Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]W Azorku w Sochaczewie od 8 marca mieszka ten ładniutki, lekko onkowaty psiak. Ma około 4 lat. Jego szanse na adopcję są niezbyt duże, a przed nim jeszcze sporo życia. Szkoda żeby musiał je całe spędzić w schronisku :-( [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Misiunio nie widzi albo prawie nie widzi. A oprócz tego ma problem z węchem. Nie trafia do miski, dopiero jak niechcąco na nią ‘najdzie’. Poza tym zdarza mu się wejść do skrzynki z wodą, która jest wstawiana w czasie upałów na wypadek gdyby psy powylewały wodę z misek.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wzięty na smycz nie chciał wyjść z boksu (pan Waldek go wyniósł na rękach), a potem nie chciał tam wrócić :evil_lol: Jakby ktoś nie wiedział, że on nie widzi to chyba by nie poznał. Kręci głową jakby się rozglądał. Tylko to wchodzenie w boksie na różne rzeczy pokazuje, że ma poważne problemy z widzeniem…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Psina jest kochana, bardzo ufna, zero agresji, zgadza się z innymi psami nawet tej samej płci (mieszka razem z dwoma małymi chłopakami).[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pomóżmy mu znaleźć dom.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Może ktoś by zrobił Allegro??? :modla: [/FONT]

czy patrząc w te oczy można powiedzieć że nie widzi :roll:

w boksie, z kumplami

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Acha,podajcie mi jakiś tel.kontaktowy do kogoś,kto się zajmuje psiakiem.

zaraz Ci wyślę na pm co oprocz tego co jest w pierwszym poście możesz dać na allegro, plus namiary oczywiście ;)

Posted

brazowa1 napisał(a):
Bardzo czesto psy niewidome "natrafiaja" na miche,ale to nie znaczy,ze nie maja węchu lub maja z im duzy problem.Bez węchu pies ,do tego niewidomy-pewnie by juz nie zył,zwlaszcza w schronisku.
Nie straszcie dodatkowo ludzi.
powodzenia dla psiaka!

Myślę,że masz rację,usunełam z ogłoszenia to zdanie o braku węchu.

Posted

Dzięki MARCHEWA :loveu:
brązowa1, ja piszę czego dowiedziałam się od pracownika schroniska, w tym schronisku akurat oni dobrze znają swoje psy, ale pewnie że w ogłoszeniach nie trzeba nazbyt ludzi odstraszać, już samo to że nie dowidzi/nie widzi bardzo zmniejsza jego szansę na adopcję :(

Posted

A czy on został zdiagnozowany jako niewidomy? Może pokarzcie go wetowi, bo bywa że nietrafianie w miskę itp. rzeczy nie mają nic wspólnego z zaburzeniem wzroku, ale z problemami OUN.

Posted

Marchewa dzięki, ża zajrzałas do naszego podopiecznego a Asiamm to normalnie w sobote :mad: jak będziemy jechały do Azorka.........wogóle nie zaglądasz....lanie dostaniesz........hmmm...wiem, ze masz teraz egzaminy ale żeby naszego ślepaczka zaniedbywać :cool3:

Posted

[quote name='ziuta-23']a Asiamm to normalnie w sobote :mad: jak będziemy jechały do Azorka.........wogóle nie zaglądasz....lanie dostaniesz
jaką sobotę nic o żadnej sobocie nie wiem :p
(przeżyjesz, przeżyjesz ;) )