Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Lucky.']macie super galerię!
aż mi się miło czytało te 12 stron

bardzo mi miło ;) (ale przecież jest 10 a nie 12 stron:evil_lol:)

[quote name='gops']Jak się nie boi hałasu za sobą to ja bym mu od razu dała oponke , zdrowy młody pies spokojnie da rade, tylko zacznij od krótkiego dystansu i powoli go zwiększaj .

Może na początku na guardach?:evil_lol: bo zanim kupie jakieś typowo do ciągniecia to już bym jakieś początki zaczynała

[quote name='Baski_Kropka']Co do cięgnięcia, to najpierw psa najlepiej uczyć na sucho :) Na spacerach uczyć kierunków prawo/lewo i goł i stój. Przyzwyczaić go do szelek do ciągnięcia, i ten z początku uczyć na sucho żeby na szelkach ciągnął Ciebie na spacerach :)
Baski targał też oponę, ale lekką taką nie wielką z malucha, seicento i innych takich mało oponiastych samochodów oczywiście bez felgi :evil_lol:
A jak pies już mniej więcej kuma baze że trzeba przed siebie iść/biec i ciągnąć to można przymierzać się do roweru itp :) Na śnieg bym nie liczyła :P
Chyba, że ty chcesz w próbach uciągu z nim startować, żeby brał duże obciążenia na siebie, to Ci nie pomogę bo nie wiem dokładnie :P Ja wiem tylko jak mniej więcej psa to biegania i ciągnięcia przygotować :P

A btw. fajne przygody w lesie macie :D

przygody pierwsza klasa :diabloti: on ogarnia stój i biegaj a prawo i lewo to tam w praktyce sie nauczy :lol:

Edited by Vailet
Posted

jeżeli grubas nie boi się ciągać czegoś za sobą to śmiało oponka, nieduża na np 100-200m tak żeby zakwasy go nie zabiły i nie trzasło coś w słabszych partiach ;)
moja glizda cisnęła na guardach dobry miesiąc zanim zakupiłam wygodniejsze.
Obroża wypracowuje inne partie mięśni niż targanie opony.

Posted

a najlepsze jest to że jego pies był puszczony i obok gryzł patyczka a w połowie kłótni facet go zawołał złapał za obroże i zaczął grozić że O ZGROZO go puści :evil_lol: i tak łat de fak przecież przed sekundą był puszczony :splat:

Posted

[quote name='kalyna']wooow :crazyeye: z kim?[/QUOTE]

z Ewą Kiryk ;)

[quote name='Naklejka']Hej hej :)
muszę sobie dodac g aleryjkę do subskrypcji :eviltong:[/QUOTE]

Włascicielka psa gwiazdy omg! :lying::evil_lol:

Posted

Ogolnie bylo super, troche malo pracy z psem ale duzo nowych rzutow i cwiczen z frisbee ;) Psy byly zamknięte w klatkach a ze Gru jeszcze nie ma klatki to siedzial w samochodzie, ale bylam az zdziwiona ze byl tam taki grzeczny. Z Grubego bylam dumna pod koniec bo Ada dala mi super smaczki (ktore jutro bede robic bo wzielam przepis:razz:) i skupial sie super, Aga robila jakies zdjecia, ale chyba nie mojemu psu:shake:

Posted

Gruby czasami sie super nakreca a czasami na to w dupie, ale latwo go ogarnac

Z Toffikiem sie poprawilo, ale to zdjecie i tak pewnie bede robic zeby wiedziec czy to ta tchawica.

Gruby jest uczulony na karme, dostawal bosch lamb&rice i od niej siersc mu sie mega pogorszyła powychodzily mu krostki i ogolnie masakra. Potem mial bosch sensitive i bylo lepiej ale krostki znow sie pojawily, mniejsze bo mniejsze sle jednak. Teraz mama kupila jakas "amerykanska" ktorej nzwy nie pamieta, ale jest taka sobie. Znacie jakies karmy dla alergikow ktora poprawilaby mu sierść? Bo ma okropną

Posted

[quote name='Naklejka']Może TOTW? Zalezy na co ta alergia...
Kwasy omega 3,6 są dobre na sierść, plus biotyna, cyk. Kwasy kupisz w aptece, albo jakiś olej z ogórecznika, z ryb,[/QUOTE]

dzięki, o TOTW nawet nie słyszałam, ale z tego co sobie poczytałam warta uwagi.
Są jakieś testy dla psów czy coś takiego, coś żeby wyszło na co jest dokładnie uczulony?

Byłam dziś w lesie i nad stawem, psy miałam idealne :loveu: Toffika tylko RAZ musiałam zapinać bo chciał do domu, Gruby się słuchał wyśmienicie :razz:
Gruby prawie bawiąc się w ganianke z innym psem nie staranował biegacza (na szczęście facet miał niezły refleks XD) no nic, przeprosiłam go, a on zaczął do mnie "takich psów sie nie puszcza ze smyczy" i ja tak się pytam jakich, a on że to "wielgachne bydle, hę no, niecałe 30kg psa taaaaaaaakie wielgachne :evil_lol:

kupiłam dławik z dużymi ogniwami i jest SUPER, jak dla mnie o niebo lepszy od tego zwykłego. Niestety jak na dławik troche przymały dla niego i będę kupować większy(już zamówiony:siara:), 50cm nówka sztuka, ktoś chce?

Posted

kupiłam mu jakiś tran do sierci i jakiegoś najnowszego boscha zobaczymy..

dziś byłam znów na dogospacerku i może znów ukradne jakieś zdjęcia to będą XD