Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rashelek']Teraz mi się rzuciło w oczy, że wszystkie pieski prócz Grubego mają norwegi, a on biedny taki wyobcowany :(
Haha Tofficzek kocha spacerki :loveu:[/QUOTE]

Nam też się rzuciło... :diabloti:
Gruby to frajer jak jego Pani... ;)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Nam też się rzuciło... :diabloti:
Gruby to frajer jak jego Pani... ;)[/QUOTE]

ha ha, po prostu jesteśmy oryginalni a nie takie cebulaki jak wy

Posted

[quote name='Ty$ka']http://i1372.photobucket.com/albums/ag355/martyyna/spacer3/153bc_zps2998689c.jpg jaka miłość do spacerów :loveu:

Jakie piękne tereny. O fotkach to ja nie mówię już ani o towarzystwie, bo popadnę w kompleksy :p

towarzystwa nie ma co zazdrościć... są beznadziejne... :lol:

są jakieś szkolenia w trójmieście z IPO? nie wiem czy Gruby sie nadaje z jego niestabilnością co do ludzi, ale bardzo mnie ciągnie żeby spróbować

Posted

Ja planowałam z Dexem iść na IPO, ale zrezygnowałam. Jednak uważam, że pies powinien być stabilny i w jakiś sposób przewidywalny.... bo niby to sportowa obrona... ale jak by coś psu w życiu codziennym się przełożyło to był by kłopot ;P

Posted

Gruby jest przewidywalny bo znam go juz prawie na wylot jakby ktos dal mi test na ktorym mialabym napisac jak sie zachowa to bez problemu bym napisala:eviltong:

Z tego co wiem ipo rzadko przeklada sie na zycie codziennie i sa znikome szanse ze psu tak sie wkreci ze wszyscy dla niego to beda pozoranci.

Kurde, mega mnie do tego ciagnie, musze popytac sie kogos kto juz w tym troche jest

Posted

Może się tyle przełożyć, że pies się nie będzie bał zaatakować człowieka, jeżeli wcześniej miał jakieś opory. IPO uczy odwagi w takich sytuacjach, dlatego też pies powinien być zrównoważony.

Jari jest bardzo nerwowy i było to też czuć na rękawie, bo on chciał go wręcz zabić, a emocje sięgały zenitu. To niedobry znak ogólnie, bo pies powinien panować nad emocjami. To też na pewno kwestia treningu, potem by się uspokoił, tylko nie każdy ma czas i siły, żeby go co tydzień kontynuować ;)

Posted (edited)

[quote name='Amber']Może się tyle przełożyć, że pies się nie będzie bał zaatakować człowieka, jeżeli wcześniej miał jakieś opory. IPO uczy odwagi w takich sytuacjach, dlatego też pies powinien być zrównoważony.

Jari jest bardzo nerwowy i było to też czuć na rękawie, bo on chciał go wręcz zabić, a emocje sięgały zenitu. To niedobry znak ogólnie, bo pies powinien panować nad emocjami. To też na pewno kwestia treningu, potem by się uspokoił, tylko nie każdy ma czas i siły, żeby go co tydzień kontynuować ;)[/QUOTE]

dlatego chciałabym żeby ktoś kto się zna, i ma możliwość ocenienia mojego psa czy warto z nim zaczynać, albo co trzeba wypracować żeby można było bezpiecznie zacząć. Więc musiałabym chyba zasięgnąć porady od osób które prowadzą treningi gdzieś w trójmieście, pokazać psa, i zobaczymy ;). Tylko muszę kogoś znaleźć, a jak ostatnio szukałam to dużego wyboru tu nie ma

Edited by Vailet
Posted

[quote name='Laylachihuahua']Aaa to Was złapałam w obiektyw na zawodach w Gdyni:)[/QUOTE]

o kurde :crazyeye: :lol:

[quote name='Ty$ka']W końcu nie wygląda na maltretowanego :lol:[/QUOTE]

bo był z moją siostrą, a nie ze mną :diabloti:

Posted

Ważne, żebyś nie trafiła na jakiegoś byłego policjanta-wariata albo coś w tym rodzaju :eviltong: bo szkoda psa i kasy. Mogę się podpytać na forum dobkowym o jakiegoś pozoranta w trójmieście, może ktoś coś wie...?

Posted

[quote name='Amber']Ważne, żebyś nie trafiła na jakiegoś byłego policjanta-wariata albo coś w tym rodzaju :eviltong: bo szkoda psa i kasy. Mogę się podpytać na forum dobkowym o jakiegoś pozoranta w trójmieście, może ktoś coś wie...?[/QUOTE]

byłabym dozgonnie wdzięczna :loveu:

Posted

[quote name='Vailet']Fizjologi chyba sa, jakis szpic mini czy cos, ale po co XD[/QUOTE]
Przecież ten na powyższym zdjęciu pasuje jak ulał :lol:

Wiecie co, z tymi zdjęciami już porzygać się można, wszędzie to samo :D

Posted

[quote name='Ty$ka']
Wiecie co, z tymi zdjęciami już porzygać się można, wszędzie to samo :D[/QUOTE]

U mnie nie. Moja galeria jest lepsza :eviltong: