ulikmi Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Witam , mój szczeniak ma dzisiaj 12 tygodni gdy go przyniosłam do domu nie miał 6 ( tak ludziska sprzedawali szczeniaki , wiem może nie powinnam kupowac takiego malucha ale dwa tygodnie wczesniej odeszła moja ukochana sunia i nie umiałam wypełnić pustki jak była po niej w domu więc pomyślałam dam kochający dom bablowi) Tośka jest juz dwu krotnie zaszczepiona i trzy krotnie odrobaczona ( robali w kale nie ma bo było robione badanie ) i wypsikana była preparatem na pchły i kleszcze , ogólnie ma śliczną skórę różowiutką bez jakichkolwiek zmian , uszy ma zdrowe , obecnie je od dwóch dni karmę RC weterynaryjną ( wcześniej jadła mastera z kurczakiem , potem brita z jagnięciną a ostatnio purine pro plan z lososiem ) bo ciagle się drapie koło ucha - nie wydrapuje sobie siersci i jak ja zobaczę że się drapie staram się jej przeszkodzić i zaczynam ją w tym miejscu drapać wtedy tuli się do ręki jak kociak , została tez wykąpana w szamponie dermatologiczny i obecnie nie wypsikałam jej niczym na pchły bo myślałysmy z Wet, że to może uczulenie na ten preparat ale niestety nie , może któs mi podpowie jaki może byc jeszcze powód takiego drapania aha wspomnę jeszcze ,że wszytskie jej rzeczy wyprane były w plynie dla alergików , Quote
gagunia Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Czy dobrze rozumiem ,ze na brit , purinie sie drapała i przeszłaś na RC ?-otoż RC to smieciówka bo to same zboża które nie maja wartości a do tego uczulają -nie polecam . Spróbuj TOTW, TROVET ,MERA DOG, KINGSMOOR, szukaj karm holistycznych bez kurczaka albo spróbuj żywienia domowego . Osobiście jestem zwolenniczką zywienia domowego bo każda karma , choćby ta najlepsza jest sztucznym "badziewiem ". acha , jeśli zauwazysz ze się drapie , to Ty jej nie drapie w tym miejscu tylko odwróć jej uwagę np, zabawą , smakołykiem . Quote
gryf80 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 wnętrze ucha ma czyste?piszesz żer psa wykąpałaś -po jakim czasie od zastosowania preparatu p/pchłom.kąpiel znosi w pewnym stopniu skutecznośc takich preparatów Quote
ulikmi Posted April 9, 2014 Author Posted April 9, 2014 Tosia ma uszka czyste i rózowe i nic się z nimi nie dzieje ,najprawdopodobniej drapanie powstało po popsikaniu jej preparatem na pchły i kleszcze - do tej pory była piskana dwa razy 24.02. i 20.03 na poczatku nie powiązałyśmy z wet tego z psikaniem tylko z karmą bo jadła mastera z kurczakiem więc master poszedł w odstawkę kupiłam Brit z jagnięciną drapanie było dlatego przeszłam na purinę i drapanie nadal było ale gdy wykapałam ją szmponem dermatologicznym ( ostatnie kapanie było 6.04 ) i już jej nie popsikałam praparatem drapanie w pierszą noc ustało zupełnie teraz nadal się drapie ale bardzo mało - dzisiaj w nocy np. podrapała się w ucho ze trzy razy wtedy złapałam jej łapkę i przytrzymałam wtedy ona się uspokoiła i poszła spać , w dzień od czasu do czasu tez się podrapuje ale nie tak jak wczesniej - jeszcze pewnie ma na skórce ten preparat ( mam tką nadzieję ) dlatego też razem z naszym wet. postanowiłyśmy podać jej RC weterynaryjną aby zmiejszyć reakcję alergiczną - to jest nie za duże opakowanie więcjak skończymy Tosia dostanie porządne jedzonko - dziękuje za podpowiedzi w związku z karmami dla szczeniaków jest ich tak duż że sama nie wiedziałam co jej kupować , ale jeszcze koło świat bedę miała krolika ( od znajomego gospodarza ) więc mięsko dostanie Tosia a nie my ;) i wtedy będę jej gotować razem z ryżem - pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi Quote
Recommended Posts