rashelek Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Teraz mi się rzuciło w oczy, że wszystkie pieski prócz Grubego mają norwegi, a on biedny taki wyobcowany :( Haha Tofficzek kocha spacerki :loveu: Quote
Onomato-Peja Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='rashelek']Teraz mi się rzuciło w oczy, że wszystkie pieski prócz Grubego mają norwegi, a on biedny taki wyobcowany :( Haha Tofficzek kocha spacerki :loveu:[/QUOTE] Nam też się rzuciło... :diabloti: Gruby to frajer jak jego Pani... ;) Quote
Sonka95 Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Fajna miejscówka :loveu: woda , las czego chcieć więcej :) http://i1372.photobucket.com/albums/ag355/martyyna/spacer3/141bc_zpsad407881.jpg Quote
Vailet Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 [quote name='Onomato-Peja']Nam też się rzuciło... :diabloti: Gruby to frajer jak jego Pani... ;)[/QUOTE] ha ha, po prostu jesteśmy oryginalni a nie takie cebulaki jak wy Quote
Ty$ka Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 http://i1372.photobucket.com/albums/ag355/martyyna/spacer3/153bc_zps2998689c.jpg jaka miłość do spacerów :loveu: Jakie piękne tereny. O fotkach to ja nie mówię już ani o towarzystwie, bo popadnę w kompleksy :p Quote
Vailet Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 [quote name='Ty$ka']http://i1372.photobucket.com/albums/ag355/martyyna/spacer3/153bc_zps2998689c.jpg jaka miłość do spacerów :loveu: Jakie piękne tereny. O fotkach to ja nie mówię już ani o towarzystwie, bo popadnę w kompleksy :p towarzystwa nie ma co zazdrościć... są beznadziejne... :lol: są jakieś szkolenia w trójmieście z IPO? nie wiem czy Gruby sie nadaje z jego niestabilnością co do ludzi, ale bardzo mnie ciągnie żeby spróbować Quote
Baski_Kropka Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Ja planowałam z Dexem iść na IPO, ale zrezygnowałam. Jednak uważam, że pies powinien być stabilny i w jakiś sposób przewidywalny.... bo niby to sportowa obrona... ale jak by coś psu w życiu codziennym się przełożyło to był by kłopot ;P Quote
Vailet Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 Gruby jest przewidywalny bo znam go juz prawie na wylot jakby ktos dal mi test na ktorym mialabym napisac jak sie zachowa to bez problemu bym napisala:eviltong: Z tego co wiem ipo rzadko przeklada sie na zycie codziennie i sa znikome szanse ze psu tak sie wkreci ze wszyscy dla niego to beda pozoranci. Kurde, mega mnie do tego ciagnie, musze popytac sie kogos kto juz w tym troche jest Quote
Amber Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Może się tyle przełożyć, że pies się nie będzie bał zaatakować człowieka, jeżeli wcześniej miał jakieś opory. IPO uczy odwagi w takich sytuacjach, dlatego też pies powinien być zrównoważony. Jari jest bardzo nerwowy i było to też czuć na rękawie, bo on chciał go wręcz zabić, a emocje sięgały zenitu. To niedobry znak ogólnie, bo pies powinien panować nad emocjami. To też na pewno kwestia treningu, potem by się uspokoił, tylko nie każdy ma czas i siły, żeby go co tydzień kontynuować ;) Quote
Laylachihuahua Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Aaa to Was złapałam w obiektyw na zawodach w Gdyni:) Quote
Vailet Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 (edited) [quote name='Amber']Może się tyle przełożyć, że pies się nie będzie bał zaatakować człowieka, jeżeli wcześniej miał jakieś opory. IPO uczy odwagi w takich sytuacjach, dlatego też pies powinien być zrównoważony. Jari jest bardzo nerwowy i było to też czuć na rękawie, bo on chciał go wręcz zabić, a emocje sięgały zenitu. To niedobry znak ogólnie, bo pies powinien panować nad emocjami. To też na pewno kwestia treningu, potem by się uspokoił, tylko nie każdy ma czas i siły, żeby go co tydzień kontynuować ;)[/QUOTE] dlatego chciałabym żeby ktoś kto się zna, i ma możliwość ocenienia mojego psa czy warto z nim zaczynać, albo co trzeba wypracować żeby można było bezpiecznie zacząć. Więc musiałabym chyba zasięgnąć porady od osób które prowadzą treningi gdzieś w trójmieście, pokazać psa, i zobaczymy ;). Tylko muszę kogoś znaleźć, a jak ostatnio szukałam to dużego wyboru tu nie ma Edited May 7, 2014 by Vailet Quote
Baton Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='Ty$ka']W końcu nie wygląda na maltretowanego :lol: Tsaaa, raz mu się udało :P Quote
Vailet Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 [quote name='Laylachihuahua']Aaa to Was złapałam w obiektyw na zawodach w Gdyni:)[/QUOTE] o kurde :crazyeye: :lol: [quote name='Ty$ka']W końcu nie wygląda na maltretowanego :lol:[/QUOTE] bo był z moją siostrą, a nie ze mną :diabloti: Quote
Amber Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Ważne, żebyś nie trafiła na jakiegoś byłego policjanta-wariata albo coś w tym rodzaju :eviltong: bo szkoda psa i kasy. Mogę się podpytać na forum dobkowym o jakiegoś pozoranta w trójmieście, może ktoś coś wie...? Quote
Vailet Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 [quote name='Amber']Ważne, żebyś nie trafiła na jakiegoś byłego policjanta-wariata albo coś w tym rodzaju :eviltong: bo szkoda psa i kasy. Mogę się podpytać na forum dobkowym o jakiegoś pozoranta w trójmieście, może ktoś coś wie...?[/QUOTE] byłabym dozgonnie wdzięczna :loveu: Quote
chita Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 hej;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://i1372.photobucket.com/albums/ag355/martyyna/spacer3/136bc_zpsac32c7be.jpg Quote
Vailet Posted May 8, 2014 Author Posted May 8, 2014 [quote name='chita']hej;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://i1372.photobucket.com/albums/ag355/martyyna/spacer3/136bc_zpsac32c7be.jpg hej ;) tak, Lis to wcielenie spokoju i powagi jak ktoś kiedyś pisał:eviltong: [quote name='agutka']w trójmieście straszna lipa z pozorantem z renomą kurde.... obrońca kagańców :loveu: tofi w kennelu :diabloti: Quote
Franca81 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Doberek. Ja z rewizyta ale juz mi sie spodobalo i se tu zostane. :evil_lol: Nie no ten fizjolog Tofiego jest genialny.:diabloti: Quote
Vailet Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Czesc :p no ba ze sie podoba:cool3: Fizjologi chyba sa, jakis szpic mini czy cos, ale po co XD Quote
Ty$ka Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Vailet']Fizjologi chyba sa, jakis szpic mini czy cos, ale po co XD[/QUOTE] Przecież ten na powyższym zdjęciu pasuje jak ulał :lol: Wiecie co, z tymi zdjęciami już porzygać się można, wszędzie to samo :D Quote
Vailet Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='Ty$ka']Wiecie co, z tymi zdjęciami już porzygać się można, wszędzie to samo :D[/QUOTE] Bywa :evil_lol: Quote
Aga*Lis Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Ty$ka'] Wiecie co, z tymi zdjęciami już porzygać się można, wszędzie to samo :D[/QUOTE] U mnie nie. Moja galeria jest lepsza :eviltong: Quote
Recommended Posts