Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oby to było nawet więcej niż dwójka :) Szykują się szczeniaczki w oby całej gromadce :) A że ja jestem świrnięta na punkcie obróżek, smyczek, zabaweczek i wszystkiego co moim psom naprawde nie potrzebne a mi poprawia humor, to mam takie wrażenie, że szczeniaki pójdą do nowych domków wyposarzone w wyprawke taką, że właściciele sami nie będą wiedzieć, co mają z tym zrobić haha :D no ale jak mam się powstrzymać, kiedy tyle fajnych rezczy jest oferowane w necie?
a szczeniaki to labradory :))

Posted

Aaaa, rozumiem, hodowla :D
Myślałam, że tak po prostu kupujesz dwa szczeniory :D
Życzę udanej ciąży, bez komplikacji i znalezienia psiakom dobrego domu!
A mogę wiedzieć, jak nazywa się hodowla? :)

Posted

Powiedziałąbym, ale jeszcze mi nie przyszło potwierdzenie ze związku o uznaniu przydomka więc... cierpliwie czekam :x chociaż na stronie FCI już jest, więc jestem dobrej myśli :)
Ale napewno będę tu częstym gościem " żaląc" się co już małym buraczkom kupiłam :D

Posted

Też czekolada z Bellatrix. Za jakieś 2 tyg się urodzą i już się nie mogę doczekać, bo już rok czekam :) Wcześniej miałam czarnego (a jak go kupowałam, to było baardzo mało czekolad) i postanowiłam, że następny lab tylko czekoladowy. Z resztą chyba bym już nie chciała czarnego, za bardzo przypominałby mi Andego...

Posted

Czekoladowy lab :loveu:
Ja zrobiłam dziś ok 17 przelew, ale paczkę z zooplusa będę mieć dopiero w czwartek/piątek, bo dopiero wtedy będę mogła odebrać :(
Już nie mogę się doczekać :loveu:

Posted

[quote name='kesencja']Czekoladowy lab :loveu:
Ja zrobiłam dziś ok 17 przelew, ale paczkę z zooplusa będę mieć dopiero w czwartek/piątek, bo dopiero wtedy będę mogła odebrać :(
Już nie mogę się doczekać :loveu:[/QUOTE]
Te czekoladowe noski :loveu: Teraz po roku będzie mi dziwnie się znowu przyzwyczaić do długiego pyszczka :lol:
A co zamówiłaś? :)

Posted

1. Puppy Kong Goodie Bone
2. Piłka ROGZ Grinz
3. Kong Snugga Wubba
4. Bonce-n-Play
5. Kong Wubba Friend (L) (zając:-D)
6. Piłka Crackle Ball
7. I żeby dopchać zamówienie, piłka-jeżyk(najlepszy zakup!)
:evil_lol:

Posted

Ja już na kilka miesięcy spokój...
Teraz odkładam kasę na foresto, klatkę, pierwszą karmę, żeby nie mieć dużych wydatków na raz. Legowiska nie kupuję, jedynie materac do klatki/kocyk. No i chyba tyle... No i na szczepienia, ale to wiadome.

Posted

Ja byłam wyrodna i mój dostał legowisko (klatkę :lol:) w wieku 5 czy 6 miesięcy ;) A tak to spał na starej poduszce i kołdrze - nie narzekał :diabloti:

Posted

Ania :) , ja mam czekoladkę i biszkopta więc czarnuszka mi jeszcze brakuje ;) Następny będzie czarnuch :) Chyba, że jakaś czekoladka mnie kupi i zostanie... ale nie ma jej w planach :D Znajoma ma suczke z bellatrix z tym, że biszkopta, bardzo ładna dziewczynka, chociaż samych hodowców nie znam :)

Kasencja, Skyy a wy ile jeszcze na swojego malucha musicie poczekać?

Posted

No a ja oglądając zdjęcia szczeniaczków, które mnie "interesują" doszłam do wniosku że jeszcze nic kupionego nie mam a by się przydało. Chociaż szczeniaczek i tak coś tam odziedziczy po starszej reszcie stada :D

Posted

Ja panuję zakupić szczeniaczka na zimę/wiosnę, czyli jeszcze z rok muszę czekać. Jestem w fazie zwątpienia, czy dobre wybrałam rasę, ale na pewno w takich okolicach chce mieć szczeniora. Jak będę mieć całą kasę, tak gdzieś w grudniu, to wtedy będę się już na 100% umawiać z hodowcami.

