Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dzisiaj w Schronisku, suczka jest tam od 13 dni, ma 12 lat, znalezioną ją gdzieś w centum Szczecina. Nikt jej niestety nie szuka. Jest spokojna, opanowana. Niestety w boksie jest z strasznie agresywnym psemb

collacza jest agresywna?:crazyeye:
A ja ją glaskałam, była bardzo sympatyczna.
Myślałam ze ktoś sie jednak po nia zgłosi :-( . Martwie sie jak ona zniesie sterylke i przeniesienie na boksy.
Problemy z uzębieniem to chyba po prostu skutek wieku.

Posted

Inez napisał(a):
collacza jest agresywna?:crazyeye:

Ja zrozumiałam że coliaczka jest z agresywnym psem w boksie,a nie ona jest agresywna.Jakie podejscie w tym schronie mają do starych psów(usypiają czy nie?)Zaraz wystawie ją na forum collie, bidulce trzeba pomóc.W takim wieku sterylizacja może być dla niej niebezpieczna, może nawet zagrażać jej życiu.

Posted

No to ja niedokładnie przeczytałam, sorry :oops: .

Jesli stwierdzą że tak bedzie dla niej lepiej to moga ją uspić, bo niestety, w boksach to będzie dla niej męczarnia i o domek dla takiej staruszki tez trudno.
Nie wiem czy ona tymi zębami moze gryźć w ogole suchą karme?

Dona, mozesz podac linka do wątku tej staruszki na forum collaków?

Posted

Justine, czy kontaktowałaś się z kimś z tej hodowli w Wiśle??
Ja dużo dzisiaj czytałam na temat tej rasy i ciągle mi się wydaje, że to może być Landseer........hmm??

Posted

justine. napisał(a):
oj dona u nas ciezko z hotelami :shake: z tymczasami tym bardziej :(

Szkoda:(Żadnego hoteliku nie macie, gdzie można by ją umieścic?Jak będziecie w schronie, to zobaczcie w jakiej ona jest formie, jak się czuje.Uważam, że sterylizacja nie jest u niej dobrym rozwiązaniem, ona w takim wieku i tak nie zajdzie w ciąże, a taki zabieg może być dla niej niebezpieczny.

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Ok to czekamy....hmm ciekawe co powiedzą :roll:

dzwonil do mnie pan z tej hodowli!!! bardzo zaangazowany i pomocny. sprawdze jutro dokladnie czy nie ma tatuazu i bede szukac po hodowcach choc u nas w polsce sa tylko 3 ale na podhalu ponoc w zakopanym sprzedaja takie bez papierow mieszanki z bernadrynem z landseer. facet mowil ze bardzo prawdobodobne ze to ta rasa a one strasznie ludzi lubia. nie wiem co dalej ale sprobuje z nia sie zaprzyjaznic, wyjsc na spacer, moze jednak komus sie zgubila skoro to taka rzadka rasa?:)

Posted

dona20 napisał(a):
Szkoda:(Żadnego hoteliku nie macie, gdzie można by ją umieścic?Jak będziecie w schronie, to zobaczcie w jakiej ona jest formie, jak się czuje.Uważam, że sterylizacja nie jest u niej dobrym rozwiązaniem, ona w takim wieku i tak nie zajdzie w ciąże, a taki zabieg może być dla niej niebezpieczny.

jest jeden, ale pachnie zla slawa... zobacze jutro co u lessie. moze od razu na boksy poszla :(

Posted

Z tego co dowiedziałam się dwą 2 hotele - jeden powiedzmy ciut lepsze schronisko a drugi jak narazie nie chce przyjmować psów ze schroniska, ze względu na choroby...

Posted

krotka relacja z dzisiaj :)

czarno biala sunia rasy landseer (nie ma tatuazu) okazala sie rocznym psem :) jakas kochana ciotka wrzucila go na molos i dzisiaj od rana bylam bombardowana telefonami. takim oto sposobem psiak jutro juz jedzie do nowego domu do warszawy :) :multi:

Lessie ma 12 lat. zostala znaleziona, jutro jej sie konczy kwarantanna, nie pojdzie na sterylke ze wzgledu na wiek. zostanie prawdopodobnie tam gdzie jest, bo gdyby poszla na wybieg pewnie nie dozylaby rana :( (stare psy staja sie czesto celem atakow :( )

Posted

Justine to super wieści z sunią "Landseer" bardzo się ciesze, że idzie do nowego domku....wierzyłam w to, że tak szybko znajdzie dom :multi: . Koniecznie nie zapomnij wziąźć namiarów e-mailowych od nowego domku suni i będziemy czekali na wieści jak Ona się miewa i zdjęcia oczywiście :lol:

