Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Parę tyg. temu pojawiła się na kościelnym parkingu.Msza się skończyła,ludzie pojechali sobie a Kora została..cały dzień biegała po wsi zdezorientowana.W poniedziałek przeniosła się pod szkołę,bo tam były dzieci.Rano witała je radośnie,potem przychodziła do mnie na obiad i wracała na szkolny posterunek.Popołudniami przychodziła pobawić się z moim psem.Ludziom przeszkadzała,więc zgłoszono ją do odłowienia.Ale zanim co,to niestety,sunię potrąciło auto.Jak późiej się dowiedziałam,było to rano,psinka do mnie doczłapała po poludniu w piątek..Łapa zwisała bezwładnie,sunia ciągneła ja po ziemi.Zadzw do lecznicy,był tylko jeden lekarz i nie mógł przyjechać.Uprosiłam męza i zawiezlismy ją sami.Dostała leki i załozono usztywnienie,mielismy wrócic w poniedzialek.Urząd gminy zgodził się opłacic leczenie,pod warunkiem,ze zaopiekuję się nia po opatrzeniu.Tak więc zostałam DT Kory..

Po rtv okazalo się,ze zlamania nie ma,jest powazne zwichnięcie,zalozono gips i mam ją w domu.Jakby tego było mało,sunia ma cieczkę.
Trzeba będzie ją wysterylizowac i na to trzeba pieniędzy.Zrobię bazarki,ale chwilowo mam urwanie glowy,bo mam w mieszkaniu połamanca z cieczką i swiezo kastrowanego własnego psa..
Mieszkam na piętrze i biegam z tymi psami na zmianę na podwórko.Sunie targam na rękach,bo nie potrafi zejść z gipsem.

Kupilam jej kolnierz,bo zjadała gips,tabletki na robaki, muszę ją zaszczepić i koniecznie zabezpieczyć od kleszczy,to jest najpilniejsze,bo łapie je strasznie.Mój własny pies przez 3 lata nie mial ani jednego,nie wiem jak i czym najlepiej ją zabezpieczyć.

Kora jest psem idealnym.Kocha wszystkich,starszych,dzieci,pozwala grzebać w misce,da zajrzeć do paszczy,rozdaje calusy,przytula się,nie brudzi w domu,pcha się do łózek :) Nawet kołnierz i gips nie przeszkadzają jej.Ma takie piękne,orzechowe oczy. Jest wpatrzona w człowieka jak w obraz.
Pomózcie mi ją wysterylizowac i znaleźć jej dobry dom..To taka cudna psinka.
Jak zlapię oddech,zrobie bazarek na karmę .

Tu jeszcze przed wypadkiem...zrobiłam zdj,nie zdążyłam zrobić ogłoszen

Rozliczenie:
Wpływy:

bazarek-125zł

wydatki:
kołnierz-15 zł
tabletka od robaków- 5 zł
kurczak,podroby- 40zł
szczepienie p/wsciekliżnie -25 zł
karma sucha-30 zł
razem -115 zł

Edited by takasobieagatka
Posted

Ależ czarny uszatek:evil_lol:. Jej uszy są tak duże, czy to efekt zdjęcia?...Wygląda na porzuconą sunieczkę...bo cieczka i potem kłopoty...Widać,że jest otwartym, fajnym psiakiem:loveu:.

Posted

Kora jest cudowna zadomowiła się,obszczekuje moich gości.Nauczyła się chodzić z tym gipsem po schodach,zbiega z piętra aż się kurzy..az boję się,zeby się nie przewrociła:).Chodzi za mną krok w krok,kładzie się w progu i obserwuje mnie w kuchni.Nauczyła się zebrać przy stole,ale jak powiem,ze ma wyjść,to wyjdzie...mój osobisty pies tak nie umie :)
Po podwórku spacerować nie chce,bardziej podoba się jej ulica i ciągle zwiewa :scared:
A koty goni z prędkością światła,w ogóle gips jej nie przeszkadza :painting: