Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy znacie godny polecenia klub Agility mieszczący się w Warszawie lub jej niedalekich okolicach? Interesuje mnie jak przebiegają treningi i jak kształtują się ich ceny...

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkie kluby sa dobre :) A wybor Klubu zalezy od indywidualnych preferencji :D

Najlepiej skontaktuj sie ze wszystkimi klubami droga mailowa i wypytaj o szczegoly ...:)

Posted

We wszystkich klubach masz zajęcia dla początkujących

i tak jak wendka pisała najlepiej skontaktuj się ze wszystkimi i wybierz sama

to co do zobaczenia na jakiś zawodach :wink:

Posted

Aguha

ja polecam ci klub Cavano bo same tam trenujemy od ok. 4 miesiąca teraz mamy 7 i robimy ogromne postępy. Treningi odbywają się na boisku szkoły ..... zaraz przy metrze wierzbno.

A oto nasz adres bo w poście Robulla się nie wyświetla stona www.cavano.republika.plMam nadzieje że do nas dołączysz

Posted
Aguha

ja polecam ci klub Cavano bo same tam trenujemy od ok. 4 miesiąca

Aguha,

polecam Ci Sportowy Klub Agility FORT, bo tam trenujemy od ok. 4.............. lat :lol:

6 marca rozpoczynamy nowy kurs - szczegóły na stronie klubu.

Aguha, myślę, że przed podjęciem decyzji co do klubu, powinnaś sprawdzić:

• instruktorów – czy posiadają uprawnienia i doświadczenie, a także jakie mają osiągnięcia?

lokalizację – czy jest bezpieczna, a więc z dala od ulicy i biegających samopas psów?

teren – czy jest równy, ogrodzony i na tyle duży, że zapewni swobodę i komfort treningów?

przeszkody – czy są profesjonalne, a więc zgodne z regulaminem i bezpieczne?

dojazd – (jeśli nie masz samochodu) czy masz dobre połączenie komunikacją miejską?

A oto nasz adres bo w poście Robulla się nie wyświetla stona www.cavano.republika.pl
Nie rozumiem czemu tak się dzieje :o
Posted

He, he... To miło, że każdy z Was polecił mi coś od siebie :D Nie znam się na tym zupełnie, do czego się przyznaje, dlatego prosiłam Was o poradę i wskazówki.

Napisłam maila do wszystkich wymienionych klubów, a jak na razie otrzymałam odpowiedź od Klubu FORT, a brzmi ona bardzo inetersująco. Czekam zatem na pozostałe, ale chętnie wysłucham jeszcze Waszych opinii...

Posted
Nie znam się na tym zupełnie, do czego się przyznaje, dlatego prosiłam Was o poradę i wskazówki.
To nic nowego :D Większość osób zaczynających zabawę w agility ma dość słabą orientację tego zagadnienie i właśnie dlatego pozwoliłem sobie na wypunktowanie tych najważniejszych rzeczy, na które koniecznie trzeba zwrócić uwagę, a o których zwykle początkujący zapominają. Bardzo często jest tak, że człowiek w takim przypadku kieruje się odwrotną kolejnością - bliskością placu względem miejsca zamieszkania, a ja uważam, że to akurat jest najmniej istotna sprawa i dlatego wymieniłem ją na końcu.
Posted

aguchna,

Czy my przez przypadek nie mieszkamy blisko siebie??? Chyba musimy sie umowic na jakis spacerek i pogawedzic o tym i o owym :lol:

pozdrawiam z Kabat,

Posted

Robull, odległość tak naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, bo jestem zmotoryzowana, tak więc powinnam sobie poradzić :D Nadrzedną wartością dla mnie jest dobro mojego psiaka i na tym mi przede wszystkim zależy. Chciałabym żeby się dobrze bawił, a co za tym idzie bezpiecznie i bez przykrych niespodzianek...

Wind, my również mieszkamy właśnie na Kabatach... Może więc się już znamy z widzenia :wink:

Posted
Robull, odległość tak naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, bo jestem zmotoryzowana, tak więc powinnam sobie poradzić :D Nadrzedną wartością dla mnie jest dobro mojego psiaka i na tym mi przede wszystkim zależy. Chciałabym żeby się dobrze bawił, a co za tym idzie bezpiecznie i bez przykrych niespodzianek...
Cieszę się bardzo, że masz takie podejście :P Mam nadzieję, że wybierzesz właściwie i będziecie zadowoleni z treningów.

Agucha, opowiedz trochę o sobie i swoim psiaku 8)

Posted

Dorotak: moze Atos nie chce za bardzo pamietac :D

Robull: do Twojej listy na co zwrocic uwage dodalabym ilosc psow w grupie albo ilosc psow przypadajacych na jednego szkoleniowca (w przypadku gdzie jest wiecej niz 1 szkoleniowiec). Czesto sie spotykam z opiniami, ze przez cala godzine dany piesek zdolal przeskoczyc 3 razy przeszkode, bo inny sie zacial i cala reszta czekala... A takie zaciecia zdarzaja sie czesto w grupach poczatkujacych.

