Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam we wtorki i czwartki obronę (rano lub popołudniu), posłuszeństwo moge robić co dzien tylko muszę się zebrac i jechac na plac - posłuszeństwo robię 1-2 w tygodniu. Ślady też mogłabym codziennie(wystarczy wstać wcześnie rano :cool3: ) ale nie lubię śladów więc ślady robię bo musze 1-2 w tygodniu, z reguły w weekend.

W dni kiedy odpoczywamy od treningów to rozkład dnia wygląda tak:
Ja wstaję rano o 5.00-6.00 i ide na spacer (ok. godzinny), potem dostają jedzonko. Potem ok. 14.00-15.00 idziemy na kolejny spacer (ok. godzinny) i znowu dostają żarcie a później ok. 20.00-21.00 tylko na siku.

Posted

Ja nie mam harmonogramu,bo jeste roztrzepana:megagrin: i wszystko wychodzi mi spontanicznie:razz: .Ostatnie dwa weekendy siedzieliśmy na działce:sabber: :popcorn: .Dziś nie wiec zara ide z psem do lasu gdzie se troche poćwiczymy:painting: .A w niedziele wylegujemy sie nad jeziorkiem.:jumpie:

Posted

U mnie tez ciezko z harmonogramem :roll:

Hopki: 2-3 razy w tygodniu

Tropienie: Wedlug harmonogarmu 2 razy w tygodniu. Jak wszystkie psy z grupy wypracuja swoje slady, maja ok pol godziny wspolnego spaceru. poniewaz nie lubie ipowskiego sladu, czesto robie gnojkowi wolne. Bolsowi ukladam oprocz tego sama dodatkowo ok 2 sladow tygodniowo (wiec lacznie 4)

Obrona: tylko Gnojek, srednio 2 razy, czasami mniej czasami wiecej, zalezy ile razy pozorant jest w stanie przyjechac (mieszka poza olsztynem)

Posluszenstwo: zawsze gdy jest obrona + jakos tam przy innej okazji sie zdarza, srednio 3 razy w tygodniu (Bols rzadziej :oops: )

Plywanie: codziennie ok 30-45 minut

Spacery: To zalezy ile trenujemy, srednio ok godziny dziennie

Frisbee: Gnojek codziennie, ok 15 minut ciaglego, ostrego biegania za talerzykiem

Rower: Gnojek, ranna, godzinna przebierzka w szybkim tempie (10 km), jak najczesciej, ale jesli zaplanowany mamy jakies treningi do poludnia to sobie odpuszczamy. chwilowo brak z powodu awarii sprzetu, mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu siostra odda mi swoj rower, bo i tak go nie uzywa.

Posted

My juz w zasadzie nie mamy harmonogramu - wczesnie rano (ze względy na upały) spacer ok.2 godzin w tym godzina luznego latania, aportów i wygłupów a godzina treningu
po południu na ogół 30-60 min wieczorem jakies 1,5-2 godz. niedziele zwykle całe na świezym powietrzu czesto poza miastem i wielokilometrowe wycieczki :cool3: ale czesto modyfikujemy ten plan, zalezy od pogody bo boorek zle znosi upały