Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hmmm, no dobra, a więc:
Byłyśmy sobie w lesie, kombinowałyśmy jak przejść na drugą stronę rzeki i nagle słyszymy krzyk jakiegoś gościa... stwierdzamy że nienormalny i idziemy wzdłuż rzeki szukając najlepszego możliwego przejścia. Jako że go nie znalazłyśmy wróciłyśmy się kawałek, ja zaczęłam kombinować czy da się przejść po powalonych drzewach i nagle słyszę jak Vailet wykłóca się z jakimś facetem, z tym który wrzeszczał... okazuje się, że kolesiowi przeszkadzało że rzekomo krzyczałyśmy w lesie i powinnyśmy mówić ciszej... co z tego że on co chwilę wrzeszczał 2 razy głośniej :evil_lol: No dobra, rozumiem - jeżeli serio mu to przeszkadzało to mógł zwrócić uwagę i tyle, a ona zaczął nam psem grozić - groził że spuści swojego już spuszczonego ONka, który pokaże Grubemu kto tu rządzi... Dodam, że ONek miał nas głęboko gdzieś :diabloti: Na co Vailet, że ona też psa może spuścić (szkoda, że nie dodałaś tego, że prawdopodobnie jego psu by się nic nie stało, za to on miałby większy problem :evil_lol:), nawet ceremonialnie kaganiec mu zdjęła :cool3: Facet dalej napalony że psa spuści, serio chyba chciał walki psów urządzać :lol: Uspokoił się dopiero gdy Gruby nie wytrzymał napiętej sytuacji i zaczął na niego szczekać - szybko się jakiś potulny zrobił :diabloti:

Posted

[quote name='Ty$ka']Hahahhaaha, wąchanie się psó genialne :lol:

Kocham takich ludzi :D[/QUOTE]
Przepraszam bardzo, jakie wąchanie? :evil_lol:
Ja też, przynajmniej można się pośmiać :diabloti:

Posted

Chce kupić Grubemu obroże/szelki z obciążnikami żeby był prawdziwym rottem :diabloti: a tak serio przydałoby mu się troche więcej mięśni bo chce żeby coś tam kiedyś ciągnął i na początku chyba lepiej wspomóc się obrożą przed oponą czy co tam na początku się do psa przypina, nie?

Posted

[quote name='Vailet']Chce kupić Grubemu obroże/szelki z obciążnikami żeby był prawdziwym rottem :diabloti: a tak serio przydałoby mu się troche więcej mięśni bo chce żeby coś tam kiedyś ciągnął i na początku chyba lepiej wspomóc się obrożą przed oponą czy co tam na początku się do psa przypina, nie?[/QUOTE]

nie

................

Posted

Na początku to się chyba przypina jakąś butelkę czy coś innego lekkiego, żeby się przyzwyczaił, że coś się za nim wlecze, ale specjalistą nie jestem, dobrze by właśnie było Gops spytać;)

Posted

goooooooooooooooooooops! :lol:

on nie narzeka/nie boi się jak coś ciągnie, bo w zimę na próbę ciągnął sanki i wychodziło mu hmm fenomenalnie :razz: jak Aga się dosiadła to trochę narzekała bo miał duże zrywy i spadała(:evil_lol:) ale ogólnie nie zrobiło to na nim wrażenia. No ale jednak to była chwila więc nic by mu się nie stało, a chciałabym trochę wydłużyć ten czas, a wtedy już muszę chyba zaczynać małymi kroczkami

Posted

Jak się nie boi hałasu za sobą to ja bym mu od razu dała oponke , zdrowy młody pies spokojnie da rade, tylko zacznij od krótkiego dystansu i powoli go zwiększaj .

Posted

Co do cięgnięcia, to najpierw psa najlepiej uczyć na sucho :) Na spacerach uczyć kierunków prawo/lewo i goł i stój. Przyzwyczaić go do szelek do ciągnięcia, i ten z początku uczyć na sucho żeby na szelkach ciągnął Ciebie na spacerach :)
Baski targał też oponę, ale lekką taką nie wielką z malucha, seicento i innych takich mało oponiastych samochodów oczywiście bez felgi :evil_lol:
A jak pies już mniej więcej kuma baze że trzeba przed siebie iść/biec i ciągnąć to można przymierzać się do roweru itp :) Na śnieg bym nie liczyła :P
Chyba, że ty chcesz w próbach uciągu z nim startować, żeby brał duże obciążenia na siebie, to Ci nie pomogę bo nie wiem dokładnie :P Ja wiem tylko jak mniej więcej psa to biegania i ciągnięcia przygotować :P

A btw. fajne przygody w lesie macie :D