Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, Emil nie przejdzie :P

Wieści z dziś... no cóż

Malutki postęp jest - w końcu wziął trochę jedzenia z ręki. Po godzinie szło nam już całkiem nieźle, zjadł z pół puszki (tabletkę też), niestety potem, gdy jadł z ręki, dotknęłam go lekko palcem pod brodą. No i wyskoczył z zębami i uciekł do budy. Nie poddałam się i zaczęliśmy od nowa. Niestety nie wziął już jedzenia z ręki. Po kolejnej godzinie dałam mu spokój na dziś.

Ewidentnie też próbuje się w nocy wydostać z kojca, bo codziennie jest nawciągana trawa i ziemia do środka.
Tak sobie myślę, że skoro coś tam zaczął podjadać, to może przydałoby się wdrożyć dodatkowo KalmAid? Pomogłoby mu się to odstresować. Jutro u weta mogłabym wziąć kilka dawek i dopytać ile kosztowałaby butelka (na mililitry chyba drożej wyjdzie).
Po wczorajszej i dzisiejszej dawce leków przeciwbólowych łapkę odstawia tak samo :(

Posted

Proponując Emila nie skojarzyłam tego z nickiem Emisi ;P Jakoś tak mi pasował.
Biedak przestraszony. Ale może jakoś się odstresuje po tym KalmAidzie, spróbować można. Raczej nie zaszkodzi, prawda?

Posted

[quote name='złośnica93']Proponując Emila nie skojarzyłam tego z nickiem Emisi ;P Jakoś tak mi pasował.
Biedak przestraszony. Ale może jakoś się odstresuje po tym KalmAidzie, spróbować można. Raczej nie zaszkodzi, prawda?[/QUOTE]

Wczoraj Elunia miała rozmawiać z Emiś, żeby kupiła ten Kalm Aid.
Nie wiadomo co mu dolega z tą łapką a do tego jeszcze te kleszcze... :(
Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Posted

[quote name='ewa gonzales']Sciskam mocno za czarnuszka :iloveyou::iloveyou:
slijcie mi num kontaaa[/QUOTE]
Ewuś posłałam mój na razie :loveu::loveu::loveu: i jeszcze raz bardzo bardzo dziekujemy :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Wieści i decyzje co do Murzynka są na dzisiaj takie:
Emiś zasięgała opinii u zaufanych behawiorystów i weta.
Na bazie z tego co widać przez te parę dni, raczej nie możemy się spodziewać nagłego i szybkiego przełomu w jego zachowaniu.
Potrwa to na pewno przynajmniej miesiąc jak nie więcej.
Nie możemy aż tyle czekać na wizytę u weta i leczenie łapki, która sprawia mu ból.
Murzynek ma umówioną wizytę u dr Gierka w Katowicach we wtorek o 12 w przyszłym tygodniu.
Zaprzyjaźniona Pani dr przyjedzie do Murzynka i da mu zastrzyk na spanie, żeby można go było zabrać.
Co dalej to się okaże po prześwietleniu i diagnozie.

Emiś dalej próbuje zdobyć jego zaufanie karmiąc go z ręki.

Posted

[quote name='madziakato']W końcu jestem i ja... Ale biedny pies:-( zapisuję, ubolewam, ale na dzień dzisiejszy mogę tylko zaglądać i kibicować:-([/QUOTE]
Madziu, kibicowanie i obecność na wątku bardzo mile widziana:)