Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w Arce dobrym chirurgiem-ortopedą jest doktor Derkowski-moja poprzednia sunia Tosia miała u niego 3 operacje-żadnych komplikacji, wszystko poszło idealnie .

Posted

[quote name='Mysza2']Zobaczymy co powiedzą w Krakowie, pokażemy też jeszcze zdjęcia dr Dziakowi.[/QUOTE]

Pokażemy na pewno ;) Zawsze lepiej skonsultować wyniki z innym wetem ;)

Posted

W Arce byłam u dr Barana. Również uważa, że nie da się przywrócić ruchomości. Staw jest już tak zmieniony, że jego część trzeba usunąć.

Na wieczornym spacerze rodeo jakby mniejsze. Nie musiałam wbijać się piętami w ziemię. Rico od razu chce wracać do kenela, tam czuje się najbezpieczniej, jednak nie ma przebacz - jedno kółko wokół ogrodu musi być.

Jeżyk został w klinice, w sobotę ma być operowany. Trzeba założyć druty na połamaną żuchwę i usunąć resztkę oczka :( Nie wiadomo, czy na drugie będzie widział - jest tam krwawy wylew. Ocenić, czy będzie widział, będzie można dopiero, gdy wylew się wchłonie.

Szacowany koszt zabiegu - do 500zł + paliwo na kursy do Krakowa jakieś 250zł. Nic, tylko sobie palnąć w łeb.

Posted

Dzięki Emilko.

Jak będziesz mogła dowiedz się ile by ten zabieg kosztował u dr Gierka.

Damy radę ;) bedziemy musiały, jeśli to pomoże chłopakowi.
Jego życie nie było usłane różami, więc musimy zrobić co tylko możemy, żeby my pomóc.
Najważniejsze, żeby go ta łapka nie bolała a skoro po lekach przeciwbólowych jest troszkę lepiej, łapinka na pewno go boli.

Cieszę się, że Rico chociaż jedno kółko już wokół ogrodu robi :) to i tak duży postęp ;)

Biedny ten jeżyk ... dobrze, że na swojej drodze spotkał ciocię Emilkę ;)

Posted

Tak myślałam, że diagnoza będzie podobna, na wszelki wypadek pokażemy jeszcze zdjęcia dr Dziakowi.
Będziemy czekać na wieści o spacerze bez rodea:)

Życzymy wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt:smile:

Posted

Czyli jednak diagnoza się potwierdziła....:roll: Miałam przez chwilkę nadzieję, że uda się z tą łapinką coś innego jeszcze zrobić, bo żadna z możliwości nie brzmi najlepiej, ale tutaj najważniejsze jest to, żeby Murzynek nie czuł bólu, żeby łapka mu nie dokuczała.

Posted

[quote name='paula_t']Czyli jednak diagnoza się potwierdziła....:roll: Miałam przez chwilkę nadzieję, że uda się z tą łapinką coś innego jeszcze zrobić, bo żadna z możliwości nie brzmi najlepiej, ale tutaj najważniejsze jest to, żeby Murzynek nie czuł bólu, żeby łapka mu nie dokuczała.
to jest dokładnie to,co miałam napisać :)

Posted

[quote name='jotpeg']szkoda, że musi stracić łapkę... ale nie da się żyć w bólu i nie ma sensu, skoro nie ma widoków ani szans na wyleczenie.[/QUOTE]
Ciocia, nie straci łapki, nie doczytałaś:)
Będzie miał zespoloną, ale nie straci:)

Posted

[quote name='jotpeg']aaa, racja. No to trzeba się brać za zbieranie funduszy! Pomyślę bazarkowo...
Zdrowia i dobrego domu, ludzi z sercem, Murzynku!!!
Bardzo dziekujemy:):) też będziemy bazarkować:)

Posted

[quote name='Gabi79']Przepraszam, że z takimi wieściami:-(

Zobaczcie, jedni flaki sobie wypruwają pomagając w każdy możliwy sposób, a inni ...........

http://www.dogomania.pl/forum/threads/187399-gdzieś-jest-TAKI-DOM-gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostają-Miłość-i-odzyskują-Wiare :angryy::angryy::angryy:

Czytam od kilku dni... A wątek Skinniego znam od dawna. Nie mam sił się wypowiadać, jestem załamana :( A po przeczytaniu relacji z ostatniej interwencji krew mnie zalała. Kompletna beznadzieja z tym wszystkim!

Posted

Wpadłam z życzeniami i co widzę :crazyeye: Murzynek na łóziu jupiiiii :D
Kochani wraz z moją Lorcią (w roli zająca ;) ) życzę Pięknego Weekendu Wielkanocnego :calus: