Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

no nie, ale jak takiego dzikusa komuś proponować ? myslalam że po mieszkaniu u Magdy będzie bardziej otwarta, oswojona ale na niewiele to pomogło. Z nią trzeba popracować tylko nie bardzo wiem, kto to ma zrobić

Posted

Wczoraj byłam z Pestką na ponad półgodzinnym spacerze. Chodzi całkierm fajnie, a raczej wlecze się z tyłu za człowiekiem. Ciągle jeszcze nieufna przystaje i ogląda się w kierunku schroniska. Boi się też osób, które nas mijają: kładzie się wtedy w trawie i przywiera całym ciałkiem do ziemi. Podobna reakcja jest, jak próbuje się ją pogłaskać podczas spaceru, ale widać trzeba to robić w miarę często, bo z czasem przestaje się kłaść, tylko siedzi podczas głaskania. Na spacerze wszystko ją interesuje, wszystko musi obwąchać i obsikać, więc szłyszłyśmy powoli, żeby mogła się do woli nacieszyć spacerkiem. Początkowo ogonek był podkulony, ale potem już wesoło merdał w pionie:multi:. Magda twiedzi, że największym problemem jest wywabienie jej z budy; wtedy rzeczywiście może capnąć, ale może z czasem, jak zasmakuje w spacerkach, sama będzie wychodzic z budki. Jak się ją głaszcze, to jest spokojna i potulna, nie gryzie. Na 5-metrowej rozciągałce szła w odległości ok. 1,5 metra za mną; nie ciągnęła i nie zapierała się, a pod koniec spaceru już prawie się ze mną zrównała:lol:

Posted

[quote name='ariete2503']Figuś, to właśnie zdjęcia z tego spacerku Ci wysyłałam. Rozumiem, że nie dostałaś.[/QUOTE]
Alinko zdjęcia ze spacerku są na fb, może Karolinie wysłalaś a nie Fidze ? :razz:

Posted

[quote name='figa33']nie dostałam ...[/QUOTE]

widziałam na Fb , cudna mała , nie wiedziałam ,że to jej pierwszy spacer , myślę w takim razie ,że zachowała się bardzo ładnie:lol:

• 4 weeks later...
Posted

Pestka bez naszej pomocy może sobie tak siedzieć bez końca. Czasami uda sie ją wydrzeć na spacer ale czy o to nam chodzi ? czy ma ktoś jakis pomysł ? idzie zima, to malutka sunia z krótką sierścią, ciężko jej będzie przetrwać te mrozy.

Posted

Rozmawiałam niedawno z Gosią; trochę się to wszystko rozmyło, a szkoda, bo na wakacjach miałaby więcej czasu dla małej. Teraz doszły jej nieplanowane obowiązki służbowe, więc nie wiem, jak to będzie.

Posted

Pestka od czwartku wieczór jest u Gosi na tymczasie. Dzięki Bogu była z nami Magda, która bez problemu ją złapała. Samchodem jeździ fajnie; na początku cała skulona siedziała na kolanach u Sebastiana, syna Gosi, ale potem już ciekawsko zaczęła wyglądać przez okno. Wiemy przynajmniej, że nie ma choroby lokomocyjnej. W domu spokojnie; pierwszą noc przespała, zresztą dużo śpi. Na spacery chodzi ładnie na smyczy; początkowo z tyłu, ale stopniowo zaczyna zrównywać się z człowiekiem, a nawet lekko wyprzedzać. Pysio uśmiechnięte, ogonek do góry podniesiony, czasami nawet zamerda. W domu podchodzi już na zawołanie. Na czwartkowym i piątkowym wieczornym spacerze była w towarzystwie nowej kumpeli - zwyciężczyni ostatniej edycji TO Model - modelki Kajuni, za którą dzielnie podąża w poszukiwaniu nowych wrażeń. :megagrin:   

• Upvote 1
Posted

O! Na ostatnim zdjęciu widać nawet moje "ręce, które leczą" :megagrin:

A na poważnie: Pestka robi się bardzo przytulaśna i garnie się do głasków. Wczoraj była z Gosią kilka godzin na działce, poznaje też stopniowo Gosi rodzinę i znajomych, więc głaskom i zachwytom nie ma końca! Dobrze, bo mała powoli zaczyna się otwierać, ale ciągle jest jeszcze niepewna na obcym terenie (w pobliżu mieszkania radośnie nosi ogon skierowany do góry) i nieufnoa w stosunku do mijających ją osób - szczególnie mężczyzn. Gosia stopniowo prowadzi ją w różne miejsca i przyzwyczaja do różnych wrażeń. W tych wieczornych spacerach zazwyczaj towarzyszymy duetowi Gosia+Pestka z Kajunią.