Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ogole zapomnialam napisac ze G mial dzisiaj starcie z dzikiem, polecial w krzaki, patrze a tu sobie Grubasek na dziczka warczy to go wolam I uwaga uwaga - przybiegl za pierwszym razem :loveu: z przychodzeniem na komende jest juz prawie idealnie ;)

A Toffik biedny przestraszyl sie zamieszania I skulony lezal w trawie-prawdziwy terrier:diabloti:

Posted

Odie też by pobiegł drzeć ryja :diabloti: nie na dzika tylko dlatego że 2 pies się wydziera :lol: nawet na swoich przyjaciół mu się zdarza na takiej zasadzie powydzierać. Oczywiście z bezpiecznej odległości :diabloti:

Posted

[quote name='Vailet']W ogole zapomnialam napisac ze G mial dzisiaj starcie z dzikiem, polecial w krzaki, patrze a tu sobie Grubasek na dziczka warczy to go wolam I uwaga uwaga - przybiegl za pierwszym razem :loveu: z przychodzeniem na komende jest juz prawie idealnie ;)

A Toffik biedny przestraszyl sie zamieszania I skulony lezal w trawie-prawdziwy terrier:diabloti:

z krwi i kości:diabloti:

moja to by poleciała za nim :p

Posted

[quote name='Vailet']W ogole zapomnialam napisac ze G mial dzisiaj starcie z dzikiem, polecial w krzaki, patrze a tu sobie Grubasek na dziczka warczy to go wolam I uwaga uwaga - przybiegl za pierwszym razem :loveu: z przychodzeniem na komende jest juz prawie idealnie ;)

A Toffik biedny przestraszyl sie zamieszania I skulony lezal w trawie-prawdziwy terrier:diabloti:[/QUOTE]

Zazdroszcze! Dexa bym nie odwolala, ma niezwykle silne instynkty :( nawet jerz wprowadza go w dziki trans.... Ale moze jak juz go nakrece na zabawki bedzie lepiej, bede nieco ciekawsza :P

Posted

Ja kocham w Grubym to ze jego instynkt lowiecki jest na poziomie 0 on raczej poprostu pogonil by dla zabawy, jakby uciekalo I po kilku przebiegnietych metrach by wrocil bo by mu sie znudzilo

Posted

Na dziki kup sobie Doga Argentyńskiego! Będzie fun!
Wkurza mnie niesamowicie podejście hodowców i właścicieli DA do rozrywania dzików na kawałki przez ich pieseczki... :roll:

[quote name='Vailet']A ja szczerze mowiac nawet zapominam jak brzmi szczek Toffika bo szczeknal killa razy w zyciu :eviltong:[/QUOTE]

Prawdziwy terier! :loveu:

Posted

Kiedys z Aga planowalam ze bedziemy miec po dwa dogi :lol:

Tak Toffi to wierny przedstawicie terrierow, szaleje na spacerach jak dziki, Aga potwierdzi :evil_lol:

Posted

DA:loveu:......moje wieloletnie marzenie, najwspanialsza rasa, jaką człowiek stworzył, trudny pies, ale kiedyś na pewno u mnie zagości, i wiadomo, że kopiowany:loveu::loveu:

Posted

DA wyglądają fajnie, ale na tym się chyba kończą zalety tej rasy :eviltong: Mało jest ich w PL, niestety mają problemy z głuchotą, więc trzeba koniecznie szukać psa po badaniu BAER (które kosztuje swoje), ich instynkt myśliwski jest niesamowity, a ja sobie nie wyobrażam mieć psa, którego nie będę mogła puścić bez smyczy w lesie, no i jeszcze cena i zakaz kopiowania w PL, więc trzeba kombinować... Poza tym środowisko hodowlane, jest hm... specyficzne. Nie, dzięki postoję :diabloti:

Przy okazji witam, bo chyba mnie tu nie było jeszcze ;) Za to Vailet jest ostatnio u mnie stałym gościem :lol:

Posted

no hej ;) Ja tak się ciągle rozglądam za idealną rasą dla mnie, chociaż i tak wiem że następnego psa będę miała za jakieś 10 lat:evil_lol: no ale wiem, że następny będzie rasowy, od szczeniaka i z hodowli. Mam dużo czasu na podjęcie decyzji :lol: