DONnka Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Zapisuję wątek :) Czy byłaby możliwość pomocy w transporcie, gdyby chętny dom był znacznie oddalony od Warszawy ? Quote
pumcia02 Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 Witaj DONka. myślę, że zawsze coś się znajdzie. Zaczynam się o nią martwić. Gdyby było wiadomo jak się zachowuje do psów, spróbowała bym wziąć ją do siebie na dt. Ale nie mam jak oddzielić psów, gdyby coś było nie tak. :( Quote
pumcia02 Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 Tyle czasu i nic nie udało się znaleźć. A rwać się na hotel za 350zł plus karma, to nie na nasze siły :( Ale czy będzie inne wyjście? Podejrzewam, że nastanie taki dzień, że pan właściciel zadzwoni, że chce się "pozbyć" psa już i teraz. I co wtedy? Quote
DONnka Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='pumcia02']Witaj DONka. myślę, że zawsze coś się znajdzie. Zaczynam się o nią martwić. Gdyby było wiadomo jak się zachowuje do psów, spróbowała bym wziąć ją do siebie na dt. Ale nie mam jak oddzielić psów, gdyby coś było nie tak. :( Szkoda, ze nie wiadomo :roll: Dom, który ewentualnie brałam pod uwagę ma małego starszego pieska Quote
pumcia02 Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 z nią jest o tyle ciężka sytuacja, że mimo to, ze ma dom od szczeniaka, to tak na prawdę prawie nic o niej nie wiemy... Quote
bela51 Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Wiec ten wlasciciel nie chce wcale współpracowac z Wami ? Czego on oczekuje ? Quote
pumcia02 Posted May 8, 2014 Author Posted May 8, 2014 Raz mi się wydaje, że jest ok i chętnie współpracuje, bo chce znaleźć "dobry dom". A potem mówi, że będzie musiał coś z nią zrobić i np nie dosyła zdjęć. Quote
pumcia02 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 rozmawiałam przed chwilą z panem. Od razu zaczął się tłumaczyc, że nie miał kiedy wysłać zdjęć. Sprawa nadal w toku, suka nadal szuka domu. Pan powtarzał ze to nie jest takie strasznie pilne.. Jak powiedziałam, że do tej pory udało mi się znaleźć tylko hotel za 350zł + karma, to od razu wyskoczył, że nie chce żadnych kosztów pokrywać, więc to odpada. I że póki jej nie odda to po prostu u niego będzie. Quote
Rudzia-Bianca Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='pumcia02']rozmawiałam przed chwilą z panem. Od razu zaczął się tłumaczyc, że nie miał kiedy wysłać zdjęć. Sprawa nadal w toku, suka nadal szuka domu. Pan powtarzał ze to nie jest takie strasznie pilne.. Jak powiedziałam, że do tej pory udało mi się znaleźć tylko hotel za 350zł + karma, to od razu wyskoczył, że nie chce żadnych kosztów pokrywać, więc to odpada. I że póki jej nie odda to po prostu u niego będzie.[/QUOTE] Żeby tylko na własną rękę gdzieś jej nie wydał na łańcuch :( Quote
anica Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 .. zagladam, zawsze z nadzieją! przecież to taka piękna sunia! czy ludzie oczu nie mają? Quote
pumcia02 Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 ja już przestaję wierzyć, że serca mają... Quote
pumcia02 Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 miałam telefon po Dorę. Pani budzi zaufanie i wydaje się być dobrym domem. Ma się skontaktować z właścicielem, żeby zobaczyć sunię na żywo. Trzymajcie kciuki... Quote
DONnka Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 [quote name='pumcia02']miałam telefon po Dorę. Pani budzi zaufanie i wydaje się być dobrym domem. Ma się skontaktować z właścicielem, żeby zobaczyć sunię na żywo. Trzymajcie kciuki...[/QUOTE] Trzymamy mocno :thumbs: Quote
wolf122 Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 miałam telefon po Dorę. Pani budzi zaufanie i wydaje się być dobrym domem. Ma się skontaktować z właścicielem, żeby zobaczyć sunię na żywo. Trzymajcie kciuki... -oby to było to.Biedna sunia.Być niechcianą....Mam nadzieję,że to się nie przekłada na jej traktowanie . Quote
anica Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 .... wstrzymałam oddech! i mocno zaciśnięte:kciuki: Quote
wolf122 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 IIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ????????????????????? Quote
bela51 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='pumcia02']miałam telefon po Dorę. Pani budzi zaufanie i wydaje się być dobrym domem. Ma się skontaktować z właścicielem, żeby zobaczyć sunię na żywo. Trzymajcie kciuki...[/QUOTE] Jakie wiesci ? Pumciu, nie trzymaj nas w niepewnosci ! Quote
pumcia02 Posted May 18, 2014 Author Posted May 18, 2014 Z tego domu nic nie wyszło. Państwo mają kota, a już wiemy, że Dora nie zaakceptuje kota. Jest drugie miejsce, tym razem z psem... Będzie spotkanie, żeby zapoznać psiaki. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, to ci ludzie wezmą ode mnie szczeniaka owczarkowatego. Ale liczę na adopcję Dory. Bardzo fajny dom Quote
pumcia02 Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 W sobotę Dora pojechała do nowego domu! Państwo mieszkają w bloku i maja amstaffa. Dora psa toleruje, a ich pies jest na razie trochę zazdrosny. Dora nie umie chodzić na smyczy, po schodach itd - nie mieszkała przecież nigdy w domu i nie wychodziła poza podwórko. Jej nowa pani mówi, że to wszystko do wyuczenia :) Oprócz tego jest po prostu fajnym psem. I nie rozumieją dlaczego właściciel chciał ją oddać - w domu urodziło się drugie dziecko, może to jest powód? Pani nie powiedziała mi tego wprost, ale wyczułam, że uważa, że Dora jest zaniedbana psychicznie. Po prostu taki niechciany przedmiot. Na razie Państwo starają się zaprzyjaźnić psy. W piątek ma podjechać weterynarz zobaczyć ją, ocenić jej stan do sterylizacji. Jak wszystko będzie ok, to chcę ją umówić na sterylkę na koszt fundacji - i tu przyda nam się pomoc. Trzymajcie kciuki! Quote
Recommended Posts