Toska1 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 w Arce dobrym chirurgiem-ortopedą jest doktor Derkowski-moja poprzednia sunia Tosia miała u niego 3 operacje-żadnych komplikacji, wszystko poszło idealnie . Quote
Mysza2 Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Zobaczymy co powiedzą w Krakowie, pokażemy też jeszcze zdjęcia dr Dziakowi. Quote
AgusiaP Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Mysza2']Zobaczymy co powiedzą w Krakowie, pokażemy też jeszcze zdjęcia dr Dziakowi.[/QUOTE] Pokażemy na pewno ;) Zawsze lepiej skonsultować wyniki z innym wetem ;) Quote
Marycha35 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Dobrze, że tu takie wieści. Rzetelne, dokładne, optymistyczne:) Quote
Emiś Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 W Arce byłam u dr Barana. Również uważa, że nie da się przywrócić ruchomości. Staw jest już tak zmieniony, że jego część trzeba usunąć. Na wieczornym spacerze rodeo jakby mniejsze. Nie musiałam wbijać się piętami w ziemię. Rico od razu chce wracać do kenela, tam czuje się najbezpieczniej, jednak nie ma przebacz - jedno kółko wokół ogrodu musi być. Jeżyk został w klinice, w sobotę ma być operowany. Trzeba założyć druty na połamaną żuchwę i usunąć resztkę oczka :( Nie wiadomo, czy na drugie będzie widział - jest tam krwawy wylew. Ocenić, czy będzie widział, będzie można dopiero, gdy wylew się wchłonie. Szacowany koszt zabiegu - do 500zł + paliwo na kursy do Krakowa jakieś 250zł. Nic, tylko sobie palnąć w łeb. Quote
AgusiaP Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Dzięki Emilko. Jak będziesz mogła dowiedz się ile by ten zabieg kosztował u dr Gierka. Damy radę ;) bedziemy musiały, jeśli to pomoże chłopakowi. Jego życie nie było usłane różami, więc musimy zrobić co tylko możemy, żeby my pomóc. Najważniejsze, żeby go ta łapka nie bolała a skoro po lekach przeciwbólowych jest troszkę lepiej, łapinka na pewno go boli. Cieszę się, że Rico chociaż jedno kółko już wokół ogrodu robi :) to i tak duży postęp ;) Biedny ten jeżyk ... dobrze, że na swojej drodze spotkał ciocię Emilkę ;) Quote
Mysza2 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Tak myślałam, że diagnoza będzie podobna, na wszelki wypadek pokażemy jeszcze zdjęcia dr Dziakowi. Będziemy czekać na wieści o spacerze bez rodea:) Życzymy wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt:smile: Quote
Marycha35 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Hi, hi, ale pycha:) Jeżykowi zdrowia wór przesyłam:):):):) WESOŁYCH ŚWIĄT:) Quote
paula_t Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Czyli jednak diagnoza się potwierdziła....:roll: Miałam przez chwilkę nadzieję, że uda się z tą łapinką coś innego jeszcze zrobić, bo żadna z możliwości nie brzmi najlepiej, ale tutaj najważniejsze jest to, żeby Murzynek nie czuł bólu, żeby łapka mu nie dokuczała. Quote
Toska1 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='paula_t']Czyli jednak diagnoza się potwierdziła....:roll: Miałam przez chwilkę nadzieję, że uda się z tą łapinką coś innego jeszcze zrobić, bo żadna z możliwości nie brzmi najlepiej, ale tutaj najważniejsze jest to, żeby Murzynek nie czuł bólu, żeby łapka mu nie dokuczała. to jest dokładnie to,co miałam napisać :) Quote
jotpeg Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 szkoda, że musi stracić łapkę... ale nie da się żyć w bólu i nie ma sensu, skoro nie ma widoków ani szans na wyleczenie. Quote
Toska1 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='jotpeg']szkoda, że musi stracić łapkę.../QUOTE] tfu , tfu , nie straci łapki -będzie tylko miał sztywną Quote
Mysza2 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='jotpeg']szkoda, że musi stracić łapkę... ale nie da się żyć w bólu i nie ma sensu, skoro nie ma widoków ani szans na wyleczenie.[/QUOTE] Ciocia, nie straci łapki, nie doczytałaś:) Będzie miał zespoloną, ale nie straci:) Quote
jotpeg Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 aaa, racja. No to trzeba się brać za zbieranie funduszy! Pomyślę bazarkowo... Zdrowia i dobrego domu, ludzi z sercem, Murzynku!!! Quote
Mysza2 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='jotpeg']aaa, racja. No to trzeba się brać za zbieranie funduszy! Pomyślę bazarkowo... Zdrowia i dobrego domu, ludzi z sercem, Murzynku!!! Bardzo dziekujemy:):) też będziemy bazarkować:) Quote
Gabi79 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Przepraszam, że z takimi wieściami:-( Zobaczcie, jedni flaki sobie wypruwają pomagając w każdy możliwy sposób, a inni ........... http://www.dogomania.pl/forum/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM-gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostaj%C4%85-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-odzyskuj%C4%85-Wiare :angryy::angryy::angryy: Quote
Neelith Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='Gabi79']Przepraszam, że z takimi wieściami:-( Zobaczcie, jedni flaki sobie wypruwają pomagając w każdy możliwy sposób, a inni ........... http://www.dogomania.pl/forum/threads/187399-gdzieś-jest-TAKI-DOM-gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostają-Miłość-i-odzyskują-Wiare :angryy::angryy::angryy: Czytam od kilku dni... A wątek Skinniego znam od dawna. Nie mam sił się wypowiadać, jestem załamana :( A po przeczytaniu relacji z ostatniej interwencji krew mnie zalała. Kompletna beznadzieja z tym wszystkim! Quote
Emiś Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Ekhm... :roll: Dobrze, że Piotrek w pracy, bo zawału by dostał na 4 psa w łóżku. Quote
Mysza2 Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 No nie :multi::multi::multi: Murzynek Rico na łóżku:):):) Emilko błagam, napisz coś więcej, jak sobie z nim radzisz :) Quote
halszka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Wpadłam z życzeniami i co widzę :crazyeye: Murzynek na łóziu jupiiiii :D Kochani wraz z moją Lorcią (w roli zająca ;) ) życzę Pięknego Weekendu Wielkanocnego :calus: Quote
Gabi79 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Murzynek - pies kanapowy - REWELACJA:multi: Życzę wszystkim Wesołych Świąt Quote
Panna Marple Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Bo miejsce Murzynka jest tylko na kanapie! Quote
Neelith Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 A cóż to się wyrabia?! Murzynek w pościeli :) Aż cieplej na sercu :) Quote
Doda_ Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Super te zdjęcie Murzynka na łózku :) nadal jest nieufny i nieprzewidywalny ? Quote
Recommended Posts