Ellig Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 [quote name='Ellig']Dzisiaj Tila miala sterylizację.[/QUOTE] Przepraszam, pomylilam dni, oczywiscie jutro jest zabieg. Quote
Gusiaczek Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Zamarłam ....i się zawstydziłam, że nie pamiętałam kciuki na jutro zaciśnięte Quote
Ewa Marta Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 Mamy zmienioną godzinę sterylki z 9 na 11 jutro. Dla mnie to lepiej, bo jesyem na zwolnieniu lekarskim i mogę ciut dłużej pospać. Bożenka przyjdzie do Boliłapki o 10:50, a ja będe tam już na nie czekała. Po sterylce odwiozę maleńką do domu. Powiesiłam kilka papierowych ogłoszeń Tili (niezawodna Ellig mi je przygotowała) Narazie nikt w jej sprawie nie dzwonił, ale jestem dobrej myśli, że znajdziemy jej najlepszy domek, bo Tila jest przekochana. Wczoraj byłam u weta z naszą Tolą. Jedna z wetek, która się nią zajmowala powiedziala, że mamy niewiarygodne szczęście do tych naszych podopiecznych. Wszystkie są przeurocze:-) Quote
Mattilu Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 A Wasze przeurocze podopieczne maja duzo szczescia, ze trafiaja do Was:) Kciuki mocno zacisniete za sterylke. Quote
Gosiapk Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Mattilu']A Wasze przeurocze podopieczne maja duzo szczescia, ze trafiaja do Was:) (...) [/QUOTE] racja! :) Quote
Ewa Marta Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Tila bardzo dobrze zniosła sterylkę, choć bardzo długo usypiała i trzeba było dołożyć troszkę środka usypiającego. Po sterylce pięknie wyszła sama na dwór, w samochodzie troszkę podsypiała. Mam kilka zdjęć zrobionych przed wejściem do domu. Chcialam, żeby się załatwiła, wic była bez fartuszka, który założyłyśmy jej od razu po wejściu do domu. Kiedy zorientowala się, że wraca do domu, ciągnęła jak parowóz. W domu szczęśliwa przywitała się z Asterkiem i z Bożenką i ogonek od razu poszedł w górę. On bardzo pokochała Bożenkę. W lecznicy, kiedy usypiala na moich rękach, podczołgała się do Bożenki, żeby dotknąć ją chociaż łapką. Kupiłam jej fartuszek, bo nie miałyśmy takiej wielkości w zapasie. Maleńka dostała też na wynos 2 tabletki Cimalgexu przeciwbólowego. Jutro przed południem mamy się pokazać na kontrolę posterylkową i w zależności od jej samopoczucia zostanie podjęta decyzja, czy dostanie jeszcze zastrzyk przeciwbólowy, czy Cimalgex wystarczy. Tilusia/Orka dzisiaj przed lecznicą: Jedziemy do domu: Przed domem: Quote
Ewa Marta Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Ponieważ skończyły się już puszki, zawiozłam jej na szybko 6 pasztetów Butchers. W poniedzialek pójdę do pracy i stamtąd wezmę 6 puszek Rocco (kupiłam i zostawiłam w firmie). Quote
azalia Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Trzymam kciuki za Tilunię,niech wraca szybko do formy. Przepraszam,ale wg mnie imię Orka zupełnie do niej nie pasuje. Quote
Ewa Marta Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 [quote name='azalia']Trzymam kciuki za Tilunię,niech wraca szybko do formy. Przepraszam,ale wg mnie imię Orka zupełnie do niej nie pasuje.[/QUOTE] Zgadzam się z Tobą, dlatego nawet w ogłoszeniach zostawiłyśmy jej stare imię Tila:-) Narazie jednak reaguje na imię Orka, bo tak do niej mówi opiekunka:-) Quote
Tigraa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='Ewa Marta'](...)Narazie jednak reaguje na imię Orka, bo tak do niej mówi opiekunka:-)[/QUOTE] Jest to chyba jedyna wada p. Bożenki... ale przecież nikt nie jest doskonały ;-) Quote
Gusiaczek Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Dzielna Tiluchna :loveu: Serdeczności zostawiam, wracaj szybciutko po pełnej formy sunieczko śliczna ps. Orka i mnie zupełnie nie pasi Quote
Ewa Marta Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Nasze słonko spokojnie przespało noc. Wczoraj zjadła jeszcze kolację, załatwila się bez problemu. Dostała na noc Cimalgex, bo pod wieczór zaczęło ja boleć. Za kilkanaście minut jadę po Tilę i pokażemy się wetowi. To zwykła wizyta kontrolna:-) Ja przy okazji wyściskam i wycałuję ten kochany pycholek:-) Quote
