Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jedziemy dzisiaj z TZtem do Pomi i zawozimy ją na szczepienia - na wściekłość(cudowne określenie Nutusi) i wirusówki. Telefon w jej sprawie milczy - był tylko jeden i to nie ten.

Pogoda dzisiaj zdecydowanie lepsza, wiec leśny spacer z naszymi psicami (jak się wyrobimy), jest poważnie brany pod uwagę :)

Posted

Pomidorek uściskany i wymiziany. Krysia twierdzi, że to istny basenji  - tyle , że na krótkich łapkach

i o bardzo podobnych do rasowców, cechach charakteru. Cóż, kto wie ;). Świat jest teraz globalną wioską :)

Pomi została zaszczepiona na koszt miasta (wściekłość i 4 wirusówki) i ma książeczkę. Miasto też ma zacząć ją ogłaszać(będzie pierwsza) na swojej stronie adopcyjnej. Na zdjęciu, Pomi w drodze powrotnej do DT. Widać, ze już zaszczepiona, czyż nie :D.

Pomi najbardziej kocha Krysię Karniewską, ale nie pogardziła moim głaskaniem i psie ciasteczka, też zjadła ze smakiem :)

Mazowszanko, jesteś Opatrznością dla Bezdomniaków Makowskich :). Dziekuję :)

Posted

Ja się tylko zastanawiam, gdzie ja widziałam w niej te pomidory? No, gdzie???

Jak to gdzie? Przecież ona jest jak zupa pomidorowa z dużą ilością śmietany!

PS Tak a propos Konfirmie31, teraz będzie odrobina prywaty: wspominałaś gdzieś o jakimś domku w Makowie. Może jakieś konkrety? Jak dobrze pójdzie, będę miała kupca na swój domek, tak więc sprawa jakby się konkretyzowała.

Posted

Jak to gdzie? Przecież ona jest jak zupa pomidorowa z dużą ilością śmietany!

PS Tak a propos Konfirmie31, teraz będzie odrobina prywaty: wspominałaś gdzieś o jakimś domku w Makowie. Może jakieś konkrety? Jak dobrze pójdzie, będę miała kupca na swój domek, tak więc sprawa jakby się konkretyzowała.

Fajnie by było mieć jeszcze jedną dogomaniaczkę w pobliżu :) Jestem ZA !

Posted

Ja też jestem ZA :) Poszło pw do Irenki. Maków, to całkiem niezłe miejsce do zamieszkania.

http://makowonline.pl/

http://www.makowmazowiecki.pl/

Cieszę się, że nie jestem odosobniona w odbiorze kolorytu Pamidorowej Pomi :). Ma swoje ogłoszenie na stronie miasta - jako pierwsza i jak dotąd - jedyna ;).

A dzisiaj, widziałam biegającego po Osiedlu Astopodobnego. Odkarmiony, ale bez obroży i....sam. Bez ludzia :(. A byłam pewna, że ma już swój  dom.

I jakaś mała, długowłosa bieda latała dzisiaj po Mickiewicza (jedna z głównych przelotówek Makowa - na Ciechanów), kiedy wracaliśmy z działki z naszymi psami. W dodatku wydaje mi się, że widziałam ją i wczoraj z samochodu, jak wracaliśmy z lasu......wyrzucona?

Posted

Jestem dziś na dyżurze w Makowie i widzę przez okno, jak ulicą sobie idzie mała długowłosa psinka, kulejąca... Szło to sobie niespiesznie w stronę Stacji Paliw Orlen i zalewu Makowskiego