Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super wiadomość - a swoją drogą, to ciekawe, jak sunia sobie poradzi z taką zmianą otoczenia i trybu życia. Ja też co prawda miałam w bloku ON-kę odpiętą z łańcucha, ale dziewczynka była młoda, miała 6 miesięcy i ochoczo poznawała świat. Dla Dory to spora rewolucja w życiu.
A swoją drogą, to straszne, ile tych ON-ków teraz ludzie oddają - na samym naszym lokalnym portalu ogłoszeniowym obecnie są 6-letni pies, 4-letni pies i 6-letnia suka razem z kojcem. Do tego piękna sunia w Punkcie Przetrzymań, która w klatce zaczęła się wygryzać ze stresu :( :(

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale super wiadomość :loveu: Pumciu, jak dobrze że się zajęłaś Dorcią :loveu: ... musi być dobrze!... teraz będzie już tylko, dobrze!!!!
Pumciu, Dziękujemy :Rose:

Posted

tylko to jeszcze nie koniec. Rodzina jest super, ale przed Dorą wiele rzeczy do nauczenia. I jeszcze sterylizacja do "zrobienia".

W ostatnim czasie zobaczyłam, że jest wielki "popyt na owczarki". Mamy szczeniaki czarne podpalane. Dzwoniła masa ludzi "po wilczurki". Najpierw telefony typu na wieś, na gospodarstwo, do budy, do kojca - bo przecież w takich warunkach trzyma się wilki!
Ale zdarzyło się też kilka normalnych osób. Tyle, że szczeniaki nie są owczarkami, tłumaczenie tego zajmowało mi bardzo dużo czasu - że czarne podpalane i duże nie oznacza owczarek.
Dzwoniło bardzo dużo nieodpowiedzialnych ludzi :( Pewnie szukali dalej tych swoich wyśnionych wilczurków do pilnowania.

Albo te z pseudo , przepraszam teraz rodowodowe ze stowarzyszeń - sprzedawane za kosmiczne sumy na co przywoliło nasze prawo, a namnaża się tylko dysplacji itd.

Myślałam, że przeszła moda na owczarki. Niestety sie myliłam.

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam na początku tygodnia z nowymi właścicielami. Wszystko jest ok, zaczęła się dogadywać z psem. Wykąpali ją - było to trochę trudne, ale się udało :) Ciągnie jak słoń, kompletnie nie jest przyzwyczajona do życia poza ogrodem. Ale wszytsko jest na dobrej drodze.

Posted

pumcia02 napisał(a):
Rozmawiałam na początku tygodnia z nowymi właścicielami. Wszystko jest ok, zaczęła się dogadywać z psem. Wykąpali ją - było to trochę trudne, ale się udało :) Ciągnie jak słoń, kompletnie nie jest przyzwyczajona do życia poza ogrodem. Ale wszytsko jest na dobrej drodze.
.....jak to pięknie brzmi;)