Posted

justine. napisał(a):
Lessie ma 12 lat. zostala znaleziona, jutro jej sie konczy kwarantanna, nie pojdzie na sterylke ze wzgledu na wiek. zostanie prawdopodobnie tam gdzie jest, bo gdyby poszla na wybieg pewnie nie dozylaby rana (stare psy staja sie czesto celem atakow )

To dobrze, że nie idzie na wybieg, bo ona mogłaby sobie nie poradzic..Sama wziełam ze schronu suczke collie(7/8 lat), siedziała w schronie poł roku, została strasznie pogryziona przez psy(nie potrafiła sobie z nimi poradzić).12 lat na rasowego psa, to bardzo ładny wiek.Wydaje mi się, że nikt jej nie szuka, bo dawno by się ktoś już po nią zgłosił.Może na forum collie ktoś się nią zainteresuje(mam cały czas taką cichą nadzieje).Justine może jak będziesz następnym razem w schronisku to zrób jej jeszcze jakies zdjęcia, może weź ją na spacerek(o ile możecie wyprowadzać psy), będziesz mogła lepiej zobaczyć w jakiej ona jest kondycji psychicznej i fizycznej.

Posted

dona20 napisał(a):
To dobrze, że nie idzie na wybieg, bo ona mogłaby sobie nie poradzic..Sama wziełam ze schronu suczke collie(7/8 lat), siedziała w schronie poł roku, została strasznie pogryziona przez psy(nie potrafiła sobie z nimi poradzić).12 lat na rasowego psa, to bardzo ładny wiek.Wydaje mi się, że nikt jej nie szuka, bo dawno by się ktoś już po nią zgłosił.Może na forum collie ktoś się nią zainteresuje(mam cały czas taką cichą nadzieje).Justine może jak będziesz następnym razem w schronisku to zrób jej jeszcze jakies zdjęcia, może weź ją na spacerek(o ile możecie wyprowadzać psy), będziesz mogła lepiej zobaczyć w jakiej ona jest kondycji psychicznej i fizycznej.

wiesz Dona ona jest w boksie z takim agresywnym psem, ktory niestety nie pozwala nawet podejsc do krat. poki mu sie nie skonczy kwarantanna nie bede miala jak jej wziac na spacerek. wrzucilas ja na forum collie? kto sie nad nia ulituje?:-( tak niewiele zycia jej zostalo, musi je spedzic w schronisku? ludzie sa bez serca...

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Justine to super wieści z sunią "Landseer" bardzo się ciesze, że idzie do nowego domku....wierzyłam w to, że tak szybko znajdzie dom :multi: . Koniecznie nie zapomnij wziąźć namiarów e-mailowych od nowego domku suni i będziemy czekali na wieści jak Ona się miewa i zdjęcia oczywiście :lol:

to jednak pies :)
napisze do tej dziewczyny, wydawala sie przez telefon bardzo sympatyczna, dzisiaj po niego przyjezdzaja, mowilam psu to wczoraj ale na zgode klapnal tylko okiem :)

Posted

justine. napisał(a):
wiesz Dona ona jest w boksie z takim agresywnym psem, ktory niestety nie pozwala nawet podejsc do krat. poki mu sie nie skonczy kwarantanna nie bede miala jak jej wziac na spacerek. wrzucilas ja na forum collie? kto sie nad nia ulituje?:-( tak niewiele zycia jej zostalo, musi je spedzic w schronisku? ludzie sa bez serca...

Tak, wrzuciłam ją na forum collie(na stronie 3 podałam link do wątku).Potwornie mi jej szkoda, jakbym tylko miała dom z ogrodem to ona była by już u mnie, niestety mieszkam w bloku, a mam psa i kota.Będe cały czas apelować na forum collie o pomoc dla niej.Ona nie może zostać w schronisku.

Posted

justine. napisał(a):
to jednak pies :)
napisze do tej dziewczyny, wydawala sie przez telefon bardzo sympatyczna, dzisiaj po niego przyjezdzaja, mowilam psu to wczoraj ale na zgode klapnal tylko okiem :)

:evil_lol: hi hi z suni się zrobił pies :cool3:
Justine bardzo się ciesze, że ma domek....a czy pies czy sunia to chyba nie ma znaczenia dla tych ludzi :roll:

Posted

Inez napisał(a):
Jak tam? sunia pojechała?
Justyna, masz jakieś info?

Inez.......jak pisałam wcześniej ..........z suni się zrobił piesek :evil_lol:

też czekam na info od Justyny czy psina pojechała do nowego domku :roll: :multi:

Posted

Justine gdzie się podziewasz :mad:......ciotki tu czekają na wieści czy adopcja psiaka "Landseer" się udała a Ty się pod ziemie zapadłaś ;)