Natmag Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Witam Mam problem z moim 10 miesięcznym pieskiem, jeżeli chodzi o dobór karmy. Na początku jadł Eukanubę Puppy all breads. Niestety ciągłe biegunki spowodowały, że zrezygnowaliśmy z tej karmy. Potem kupiłam mu Hill'sa, a obecnie TOW. Problem jednak polega na tym, że pies nie chce jeść żadnej z tych karm. Popatrzy i pójdzie. Potrafi się głodzić, ale nie zje. Czasami mam wątpliwości, czy on w ogóle lubi suche :eviltong:Obecnie dosmaczam mu karmę. W czerwcu mamy przejść na karmę dla dorosłych psów. Nie chciałbym jednak rezygnować z suchego. Czy ktoś z Was miał ten sam problem? Jakaś karma waszym pieskom szczególnie smakuje? Możecie coś polecić? Ps. Waga psa 16 kg (już nie rośnie). Interesuje mnie karma bez zbożowa do 200 zł za duże opakowanie. Quote
barbarasz49 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Niestety nie ma możliwości żeby karma,która smakuje naszym psom, smakowała również Twojemu.Do tego dochodzi się dłuższy czas i najlepiej jest zamawiać próbki lub kupić małe opakowanie. Moja labradorka na początku tez bardzo wydziwiała nad suchymi karmami i nie chciała jeść nawet tych z najwyższej półki m.in.Orijen,Acana,TOTW,Artemis,Koeber's,Husse i paroma jeszcze innymi. Dopiero kiedy dostałam z Luposanu kilka woreczków z próbkami karmy Marcus Muhle dosłownie rzuciła się na nie i pożarła w oka mgnieniu i tak jej zostało do dzisiaj. Zresztą zapamiętaj jedną zasadę "nad pełną miską pies nie zdechł' ,masz się nie poddawać i rezygnować z suchej karmy,na pewno uda Ci się kapryśnikowi dopasować karmę i nie ma się co litować, jak pies jest zdrowy to głód go zmusi do spucowania karmy z miski, tylko nie dawaj mu w czasie jak nie chce jeść żadnych przekąsek czy smakołyków. Dobrze jest postawić na 20 minut miskę,a jak pies nie będzie jadł to ją schować,potem za jakiś czas 2-3 g. ponowić próbę.Często takie postępowanie sprawia,że piesek bojąc się że żarcie znowu zniknie, biegnie do miski i grzecznie zjada,co zaznaczam nie jest regułą. Quote
barbarasz49 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 [quote name='gryf80']bezzbożowa czemu?ma problem jakis?[/QUOTE] A dlaczego ma być ze zbożem które często uczula,teraz producenci odchodzą od karm zbożowych i większość karm z wyższej półki jest właśnie bez zbożowa. Quote
Koszmaria Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 nie masz wyboru-proś producentów o próbki;-) a z TOTW jesteś w tej fajnej sytuacji,że psy mają kilka smaków do wyboru[koty tylko 3] Quote
filodendron Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 [quote name='Natmag']Czy ktoś z Was miał ten sam problem? Jakaś karma waszym pieskom szczególnie smakuje? Możecie coś polecić? Ps. Waga psa 16 kg (już nie rośnie). Interesuje mnie karma bez zbożowa do 200 zł za duże opakowanie.[/QUOTE] Ja miałam. I się poddałam :D Wciąż kupuję suche na wyjazdy/urlopy z różnym skutkiem. Karmy, które mój pies ewentualnie, od biedy, w niewielkich ilościach i po przegłodzeniu skłonny jest skonsumować z wyrzutem w oczach to Orijen i Acana grasslands. Ale to chyba trochę wyższa półka cenowa - zależy, co rozumiesz pod pojęciem "duże opakowanie". Quote
hanaula Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Moja wybredna sunia z chęcią w końcu je wolfsbluta z koniną, natomiast wolfsblut z pstrągiem był blee. Quote
Recommended Posts