Ayame Nishijima Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 Elisabeta napisał(a):Mila, jeszcze troszkę... Ale fajnie. Trzymam kciuki. Do końca. A właściwie do początku nowego życia Miluni. We własnym Domku...:-) Następny cud na Dogo. :multi: Mila jest cudem, to prawda :) A tempo znalezienia domku jest tak ekspresowe, ze to pastwo czekają, a nie Mila. Trzeba jeszcze 3 tygodnie na szczepienia i sterylkę (za która płaca Państwo). A później Mila jedzie do domu :) Dowiedziałam się tez, ze zostanie juz Milą. Państwu się podoba a poza tym nie chcą zmieniać. Elisabeta napisał(a): Ayame, a Tobie życzę zdrowia. Może to zmęczenie... Dziękuję, ale to nic poważnego. To tylko alergia. Po prostu potrzebowałam chwilę, żeby zadziałały leki, 3 h odespać i już za moment pomyślę o ogłoszeniu :) Quote
ajw Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Ayame Nishijima napisał(a):Napisze coś, ale błagam, dajcie mi jeszcze chwilę (postaram się zrobić to dziś). Nie moge się ogarnąć, strasznie źle się czuję. Z robrych wieści, byłam na wizycie PA dla Mili. Dom z ogródkiem, psiak córki Państwa szwędający się po domu - Mila tez będzie tak mogła. Duża, ciepła buda... A państwo serdeczni i stęsknieni za psiskiem. Zapewnione spacery z Państwem poza teren ogródka do niedalekiego lasu. Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Mila, za jakies 3 tygodnie jedziesz do prawdziwego DOMU :) milagros, dzięki za deklarację :) Ayame spokojnie nie musi być na już ;) Odpocznij :) Super, że wizyta PA wypadła dobrze :multi: Quote
Ty$ka Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Ależ Mili się poszczęściło :loveu: Oby szczeniaki też szybko trafiły do siebie :) Quote
gluchypies Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Ale się cieszę z domku Mili :loveu: I jak fajnie, że Państwo chcą też zapłacić za sterylkę!! Będzie można zebrane pieniądze przeznaczyć na Maluchy :) Którym też życzymy jak najszybszego znalezienia swoich domków :p Quote
Ayame Nishijima Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 Zdjęcie z wszystkimi Szkrabami? Niewykonalne. te w pomieszczeniu sie nie liczą. Jednak szczeniaki zapaskudziły pokoik i nie dawałabym tamtych zdjęć. Mam za to takie: i takie zmontowane: A tekst to chyba faktycznie jutro. :) Quote
złośnica93 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Elisabeta napisał(a): Następny cud na Dogo. :multi: Bo cuda się zdarzają! :loveu: Quote
złośnica93 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Chciałabym się dowiedzieć jakiej wysokości jest Mila? Chodzi mi głównie o to jakie będzie prawdopodobieństwo, że szczeniaczki wyrosną na małe/duże psy ;) Quote
Elisabeta Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Złośnica, miło Cię spotkac i tu... :-) Prawdopodobieństwo... A tatusia znamy? He he he. ;) Quote
Ayame Nishijima Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Oszacowane prawdopodobieństwo obrczone będzie bardzo znaczącym błędem. Mila jest średnim psem - ok. 20 kg. Coś jak 2/3 owczarka niemoeckiego. A maluchy wykazują pory rozrzut dla cechy rozmiaru. lili jest niema 2x mniejsza od Alfiego. Quote
złośnica93 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Bo znalazłam osobę chętną (wstępnie) na adopcję szczeniaczka, pieska, aby wyrósł nieduży. Pani jest z Warszawy. Dom z ogrodem. I tak od razu pomyślałam o 'milowych' szczeniaczkach :) Elisabeta, witaj, hehe ;) Quote
ania68 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 No, poszalała ta nasza Mila :) Ciekawe ilu jest ojców :) Quote
