Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ktoś używał/zna tą karmę?
mają niezły chwyt reklamowy

[I][B]Wszystkie karmy GreenDog zawierają opatentowany, unikalny zestaw ziół[/B], który chroni organizm psa przed namnażaniem się pasożytów w jelitach a także przed inwazją pcheł i kleszczy.
[/I]
[I]Regularne karmienie psa karmą [B]GreenDog w dużym stopniu zmniejsza[/B] bytowanie pcheł i kleszczy na skórze a także chroni układ pokarmowy przed pojawianiem się u niego pasożytów.[/I]

a może to nie chwyt? jak myślicie?

tu strona producenta
[url]http://greendogfood.pl/[/url]

Posted

[quote name='motylek1007']ktoś używał/zna tą karmę?
mają niezły chwyt reklamowy

[I][B]Wszystkie karmy GreenDog zawierają opatentowany, unikalny zestaw ziół[/B], który chroni organizm psa przed namnażaniem się pasożytów w jelitach a także przed inwazją pcheł i kleszczy.
[/I]
[I]Regularne karmienie psa karmą [B]GreenDog w dużym stopniu zmniejsza[/B] bytowanie pcheł i kleszczy na skórze a także chroni układ pokarmowy przed pojawianiem się u niego pasożytów.[/I]

a może to nie chwyt? jak myślicie?

tu strona producenta
[URL]http://greendogfood.pl/[/URL][/QUOTE]

Jest to karma mączkowa, wbrew temu, co pisze polski dystrybutor. Strona www, którą podajesz, nie jest stroną producenta, a jedynie importera; zawiera dużo nieścisłości, mówiąc delikatnie. Poza tym, żadne zioła nie ochronią organizmu psa przed pasożytami - to sprawna zagrywka reklamowa. Dodam jeszcze, że karmy tej firmy są typowymi karmami bilansowymi, czyli każda z karm powinna zaspokoić, według producenta, potrzeby żywieniowe i rozwojowe wszystkich psów - zarówno szczeniąt jak i dorosłych, psów aktywnych i seniorów, suk ciężarnych i osobników o wrażliwych układach pokarmowych. To jest absolutnie nierealne.

Posted

[quote name='Elia'] Poza tym, żadne zioła nie ochronią organizmu psa przed pasożytami - to sprawna zagrywka reklamowa. [/QUOTE]

tak myślałam, ale czego to już nie wymyślą producenci

[quote name='Elia']Dodam jeszcze, że karmy tej firmy są typowymi karmami bilansowymi, czyli każda z karm powinna zaspokoić, według producenta, potrzeby żywieniowe i rozwojowe wszystkich psów - zarówno szczeniąt jak i dorosłych, psów aktywnych i seniorów, suk ciężarnych i osobników o wrażliwych układach pokarmowych. To jest absolutnie nierealne.[/QUOTE]

na wielu bezzbożówkach tak własnie jest napisane, ze dla wszystkich psów, w kazdym wieku przy kazdym trybie pracy

Posted

[quote name='Elia']Jest to karma mączkowa, wbrew temu, co pisze polski dystrybutor. Strona www, którą podajesz, nie jest stroną producenta, a jedynie importera; zawiera dużo nieścisłości, mówiąc delikatnie. Poza tym, żadne zioła nie ochronią organizmu psa przed pasożytami - to sprawna zagrywka reklamowa. Dodam jeszcze, że karmy tej firmy są typowymi karmami bilansowymi, czyli każda z karm powinna zaspokoić, według producenta, potrzeby żywieniowe i rozwojowe wszystkich psów - zarówno szczeniąt jak i dorosłych, psów aktywnych i seniorów, suk ciężarnych i osobników o wrażliwych układach pokarmowych. To jest absolutnie nierealne.[/QUOTE]

ooo, ziołolecznictwo też jest twoją domeną?
otóż błąd - zioła bardzo pieknie chronią przed inwazją pasożytów - nie tylko tych bytujacych w układzie pokarmowym.
W tej konkretnej karmie - jest to tylko chwyt marketingowy...

Posted

[quote name='isabelle301']ooo, ziołolecznictwo też jest twoją domeną?
otóż błąd - zioła bardzo pieknie chronią przed inwazją pasożytów - nie tylko tych bytujacych w układzie pokarmowym.
W tej konkretnej karmie - jest to tylko chwyt marketingowy...[/QUOTE]

Po raz ostatni (to informacja dla ciebie) zaznaczam: nie polemizuję z osobami dotkniętymi nieszczęściem w postaci psychicznej ułomności. Mogę im tylko współczuć...