Tigraa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ponieważ Ewa ma problemy ze zdrówkiem, dlatego nie może zdawać relacji na bieżąco, jak to ma w zwyczaju czynić. Dlatego też wszystkim sympatykom Tili przekażę w jej imieniu info, że z sunią wszystko w jak najlepszym porządku. Na więcej szczegółów musimy zaczekać na Ewę. Quote
Ewa Marta Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale dzisiaj pomiędzy wizytami u lekarzy padałam na nos i spałam jak zabita. Tila czuje się znakomicie. Kompletnie nie widać, że miała wczoraj sterylkę. Ogonek cały czas jest w ruchu, dopomina się o głaski i o smaczki. Sierota pojechałam po nią zapominając zabrać ciasteczka... a to kochane Słoneczko siedziało wyprężone w windzie i czekało, aż dostanie smaczek... Poprawiłam się i wieczorem pojechałam na moment raz jeszcze z torebką ciasteczek wątrobowych:-) Zostałam wylizana w nagrodę. Uciekam zaraz spać, bo zupełnie przypadkiem dowiedziałam się, że mój TZ robi mi jutro imprezę-niespodziankę z okazji moich nadchodzących urodzin. Mam nadzieję, że dam radę wysiedzieć;-) Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 Zajrzałam dzisiaj na konto i okazało się, że w dniu 15 maja wpłynęła tam kasa z bazarku robionego przez borderterrier dla Tili:-) Bardzo serdecznie dziękujemy za bazarek! Kwota 110 zl juz jest dopisana do rozliczeń Tili:-) Sama sunia czuje się doskonale, jakby nie miala sterylki:-) Szaleje z Asterkiem od rana w mieszkaniu i cieszy się swoim nowym życiem. Niestety nikt nie dzwoni w sprawie jej adopcji i prawdopodobnie 30 maja będzie musiała zmienić swoje miejsce zamieszkania, bo Bożenka wyjeżdża. Pojedzie do naszej Ani i jestem pewna, że błyskawicznie zaklimatyzuje się w nowym miejscu. Bo Tila kocha wszystkich:-) Quote
Gusiaczek Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Z tego co wiem dżampreza ze wszech miar udana :) no tak .............. ja jedynie w "Klubie Złota Jesień" na laurkę liczyć, albo nie, mogę :megagrin::megagrin: Ewuś, przytulam urodzinowo jeszcze raz :loveu: Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 Gusiaczek napisał(a):Z tego co wiem dżampreza ze wszech miar udana :) no tak .............. ja jedynie w "Klubie Złota Jesień" na laurkę liczyć, albo nie, mogę :megagrin::megagrin: Ewuś, przytulam urodzinowo jeszcze raz :loveu: Impreza Gusiaczku była.... zaskakująca:-) Moi najbliźsi zrobili mi super niespodziankę i w życiu nie myślałam, że tak mi była potrzebna:-) Quote
Mazowszanka13 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Zajrzyjcie, proszę, bo mam kolejny problem :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/253164-Szkielet-ONKA-przyszed%C5%82-do-mojej-wsi-DT-lub-DS-na-cito!!!!!RADYSY! Quote
Gusiaczek Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Ewa Marta napisał(a):Impreza Gusiaczku była.... zaskakująca:-) Moi najbliźsi zrobili mi super niespodziankę i w życiu nie myślałam, że tak mi była potrzebna:-) bo poza wszystkim innym trzeba myśleć też o sobie .... urodzinowo pomyśleli o Tobie Bliscy i chwała Im za to :) Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Zajrzyjcie, proszę, bo mam kolejny problem :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/253164-Szkielet-ONKA-przyszedł-do-mojej-wsi-DT-lub-DS-na-cito!!!!!RADYSY! Idę Małgosiu... Quote
Tigraa Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Kochani, kolejny bazarek na Tilę i Horacka http://www.dogomania.pl/forum/threads/253250-Indywidualna-dieta-od-licencjonowanego-dietetyka-na-Horacka-i-Til%C4%99-do-5-06-g-22?p=22162908#post22162908 Quote
Ewa Marta Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 [quote name='Ania-tygrysiczka']Kochani, kolejny bazarek na Tilę i Horacka http://www.dogomania.pl/forum/threads/253250-Indywidualna-dieta-od-licencjonowanego-dietetyka-na-Horacka-i-Tilę-do-5-06-g-22?p=22162908#post22162908 Oj Anuś, dziękujemy;-) Ja siedzę i staram się posunąć do przodu przygotowanie mojego bazarku. Narazie końca nie widać:-( Quote
Recommended Posts