Ayame Nishijima Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Kiedy patrzę na maluchy, to... myslę, że mógł być jeden. Szczenięta sa jaśniejsze od Mili - jasny kolor cecha recesywna, Milka jest podpalana więc pernie heterozygotyczna. Długa sierść - a maluchy sa strasznie puchate więc będą długowłose - kolena cecha recesywna. Rozstrzał rozmiaru to nie takie wielkie halo, bo to się wielogenowo dziedziczy... Może wcale impreza nie była aż tak udana? ;) Odnośnie rozliczenia: Jestem pod kreską, więc ne zapłace na Milke w tym m-cu. Ale tez nie chce zwrotu za paliwo. Wyszo ok 15 zł (45 km), niech to będzie mój wład na towarzystwo w tym miesącu. Dorzuciłam tez fantów na bazarek, może nie będzie tak badzo skromnie :) Quote
Ayame Nishijima Posted June 3, 2014 Author Posted June 3, 2014 Treść ogłoszenia: Kudłate słodkie kluchy szukają domów. Mamy pod opieka pięć szczeniąt, które tylko cudem wymknęły się śmierci. Od pierwszego dnia życia szczenięta miały dobrą opiekę: są zdrowe, odrobaczone i po stosownych dla wieku szczepieniach. Razem z wyciągniętą z paskudnego miejsca mamą - Milą - przebywają w hoteliku pod Kazimierzą Wielką. Szczenięta maja już prawie 7 tygodni. Będą średnie lub duże, w zależności od wybranego osobnika. Wszystkie bez wyjątku będą długowłose. Juz teraz ich puchata sierść ślicznie się falauje, nadając im wygląd ruchomych słodkich kulek. Szczeniaki oddamy za darmo do dobrych domów. Nie wydamy psa na łańcuch a warunkiem jego przekazania będzie zgoda na wizytę przed - i poadopcyjną, oraz zobowiązanie do sterylizacji psiaków w odpowiednim wieku. Te maleństwa same są efektem zaniedbania ze strony poprzedniego właściciela ich mamy. Nie chcemy, by w przyszłości ich młode spotkał los taki jak ją. Kontakt: tel. 536 942 611, e-mail ayame.nishijima<at>gmail.com Nie wiem czy podawać adres Beaty czy mój... Ja odpowiadam od razu, ale adres bywa upierdliwy w przepisywaniu ;) Jesli ktos ma pomysł na przeformułowanie ogłoszenia na bardziej chwytające za serce, to bardzo proszę. Ja nie umiem... Quote
ajw Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Mnie się taki tekst podoba ;) Wieczorkiem prześlę dane do ogłoszeń. Ayame może być Twój mail także do aktywacji ogłoszeń? Quote
betkak Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Melduję, że szczylki i mamusia zaszczepione:-) Mila wirusówka kombajn ze wścieklizną koszt 35 zł Szczeniaki wirusówki koszt 5 x 25 zł = 125 zł Quote
gluchypies Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 betkak napisał(a):Melduję, że szczylki i mamusia zaszczepione:-) Mila wirusówka kombajn ze wścieklizną koszt 35 zł Szczeniaki wirusówki koszt 5 x 25 zł = 125 zł Dzięki Beato za informacje, jak możesz to zrób proszę skany rachunków. Zrobię dziś wieczorem przelew za szczepienia. Quote
Ayame Nishijima Posted June 4, 2014 Author Posted June 4, 2014 ajw napisał(a):Mnie się taki tekst podoba ;) Wieczorkiem prześlę dane do ogłoszeń. Ayame może być Twój mail także do aktywacji ogłoszeń? Jasne. Mam już odruch sprawdzania spamu - tam często sie ukrywa aktywacja ;) Quote
elik Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Kolejnego pytającego o mojego małego tymczasika Elika zainteresowałam dzieciakami Mili. Przesłałam zdjęcia maluchów i mamy. Może sie zakochają :) Celowo przedłużam ważność ogłoszenia Elika, bo skoro są zapytania, to jest szansa dla maluchów Mili. Quote
ajw Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Ayame Nishijima napisał(a):Jasne. Mam już odruch sprawdzania spamu - tam często sie ukrywa aktywacja ;) Chyba jednak ogłoszenia będzie aktywowała osoba je robiąca, ponieważ nie prosiła o podanie maila do aktywacji :) Wczoraj przesłałam dane psiaków do ogłoszeń na Kraków, wstawię linki jak będą gotowe. A drugi pakiet na jakie miasto??? Quote
ajw Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Ayame Nishijima napisał(a):Katowice? Powinno być ok. Oki :) :) :) Quote
mdk8 Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 kochani bardzo proszę pomóżcie http://www.dogomania.pl/forum/threads/253534-W-Y-K-O-P-_-K-O-S-T-K-%C4%9-wspom%C3%B3%C5%BC-dziadusia-z-ropniem-na-pupie-(-_do-11-06_?p=22195154#post22195154 Quote
Recommended Posts