Posted

:multi: Brawo Elia, nareszcie osoba,która ma taką samą opinię o isabelle30/301 jak ja. Wierz mi mocno zalazła mi za skórę swoimi "mądrościami",chociaż ostatnio nieco spasowała i atmosfera na forum uległa znacznej poprawie.

Posted

Elia - przypominam - wiele osób na tym forum nadal czeka na te twoje źródła newsów na temat mączek oraz na te karmy wysokiej jakości, które gdzieś tam są schowane głęboko w twoim umyśle

Posted

[quote name='barbarasz49']:multi: Brawo Elia, nareszcie osoba,która ma taką samą opinię o isabelle30/301 jak ja. Wierz mi mocno zalazła mi za skórę swoimi "mądrościami",chociaż ostatnio nieco spasowała i atmosfera na forum uległa znacznej poprawie.[/QUOTE]

Po co więc wdajesz się w wymianę zdań z osobą agresywną, wulgarną i z zaburzeniami psychicznymi, na domiar złego - dyletantką pozbawioną elementarnej wiedzy o żywieniu psów? Taka "dyskusja", poza jednostronną arogancją, nie wnosi niczego mądrego do tego forum, w którym i tak, niestety, nie roi się od osób z kindersztubą i dżentelmenów.

Posted

[quote name='Elia']Po co więc wdajesz się w wymianę zdań z osobą agresywną, wulgarną i z zaburzeniami psychicznymi, na domiar złego - dyletantką pozbawioną elementarnej wiedzy o żywieniu psów? Taka "dyskusja", poza jednostronną arogancją, nie wnosi niczego mądrego do tego forum, w którym i tak, niestety, nie roi się od osób z kindersztubą i dżentelmenów.[/QUOTE]

W obie strony powinny działać te same zasady. Tobie również nie brak arogancji.

Posted

[motylek1007]na wielu bezzbożówkach tak własnie jest napisane, ze dla wszystkich psów, w kazdym wieku przy kazdym trybie pracy

To nie jest reguła - istnieje bardzo wiele karm ze zbożami w składzie, które również są karmami bilansowymi, czyli: "każda karma odpowiednia dla wszystkich psów". Nie sugeruj się w wyborze karmy jedynie obecnością lub brakiem w niej zbóż. Zboża, jeśli są stosowane w odpowiedniej ilości i pełnią pozytywną rolę w układzie pokarmowym, są zupełnie niegroźne, nawet te zawierające gluten. Alergia glutenowa dotyczy zresztą niewielkiego procentu populacji psów, nieporównywalnie mniejszego niż w przypadkach uczuleń na białko.
Wracając do karm - typową karmą bilansową jest Ziwi Peak, horrendalnie droga karma, która pod względem składu ustępuje wielu mięsnym suchym karmom istniejącym na polskim rynku, ale magia ceny tych karm i chytre marketingowe narzędzia (np. informacja o zawartości 93% mięsa w karmie!) potrafią tak namieszać w głowie ludziom, że ci zachwycają się i podziwiają ten produkt, choć nigdy nim nie karmili swoich psów, głównie z powodów ekonomicznych. Ceny karm tego producenta są ABSOLUTNIE nieadekwatne do ich jakości, po prostu właściciel fabryki przyjął założenie, że wielkość sprzedaży będzie bardzo mała, ale dzięki wysokiej cenie jednostkowej ogólny bilans go usatysfakcjonuje.

Posted

[quote name='Elia']Po co więc wdajesz się w wymianę zdań z osobą agresywną, wulgarną i z zaburzeniami psychicznymi, na domiar złego - dyletantką pozbawioną elementarnej wiedzy o żywieniu psów? Taka "dyskusja", poza jednostronną arogancją, nie wnosi niczego mądrego do tego forum, w którym i tak, niestety, nie roi się od osób z kindersztubą i dżentelmenów.[/QUOTE]

Widzisz Elia, ja od dawna przestałam się wdawać w wymianę zdań z tą osobą i reagować na jej zaczepki, ponieważ tak jak Ty zorientowałam się,że z nią jest coś nie halo.