszym Łapkiem się przytulali(razem śpią, czasem na jednym legowisku), jak
Adusia go delikatnie zaczepiała do zabawy, a on ją miział tak czuło:loveu:( a Łapek do innych psów jest absolutnym termianatorem nie znającym litości) to ... łezka mi się w oku zakręciła, nie powiem...

Posted (edited)

madziakato napisał(a):
Wiem, że zdjęcie nie na temat, ale...musiałam!:evil_lol:
W końcu z powodu Łapka poznałyśmy się z dziewczynami!
Wolf, dzięki, nie wiedziałam, ze to takie proste, wielu poległo podczas prób nauczenia mnie wklejania zdjęć na dogo, a tu proszę, udało się:multi:

Tak było :):) Tak z 1,5 roku temu. Pozdrawiamy Łapka.
Cała ekipa śliczna:)

Edited by Mysza2
Posted

Przecież widzę, że lody wcale nie zostały same:evil_lol: I co było dalej? Adusia pilnowała, czy postanowiła spróbować co też pysznego tam pańcia ma?

Posted (edited)

epe napisał(a):
Przecież widzę, że lody wcale nie zostały same:evil_lol: I co było dalej? Adusia pilnowała, czy postanowiła spróbować co też pysznego tam pańcia ma?
Połowa dla mnie, połowa dla niej:evil_lol:
Wczoraj byliśmy na kontroli, Ada spadła z wagi prawie 2 kg(miesiąc!), od poniedziałku zaczynamy pełną diagnostykę...

Edited by madziakato
lit.
Posted

Jestes pewna, ze nie ma pasozytów ? Robiłas badania ?
Edit:
Psy ze schronisk cczasem są tak bardzo zarobaczone, ze jedno, czy tez dwukrotne odrobaczenie moze nie wystarczyc.
Zajrzyj na wątek "mojego" Mareczka. Był odrobaczane wielokrotnie duzymi dawkami i dopiero udało sie wytruc pasozyty.

Posted

Madziu moje psy latem też zawsze chudną. Mniej jedzą w upał, więcej czasu spędzają na podwórku. Twoja psica stała się bardzo aktywna fizycznie (ma 2 kumpli do szaleństw :)). Ale daj do badania kupę, tak na wszelki wypadek. Bela może mieć rację.

Posted

[quote name='betka']Madziu moje psy latem też zawsze chudną. Mniej jedzą w upał, więcej czasu spędzają na podwórku. Twoja psica stała się bardzo aktywna fizycznie (ma 2 kumpli do szaleństw :)). Ale daj do badania kupę, tak na wszelki wypadek. Bela może mieć rację.

Betka dobrze radzi! Jeśli tam nic nie wyjdzie to przestań się martwić, bo przecież my baby w większości też tak mamy - w zimie tłuszczyku i kilogramów przybywa, a w lecie szczęśliwie "spadamy z wagi";)

Posted

Wróciliśmy, Ada miała jeszcze kolejne USG, nieznacznie powiększona śledziona, jestem już przygotowana na "łapanie"kupki. Nic innego nie może być, choć wet. się zarzeka, że jest tak odrobaczona, że to nie to...wolę sprawdzić.