Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj, Ewo :). Cieszę się, że nas jest tu więcej :). Ten piękny owczar na awatarku, to Twój?

Ja też owczarkowa i mój pierwszy bezdomny makowiak, to był ogromny, wspaniały ONek

Mieszkam już w Makowie  10?11? lat. Stałego, mamy jednego piesa(na awatarze), tymczasa - drugiego(egzemplarz podlegajacy wymianie ;) ). Teraz, jest Randa

http://www.dogomania.com/forum/topic/143015-m%C5%82oda-randa-ponownie-szuka-dsdt-i-znowu-na-cito/

Oczywiście, albo jakaś makowianka, albo przywieziona na jarmark :(. To podobno(jarmarki), główne źródło bezdomniaków makowskich :(

Rudo-biały, krępy, niezbyt wysoki? też go znam .......Biega po całym miasteczku :(

Posted

Gosiu bardzo dobrze pamietasz :) 11 listopada minęło 2 lata miał być niewinnie DT tylko ale została, ten owczarek w awatarze to mój "pierworodny" owczarek niemiecki 4 letni silny byk :)

Posted

Witaj, Ewo :). Cieszę się, że nas jest tu więcej :). Ten piękny owczar na awatarku, to Twój?

Ja też owczarkowa i mój pierwszy bezdomny makowiak, to był ogromny, wspaniały ONek

Mieszkam już w Makowie  10?11? lat. Stałego, mamy jednego piesa(na awatarze), tymczasa - drugiego(egzemplarz podlegajacy wymianie ;) ). Teraz, jest Randa

http://www.dogomania.com/forum/topic/143015-m%C5%82oda-randa-ponownie-szuka-dsdt-i-znowu-na-cito/

Oczywiście, albo jakaś makowianka, albo przywieziona na jarmark :(. To podobno(jarmarki), główne źródło bezdomniaków makowskich :(

Rudo-biały, krępy, niezbyt wysoki? też go znam .......Biega po całym miasteczku :(

tak rudo biały w okolicach "kina" tam go dzis spotkalam nie wyglada na głodnego często widzę go pod rossmanem

Posted

No, to pewnie ten sam :)

Zdjęcia trzeba chyba wstawić np na fotosik (jak np ja :)) i dopiero potem wkleić linka , albo z fb -  kopiuj i wklej

10649637_777014492339895_603982651459776

Owczary cudne  :) . Jesteś też na Owczarku?

Tu - Randa Tymczaska (na pierwszym planie) i Bliss Ze Schroniska (na drugim). Zapewniam, że Bliss, jest wieksza ;)

aa8267626531d183med.jpg

Posted

W kwestii piraniowatości Rudzika...

Może jeszcze ktoś stąd pamięta, jak (niemal równo) 3 lata temu, przy okazji poszukiwań Demi, kilka dni oswajałam i potem łapałam (o, zgrozo!) amstaffo-podobną sukę. Koczowało sobie toto w parku, w grajdołku pomiędzy choinkami od nie wiadomo jakiego czasu. Ona bardzo broniła tego grajdołka, odstraszała intruzów - szczekała, kłapała, szczerzyła zębiska, aż się bałam, za nic bym wtedy ręki nie wyciągnęła do niej. Kiedy nieco odchodziła od swojego - bądź co bądź - legowiska, sprawiała wrażenie ostrożnej, ale raczej wystraszonej niż groźnej, kuliła się, uciekała, "uspokajała" (CSy) siebie i mnie. Chyba tylko na adrenalinie ją po paru dniach złapałam, gdy zaglądała uparcie do wózka z dzieckiem, bo nie było to z pewnością odpowiedzialne zachowanie, chociaż po jedzenie podchodziła mi już niemal do reki. SM jej nie złapała, bo na widok mundurów lub/i ich groźnych postaw wiała, gdzie pieprz rośnie...

No i tak mi przyszło do głowy, że może Rudzik po 1. broni swojego legowiska, a po 2. (dalej od budki) atakuje ze strachu tych, co chca się zbliżyć za bardzo, a nie wzbudzają zaufania. Skoro tamci ludzie sie z nim "zakolegowali", to może lepiej nie przyklejać mu z góry łatki agresora, tylko zachować ostrożność. I może jeszcze niech ci ludzie, którym zaufał dają mu jeść nieco dalej od balkonu, zeby mu się wychodzenie z jego "domku" do ludzi kojarzyło pozytywnie i żeby przez miskę nie czuł jeszcze większej potrzeby bronienia "swoich włości"... :hmmmm:

Posted

W kwestii piraniowatości Rudzika...

może jeszcze niech ci ludzie, którym zaufał dają mu jeść nieco dalej od balkonu, zeby mu się wychodzenie z jego "domku" do ludzi kojarzyło pozytywnie i żeby przez miskę nie czuł jeszcze większej potrzeby bronienia "swoich włości"... :hmmmm:

To całkiem mądrze brzmi :). Przekażę przez Panią Krysi Twoją poradę. Ona zna tych ludzi. Pirania dzisiaj siedział pod balkonem obok budki i obserwował teren. Biegał obok ten biało-rudy, krępy i niski pies. Byłam z psicami, więc nie podchodziłam.

