Isiak Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Super wiadomość - a swoją drogą, to ciekawe, jak sunia sobie poradzi z taką zmianą otoczenia i trybu życia. Ja też co prawda miałam w bloku ON-kę odpiętą z łańcucha, ale dziewczynka była młoda, miała 6 miesięcy i ochoczo poznawała świat. Dla Dory to spora rewolucja w życiu. A swoją drogą, to straszne, ile tych ON-ków teraz ludzie oddają - na samym naszym lokalnym portalu ogłoszeniowym obecnie są 6-letni pies, 4-letni pies i 6-letnia suka razem z kojcem. Do tego piękna sunia w Punkcie Przetrzymań, która w klatce zaczęła się wygryzać ze stresu :( :( Quote
brzośka Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Fajnie czytać, że kolejnemu psiakowi się udało :) Trzymam kciuki za dziewczynkę i nowy dom :thumbs: Quote
wolf122 Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Bardzo się cieszę :loveu: Oby sunia miała w końcu dużo miłości i oby domek nie zawiódł:bluepaw: Quote
anica Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Ale super wiadomość :loveu: Pumciu, jak dobrze że się zajęłaś Dorcią :loveu: ... musi być dobrze!... teraz będzie już tylko, dobrze!!!! Pumciu, Dziękujemy :Rose: Quote
pumcia02 Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 tylko to jeszcze nie koniec. Rodzina jest super, ale przed Dorą wiele rzeczy do nauczenia. I jeszcze sterylizacja do "zrobienia". W ostatnim czasie zobaczyłam, że jest wielki "popyt na owczarki". Mamy szczeniaki czarne podpalane. Dzwoniła masa ludzi "po wilczurki". Najpierw telefony typu na wieś, na gospodarstwo, do budy, do kojca - bo przecież w takich warunkach trzyma się wilki! Ale zdarzyło się też kilka normalnych osób. Tyle, że szczeniaki nie są owczarkami, tłumaczenie tego zajmowało mi bardzo dużo czasu - że czarne podpalane i duże nie oznacza owczarek. Dzwoniło bardzo dużo nieodpowiedzialnych ludzi :( Pewnie szukali dalej tych swoich wyśnionych wilczurków do pilnowania. Albo te z pseudo , przepraszam teraz rodowodowe ze stowarzyszeń - sprzedawane za kosmiczne sumy na co przywoliło nasze prawo, a namnaża się tylko dysplacji itd. Myślałam, że przeszła moda na owczarki. Niestety sie myliłam. Quote
bela51 Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Trzymam za Dore kciuki z całych sił ! Oby jej sie udało i dom nie zawiódł.!!! To taka sliczna i kochana sunia:loveu: Quote
pumcia02 Posted June 6, 2014 Author Posted June 6, 2014 Rozmawiałam na początku tygodnia z nowymi właścicielami. Wszystko jest ok, zaczęła się dogadywać z psem. Wykąpali ją - było to trochę trudne, ale się udało :) Ciągnie jak słoń, kompletnie nie jest przyzwyczajona do życia poza ogrodem. Ale wszytsko jest na dobrej drodze. Quote
bela51 Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Zycze szczęscia slicznej sunieczce ! Pumcia, trzymaj ręke na pulsie i pisz jak sie uklada Dorci w nowym domku:lol: Quote
wolf122 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Super-ale jak pisze Bela ręka na pulsie Pumciu.Na fejsie zaglądam na stronę Fundacji-kawał dobrej roboty :happy1: Quote
anica Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 pumcia02 napisał(a):Rozmawiałam na początku tygodnia z nowymi właścicielami. Wszystko jest ok, zaczęła się dogadywać z psem. Wykąpali ją - było to trochę trudne, ale się udało :) Ciągnie jak słoń, kompletnie nie jest przyzwyczajona do życia poza ogrodem. Ale wszytsko jest na dobrej drodze......jak to pięknie brzmi;) Quote
Recommended Posts