Posted

kasencja bardzo dobre masz podejście. nie sposób kupić psa i wtedy obudzić się z ręką w ... a kupienie psa nieodpowiedniej rasy to już wogóle przekleństwo... potem zamiast przyjemności z posiadania " właściwego dla nas" psa jest żywot z psiakiem który do nas nie pasuje...
a na jaką rase narazie się nastawiasz jeśli mogę zapytać?

Posted

[quote name='aegyo']Ania :) , ja mam czekoladkę i biszkopta więc czarnuszka mi jeszcze brakuje ;) Następny będzie czarnuch :) Chyba, że jakaś czekoladka mnie kupi i zostanie... ale nie ma jej w planach :D Znajoma ma suczke z bellatrix z tym, że biszkopta, bardzo ładna dziewczynka, chociaż samych hodowców nie znam :)

Podeślij swoich pociech jakieś zdjęcia, z chęcią zobaczę cuda :) (tu lub na pw). Ja nigdy nie chciałam biszkopta, podobają mi się, ale jakoś najbardziej urzekają mnie czarne i czekolady :) A skąd jesteście?

Teraz muszę porozglądać się za obróżkami i smyczami :) Tylko kurczę, ktoś mi powie ile ma mały labek mniej więcej w szyjce? :lol:

Posted

Wyżeł weimarski ukradł moje serce, jednak zastanawiam się też teraz nad whippetem. Weimar jest dla mnie idealny, ale whippet też pasuje od mojego stylu życia, dodatkowo whippet jest mniejszy i mniej waży. Utrzymanie wyżła jest może troszkę większe niż whippeta, przynajmniej tak wynika z moich obliczeń. Szczególnie, że mniejszy pies lepiej "pasuje" do mieszkania, niż taki weimar. No i zaczynam się bać, że instynkt łowiecki, który chce w nim pielęgnować, może obudzić się w najmniej oczekiwanym momencie podczas spaceru po mieście i będzie kłopot. Wyżła na pewno będę kiedyś mieć, jeśli nie teraz, to jako drugiego psa, dlatego zastanawiam się, czy nie lepiej się z nim wstrzymać. Poza tym weimary lubią dominować, whippety już nie tak bardzo, choć z nimi jest problem z psychiką, ale jak się dobrze wybierze hodowlę, to może będzie OK :)

Posted

Ania :) szczerze mówiąc, mnie biszkopty też się nie podobają haha chyba, że u kogoś, ale sama bym już biszkopta nie kupiła. Mój jest bardziej fox red niż biszkopt. Jak swojej kupowałam pierwsze obróżki to kupiłam u taks 2cm szerokości, miękkie z regulacją najmniejszy obwód 30 cm i każda obróżka o 3 cm większa ;) oczywiście, jak się je powiększyło to i ta najmniejsza na długo starczała, a że wziełam żywe kolory ( żółty, zielony i różowy) to szybko się brudziły więc często jej zmieniałam ;)

kasencja, napewno na dużego psa więcej kosztuje jedzenie i odrobaczanie, nie ma co się oszukiwać. Na dwa labradory i kota wydałam dwa dni temu 115 zł na odrobaczenie... więc jednak się to czuje ;) Jakoś do tej pory nie przemawiały do mnie małe psy... ale kiedyś napewno kupie sobie pudla :) Ale nie jako jedynego psa, tylko jako drugiego etc.
Co do whippetów, to właśnie kwestia tych charakterów... najważniejsze żeby wybrać szczeniaka, który będzie miał w miare najstabilniejszy charakter. Mnie się z wyżłów podobają wyżły węgierskie :loveu:

Posted

A ja co do rasy nie mam wątpliwości, ale oczywiście wiele innych mam... czy dam radę z obowiązkami, czy to "ten" miot etc.... Kwestie finansowe tez są istotne... teraz to już w ogóle BARFa będzie schodziło :D