Na spacerze z Randą, pod sklepikiem na uboczu, spotkałam znajomą Panią z pieskiem. I z jakimś innym Panem z pieskiem(na smyczy), szedł ten ciemny, astowaty. Luzem. Kiedy podszedł do nas, Randa go głośno oszczekała, wiec odszedł.  Pani powiedziała, że ten pies mieszka " na starych blokach" i lata luzem. Tak jak wiele tutejszych psów. Faktycznie, zagłodzony nie jest. Tylko - bez obroży i bez Pana. Czyli makowiak, ale domny inaczej :(

Posted

Fajnie, że tyle psiolubnych ludzi mieszka w Makowie :) W takiej grupie łatwiej działać.

Szkoda, że w Przasnyszu cisza :(

Ta suczka z małymi pod śmietnikiem, o której wspomniała malagos, nie daje mi spokoju.

Posted

Fajnie, że tyle psiolubnych ludzi mieszka w Makowie :) W takiej grupie łatwiej działać.

Ta suczka z małymi pod śmietnikiem, o której wspomniała malagos, nie daje mi spokoju.

jest grupa dziewczyn na fb które ratują psiaki z Przasnysza i Ciechanowa

Pies i Spółka - Wolontariusze Ciechanów, Przasnysz

na zdjęciu są dwa z trzech psiaków jest jeszcze Kajtek   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=803586896349321&set=pb.100000940552149.-2207520000.1416659744.&type=3&theater

Posted

A moze założymy taką grupę na fb z Makowa? Moze sie więcej osób ujawni, które mogą jakś pomóc?

Bo te panie, co pomagaja (mam na myśli panie emerytki) nie sa komputerowe, ale za to mają czas, serce, chęci.

Posted

O niej mówiła znajoma sprzatacza z gminy, jej córka dojeżdża tam do liceum. Powiedziałam jej o fb i grupie przasnyskiej, młada powinna dac radę odszukać w necie .

Posted

jest grupa dziewczyn na fb które ratują psiaki z Przasnysza i Ciechanowa

Pies i Spółka - Wolontariusze Ciechanów, Przasnysz

na zdjęciu są dwa z trzech psiaków jest jeszcze Kajtek   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=803586896349321&set=pb.100000940552149.-2207520000.1416659744.&type=3&theater

Nie jestem fejsbukowa, ale zapiszę sobie.

Na początku października na osiedli Orlik w Przasnyszu widziałam parę bezdomnych psów, potem już ich nie widziałam.

Trudno uwierzyć, że wszystkim ktoś pomógł.

Chyba, że hycel :(

O niej mówiła znajoma sprzatacza z gminy, jej córka dojeżdża tam do liceum. Powiedziałam jej o fb i grupie przasnyskiej, młada powinna dac radę odszukać w necie .

Mam nadzieję, że coś zdziałają :)

Posted

do mnie od kilku miesięcy przychodzi podjeść sobie malutka suczka, strasznie wylekniona nie ma opcji żeby ją jakoś zwabic jak tylko widzi czlowieka to ucieka w stronę ciechanowa po rowie

Posted

Biedulka:(. Pewnie z bliskich spotkań z człowiekiem, ma głównie niemiłe doznania :(. Dobrze, że chociaż sobie podje u Ciebie, ale pewnie to traktuje jak "zdobyczne", a nie dane jej osobiście :(

Też zapisałam namiary na Przasnysz i Ciechanów. Z Makowa - niedaleko

https://www.facebook.com/piesispolka

A moze założymy taką grupę na fb z Makowa? Moze sie więcej osób ujawni, które mogą jakś pomóc?

Bo te panie, co pomagaja (mam na myśli panie emerytki) nie sa komputerowe, ale za to mają czas, serce, chęci.

Ja mało fejsbukowa, bo....emerytka ;). Ale jestem za ujawnianiem się i działaniem.

A Panie Makowskie - Wolontariuszki i Amatorki  - są bezcenne. Głównie, ze wzgledu na serce. Jak do tego się przyłączą dogomaniackie Wariatki Pozytywne(jak o nas i o sobie pisze malagos :) ) to - NIEMAMOCNI !!!!

Posted

wystawiam jej przed ogrodzenie żeby nie musiała tak blisko podchodzić i stresować się dziś była weszła na plac szkoda mi jej strasznie bo to taka malizna chuda, mąż jej ostatnio wystawił miesko to wcinała aż uszy klaskały