Posted

Zgodnie z sugestią Robulla napiszę pare słów o sobie i swoim kudłatym czworonogu :wink:

Mój psiak wabi się HUGO i jest moim przyjacielem dopiero od tygodnia. Jest ślicznym kundelkiem ("na oko" mieszaniec goldena z chow-chow'em), o którym tak naprawdę nic jeszcze nie wiem, oprócz tego, że został porzucony na parkingu samochodowym w centrum Warszawy, a zanim go przygarnęłam był po parę dni u dwóch rodzin, ale żadna z nich nie zdecydowała się, aby u niej pozostał (powody ich decyzji nie są mi znane). Wszystko to w widoczny sposób odbiło się na jego psychice i śmiało mogę powiedzieć, że jest to pies po przejściach. Ma około 2-3 lat, jest bardzo przyjacielski i kochany, a zadomowił się u nas niesamowicie szybko. Wciąż ma jednak swoje małe "paranoje", że go porzucimy i bardzo przeżywa każde, nawet krótkie rozstanie. Mam jednak nadzieję, że niedługo przekona się, że będzie już u nas na zawsze i odsunie na bok swoje strachy, że ponownie straci swego właściciela.

Co do mnie, to powiem tylko tyle, że jestem koniarą z krwi i kości :P Mam własnego rumaka, do którego i na którym jeżdzę prawie codziennie, a teraz mam już towarzysza tych wypraw w postaci Hugonka. Dotychczas byłam jedynie bywalczynią forum końskiego, ale proszę jak szybko jedno małe stworzonka potrafi zmienić nasze życie :P

Posted

aguchna,

Suuuper :-) Zawsze strasznie sie ciesze, gdy ktos potrafi swoim sercem i dachem podzielic sie z porzuconym zwierzakiem :-)

Twoj pies jest u Ciebie dosc krotko, wiec poki co lepiej nie dostarczac mu dodatkowych wrazen zwiazanych z torem przeszkod.

Na pewno na to przyjdzie czas juz wkrotce, gdy pies nauczy sie podstawowych zasad posluszenstwa i nabierze do Ciebie zaufania. Bo przeciez, wielkiego zaufania wymaga wdrapanie sie na palisade, tylko po to aby sprawic swej pani/panu przyjemnosc, lub przejsc po wysokiej kladce :-)

Co do koni, to tez totalnie zakrecona koniara posiadajaca wlasnego rumaka jest Patiszon :-) Jesli jeszcze sie nie znacie to koniecznie musicie sie poznac. I jak na prawdziwego psiarza przystalo, kazda konska wycieczka odbywa sie w towarzystwie psa :-)

pozdrawiam,

Posted
Robull: do Twojej listy na co zwrocic uwage dodalabym ilosc psow w grupie albo ilosc psow przypadajacych na jednego szkoleniowca (w przypadku gdzie jest wiecej niz 1 szkoleniowiec). Czesto sie spotykam z opiniami, ze przez cala godzine dany piesek zdolal przeskoczyc 3 razy przeszkode, bo inny sie zacial i cala reszta czekala... A takie zaciecia zdarzaja sie czesto w grupach poczatkujacych.
Tak, zgadzam się z Tobą w 100% 8)
Zgodnie z sugestią Robulla napiszę pare słów o sobie i swoim kudłatym czworonogu :lol:
Dzięki, że odpisałaś :P Psy, konie... fajna pasja :lol: A gdzie masz swojego konia? Gdzie jeździcie?
Twoj pies jest u Ciebie dosc krotko, wiec poki co lepiej nie dostarczac mu dodatkowych wrazen zwiazanych z torem przeszkod.

Na pewno na to przyjdzie czas juz wkrotce, gdy pies nauczy sie podstawowych zasad posluszenstwa i nabierze do Ciebie zaufania. Bo przeciez, wielkiego zaufania wymaga wdrapanie sie na palisade, tylko po to aby sprawic swej pani/panu przyjemnosc, lub przejsc po wysokiej kladce :lol:

Chyba nie mogę się zgodzić z takim rozumowaniem :roll: Wind, przecież zajęcia na torze agility doskonale buduja zaufanie psa do przewodnika. Właśnie fakt, że pies pokonuje np. kładkę, ale również te straszne czarne nory (tunele 8) ) oraz innne okropności i robi to w obecności swojego Pana/Pani, utrwala go w przekonaniu, że przy min/niej jest zawsze bezpieczniy. Każde dobrze wykonane ćwiczenie nagradzane jest jakimś smakolem lub zabawą. Cóż więcej mu potrzeba do budowania zaufania i wzmacniania psychiki?

A i jeszcze jedno, one nie robią tego dla naszej przyjemności :)