Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz mam wieksze muły od Grubego :evil_lol:

Ale serio, odkad przestal ciagnac jak parowoz na smyczy troche mu miesnie sflaczaly, dzis zamowilam obroze z obciazeniem to bedziemy cwiczyc :evil_lol:

Posted

[quote name='leónowa']Będzie szpan na zlocie:loveu:

o ile pojade :eviltong:

w ogóle Gruby wyliniał i wygląda jak szczur :loveu:

macie, super extra fotki z telefonu, na dodatek wszystkie takie same :diabloti:

a Toffik dzisiaj cały dzień szalał na działce, teraz padł i tylko go słysze jak chrapie :cool1:

Posted

miałam dzisiaj bardzo fajną sytuacje, byłam z Gubym na polach, i w krzakach chłopacy jakieś 9-10 lat mieli chyba jakąś baze czy coś, Gru zaciekawiony sytuacją podszedł do nich, zaczeli szybko odchodzić, a jeden chłopiec został, dał mu rękę do obwąchania, pogłaskał i odszedł, fajne to było

Posted

Faktycznie, jakby mniej go było ;)
Fajny łańcuch, też bym kupiła, bo Jari wyrósł ze starego, ale miałam już nic nie kupować :evil_lol:

Posted

pisalam ze ogolnie jest super, no ale zalezy do czego mialby sie sprawdzac ;) bo ja w nim mam psa przy nodze albo puszczonego i jest cacy. Nie zaciska sie tak szybko jak ten zwykły, i nie wyrywa siersci. Ale jako zwykly dlawik ktory jest do korekty to bralabym zwykły

Posted (edited)

Na mojego w ogole nie dziala korekta z takiego dlawika :eviltong: chociaz o wiele latwiej zablokowac zaciskanie i zapiac po prostu ciasno za uszami, bo w tym z malymi w sumie jest to niemożliwe. Ja wole o wiele bardziej ten z duzymi ogniwami ale jako obroze, nie dlawik ;)

Edited by Vailet
Posted

No właśnie chodziło mi bardziej o rolę dławika, i tak jak myślałam, słabo się sprawdzi....kupiłam w końcu zwykły cieniutki, bo do korekt nam jest najbardziej potrzebny;)

Posted

A nie się on tak łąńcuchowo kojarzy no ja nie wiem jakoś... :shake:
Ale ja jakoś z racji posiadania zaprzęgowca wcześniej cały czas to używałam tylko półzacisków z taśmy itp i tak je uwielbiam, że innych nie kupie, a zwykłe nie zaciskane wydają mi się nie pewne raz dwa i pies na wolności...
Cieniutkiego łańcuszka używałam tylko z ringówkąna wystawach :)

Ale ty widzę tworzysz imidż psa mordercy to jak najbardziej mu pasuje, do tego ten mord w oczach :evil_lol:

Posted (edited)

no a jak, musi byc szacun na dzielni :cool1: po za tym, pies z lancucha, to moze sie kojarzyc z lancuchami :eviltong:

Edited by Vailet
Posted

Mi też babka polecała taki łańcuch, ale się nie skusiłam, bo łapał Waldkowi skórę i przyszczypywał. Nie wiem jak to się działo, ale w efekcie wybrałam dławik materiałowy, który tak używałam że aż go wrzuciłam nie wiadomo gdzie :D
Osobiście nie lubię dławików jako takich i też bym w tym psa nie puściła luzem, bo jak na zwykłej obroży się potrafi powiesić na krzaku tak dławik mógłby być zabójczy.
Wizualnie też wygląda to paskudnie tak jako obroża na codzień, obraź się czy też nie, choć i tak na moim wygląda 200 razy tragiczniej :eviltong:

Posted

Majkowska napisał(a):
Kup mu zbroję :evil_lol:

Dobra :evil_lol:

rashelek napisał(a):
Świetnie wygląda bez futra! Przystojniak :grins:

Z psa z srednim wlosem zrobil mi sie pies krotkowlosy :lol: taki ulizany, nie moge sie przyzwyczaic, oddam go:loveu:

Posted

ja Sagatowi często zakładam gruby dławik (czasem na fotkach widnieje ;) )
też lubię metal na psiej szyi lecz biała odpada z łańcuszkami ze względu na zabrudzenia ;)