Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haha :diabloti: W ogóle, hodowle masz zagraniczną? Bo w Polsce nie spotkałam się z taką hodowlą w ogóle, ale wiesz, ja jeszcze dużo rzeczy nie wiem :evil_lol:

Posted

kesencja napisał(a):
Haha :diabloti: W ogóle, hodowle masz zagraniczną? Bo w Polsce nie spotkałam się z taką hodowlą w ogóle, ale wiesz, ja jeszcze dużo rzeczy nie wiem :evil_lol:

Pies faraona będzie sprowadzony z Norwgii. W Polsce są obecnie dwie hodowle, w jednej z nich urodził się niedawno miot, którym wstępnie byłam zainteresowana, ale niestety nie odpowiadało mi wiele "spraw" w tym skojarzeniu. Szczeniaka w Norweskiej mam zarezerwowanego od prawie roku. Cierpliwie czekam. ;-)

Posted

Tak Was poinformuję, że na zooplusie jest zniżka na zabawki...

... tak, piszę to, żeby Was skusić... bo sama się nie powstrzymałam i prócz kongów, piłek i pluszaczków, wpakowałam nawet smyczkę dla papisia... :evil_lol::evil_lol:

Posted (edited)

Gezowa napisał(a):
Tak Was poinformuję, że na zooplusie jest zniżka na zabawki...

... tak, piszę to, żeby Was skusić... bo sama się nie powstrzymałam i prócz kongów, piłek i pluszaczków, wpakowałam nawet smyczkę dla papisia... :evil_lol::evil_lol:

I skusiłaś :) Kong i Crackle ball zamówione :evil_lol: więc wyprawka dla małego zaczyna się kompletować :loveu:

edit: domówiłam jeszcze posłanie dla Leona, też w promocyjnej cenie :lol: tż mnie zabije :diabloti:

Edited by Ania :)
Posted

To ja Crackle Ball wzięłam x2, bo podejrzewam, że przy takiej cenie (nawet bez promocji) raczej długo nie pociągnie :P Do tego Grinz, Wubba i Kong L + jakieś pierdoły :lol: I tak większość zabawek będzie na spółę z łipetem, dlatego wybieram już od razu w miarę wytrzymałe. Orki mam już prawie dwa lata i były memłane przez kilkanaście psów różnej wielkości i żyją :grins: to póki co mój najlepszy zakup ever :D

Posted

Gezowa napisał(a):
To ja Crackle Ball wzięłam x2, bo podejrzewam, że przy takiej cenie (nawet bez promocji) raczej długo nie pociągnie :P Do tego Grinz, Wubba i Kong L + jakieś pierdoły :lol: I tak większość zabawek będzie na spółę z łipetem, dlatego wybieram już od razu w miarę wytrzymałe. Orki mam już prawie dwa lata i były memłane przez kilkanaście psów różnej wielkości i żyją :grins: to póki co mój najlepszy zakup ever :D

Orki ? A co to są? :razz:

Ja zacznę może bardziej szaleć w przyszłym miesiącu, bo po jutrze aparat ortodontyczny zakładam i na to troche kasy pójdzie, więc wyprawka dla psa poszła trochę w odstawkę :)

Posted

Do nas dzisiaj doszło. Cracked Ball jest w sumie taki jak podejrzewałam... Strasznie twardy i żeby wydał z siebie dźwięk podobny do butelki, trzeba nieźle nacisnąć, nie wspominając o psie :P Pewnie dla jakiegoś owczara byłoby super, ale nawet mój memłający whippet nie jest w stanie nacisnąć porządnie tego tworzywa w środku. Za to pierwsze co - ukradł wubbę i uciekł :evil_lol: Wysłali nam w takim zniewieściałym, rushoffym kolorze :evil_lol: No i do tego klatka materiałowa, pomarańczowa, z której jestem mega zadowolona - Młody tez, od razu wiedział o co chodzi, a że ma przyjemnego misia w pakiecie to siedzi tam teraz i rozpracowuje mi papsową wyprawkę :grins:

"No ale o co Ci chodzi? Przecież jestem słodkim papisiem!"

Aż mu się oczy świecą :diabloti:

Posted

W takim razie crakle ball dam od razu Leonowi :) myslalam ze to dosc miekkie bedzie, ale przynajmniej Leon nie rozpracuje tego od razu. Ta wubbe tez bede musiala zamowic bo fajne to :D do mnie paczka dojdzie jutro, jestem tez ciekawa tego materaca.

Posted

Nie no, jak się memła dość intensywnie to słychać jakieś strzelanie :P Ale z dość fajnego materiału - tego wierzchniego - jest. Bardzo gumowa, tylko to tworzywo w środku powoduje, że piłka jest twarda ;). Mojemu i tak się podoba, bo się toczy :grins:

Posted

Mój chłopak mnie zabije... Zamówiłam 3 rzeczy z zooplusa :loveu: Piłkę ROGZ Grinz, Puppy Kong Goodie Bone i Wubbe :D Dzięki Gezowa za info :loveu:
No i dzisiaj zaczynam szycie w końcu, może zrobię coś dla przyszłego zwierzaczka :D

Posted

[quote name='Gezowa']Nie no, jak się memła dość intensywnie to słychać jakieś strzelanie :P Ale z dość fajnego materiału - tego wierzchniego - jest. Bardzo gumowa, tylko to tworzywo w środku powoduje, że piłka jest twarda ;). Mojemu i tak się podoba, bo się toczy :grins:[/QUOTE]
To jutro bedziemy testowac ;)

Posted

[quote name='Gezowa']Nie no, jak się memła dość intensywnie to słychać jakieś strzelanie :P Ale z dość fajnego materiału - tego wierzchniego - jest. Bardzo gumowa, tylko to tworzywo w środku powoduje, że piłka jest twarda ;). Mojemu i tak się podoba, bo się toczy :grins:[/QUOTE]
To jutro bedziemy testowac ;)

Posted

[quote name='WHWT']A co to jest za klatka materiałowa?
Ta moja, tak?
http://www.elementrix.pl/elementrix-pl/eshop/72-1-Klatki-i-kojce/197-2-Klatki-NYLON/5/1570-KLATKA-DO-TRANSPORTU-PSA-ORTALIONOWA-ROZMIAR-L-80
Póki co wygląda super. Minusem na pewno jest to, że ma tylko rączkę (a w zasadzie dwie) i nie może robić za torbę na ramię ;) Siatka ogólnie wydaje się dość mocna, ale to takie domowe testy... w terenie przetestujemy dopiero w sobotę, o ile nie będzie za ciepło.

Posted

[quote name='kesencja']Gdzie zdjęcia szczyla,Skyy!?:D[/QUOTE]

Już wkrótce. :diabloti:
Jesteśmy z rodzicami w trakcie przeprowadzki także nie mam nawet czasu na zrobienie jakiś atrakcyjnych. Cały czas tylko przenoszenie pudeł, wypakowywanie, układanie, malowanie i sprzątanie, także proszę o cierpliwość.

Posted

[quote name='Gezowa']Ta moja, tak?
http://www.elementrix.pl/elementrix-pl/eshop/72-1-Klatki-i-kojce/197-2-Klatki-NYLON/5/1570-KLATKA-DO-TRANSPORTU-PSA-ORTALIONOWA-ROZMIAR-L-80
Póki co wygląda super. Minusem na pewno jest to, że ma tylko rączkę (a w zasadzie dwie) i nie może robić za torbę na ramię ;) Siatka ogólnie wydaje się dość mocna, ale to takie domowe testy... w terenie przetestujemy dopiero w sobotę, o ile nie będzie za ciepło.

Te klateczki maja super, już wiem co w domu się u mnie pojawi :D
Dzięki, bo nawet nie wiedziałam o ich istnieniu :D

A btw to ja chyba też przyłączam się na oczekiwanie na szczeniaczka....:diabloti:

Posted

[quote name='Gezowa']Ta moja, tak?

Tak, Twoja. Dzięki za link.
Koniecznie napisz za jakiś czas jak się spisuje :)

Posted

Haha, spoko, ja ten sklep znalazłam przez przypadek na allegro :diabloti: Od kilku miesięcy szukałam taniej, ale w odpowiednim rozmiarze i dość wytrzymałej klatki... Dlatego było mi ciężko, bo te trzy wymogi raczej rzadko można zastać razem, w jednym produkcie :evil_lol: Z Zooplusa klatki nie odpowiadały mi kształtem, albo były za duże, a ta tutaj jest praktycznie jak moja metalowa, tylko dłuższa o jakieś 10cm, przez co też pies zupełnie inaczej się "układa". Nawet teraz w niej śpi, więc wygląda na to, że mu wygodnie :D
A że pomarańczowa to też super (mają kilka kolorów tam, jest nawet różowa :lol:), bo ostatnio rudzielca widzę w pomarańczach i żółciach, więc mam kolor pod psa :evil_lol:
[quote name='Skyy']Już wkrótce. :diabloti:
Jesteśmy z rodzicami w trakcie przeprowadzki także nie mam nawet czasu na zrobienie jakiś atrakcyjnych. Cały czas tylko przenoszenie pudeł, wypakowywanie, układanie, malowanie i sprzątanie, także proszę o cierpliwość.[/QUOTE]
Jaaa, nie mogę się doczekać :D :D

Posted

Gezowa, uduszę Cię :evil_lol: Zastanawiam się nad kupnem dwóch kolejnych rzeczy z zooplusa, chłopak już nie ma do mnie sił, a ja nie wiem, co robić! :placz: :D