Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może ktoś coś wie na temat tego pieska?

"Piesek błąkał się przedwczoraj [FONT=Times New Roman]na ulicy 23 luego, kolo poczty (miedzy 10 rano a 13.00). Biegał między [FONT=Times New Roman]samochodami, czarny, chyba młody, z dłuższym włosem i klapiatymi uszami, z krótkim pyszczkiem jak sznaucer, albo pudel, dość duży, jak [/FONT]
[FONT=Times New Roman]wyżeł, wyrażnie czegoś albo kogoś w panice szukał, miał pasek do [/FONT]
[FONT=Times New Roman]obroży (albo bandany) przypięty. Strażnicy miejscy go złapali i i zawiezli do schroniska."[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]" class="ipsImage" alt="">[/FONT][/FONT]

Posted

Ja chyba widziałam tego psa, jechałam tramwajem i on biegał po przystanku na Małych Garbarach w środę. Tak sądzę, że to on, ciagnął za sobą szeroki pasek.Nawet sie bałam że wpadnie pod auto.
Musiałabym zobaczyć go jak stoi, żeby się upewnić, ale chyba to on.
Jak wracałam z pracy rozglądnęłam się na tym przystanku i okolicy - nie było psa, więc myślałam że znalazł pana - może był przy sklepie i się zerwał. Myślę, że on do kogoś należy, bo chyba z takim paskiem nikt by go nie wywalił.
Stamtąd pewnie przemieścił się w okolice poczty - to już blisko.
Przeszukam ogłoszenia czy ktoś nie szuka. Biedak.

Dziewczyny, jak ktoś będzie w schronisku może dałby się dowiedzieć, czy zgłosił się ktoś po niego.

Posted

Ja myslę, że Ci moi znajomi, którzy zainterweniowali w sprawie pieska, będa sie dowiadywać o jego losy w schronie.
Zdjęć stojacych niestety nie mam, ale to pewnie ten sam pies.
Tylko to troche dziwne, ze zamiast smyczy miał pasek...

Posted

GDybym nie była w tramwaju i nie spieszyła siue niestety do pracy (miałam pilne spotkanie) pewnie bym się za niego wzięła. Ale wyglądał jakby spod sklepiku sie oderwał i myślałam, że ma kogoś.
teraz jest mi źle, mogłam plac wszystko i wysiąść i go zabrać. Tylko gdzie?:shake:

• 2 weeks later...
Posted

Matko, jaką On minę:( Mam nadzieję że szybko odnajdą się włąściciele i że to kochający ludzie a to że On sam na ulicy to tylko przypadek!

Posted

MNie wyglądfał jakby się zerwał skądś i uciekł, może za sunią. I nagle się zgubił. Tylko ten pasek był taki nietypowy (ten psiak o którym myślę, że to ten) a on przestraszony.
Oby właścicielom przyszło do głowy szukać w schronisku.
Przeszłam tamte strony ostatnio specjalnie piechota i szukałam ogłoszeń o zaginięciu psa - nie znalazłam :-(

Posted

Piesek niestety zmarł w schronisku...:-( :-( :-( Nie wiemy, z jakiego powdu, bo nie było lekarza ani kierownika i nikt nie potrafił udzielic takiej informacji.
A był juz dla niego dom, nawet dwa...
['] ['] [']

Posted

Jak zmarł, tak bez objawów choroby czy miał cos i nikt mu nie pomógł, nie zdiagnozował. Czy w tym schronie jest wet ...kurcze, masakra.
I najgorsze że niczego się nie dowiemy.

Posted

Może potrącił go samochód i dlatego wydawał sie przestraszony, a umarł z powodu obrażeń:-( . Wiem, to tylko gdybanie i nigdy pewnie sie nie dowiemy co sie stało. Jego już nie ma:placz: , ale moze jednak ktoś go szuka...

Posted

chyba nikt go nie szukał...
Ale Państwo, którzy go znaleźli, bardzo sie ineteresowali jego losem i intensywnie szukali mu domku....i znaleźli, ale piesek juz nie żył...:-(
Takze jeden ze strazników miejskich, który odwoził go do schroniska, pytał o pieska. Tak bardzo zapadł mu w serce, ze równiez chciał dac mu dom.
Strasznie smutna historia...:-( :-( :-(

Posted

Matko, kolejna tragedia i kolejny psiak za TM, który odszedł przedwcześnie. Psiak, któremu szykowały sie domki - nie doczekał. Odszedł samotny i przerażony sytuacją, w której się znalazł.Nawet nie miał imienia.

Psinko teraz jesteś szczęśliwy, nic cię nie boli, w tej pięknej krainie nie ma samochodów, nie musisz bać się o swoje bezpieczeństwo.

Posted

Bezimienny zagubiony piesku
w krainie tęczy nigdy więcej nie zaznasz smutku
bądź szczęśliwy wśród nowych przyjaciół

Strach, ból i samotność, którą widać w psich oczach rozrywa serce.

• 5 months later...