majuska Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Gips to on już ze dwa razy sobie zdjął, złamanie nie było poważne, więc miejmy nadzieję, że niedługo już to potrwa, ale wiecie jak to jest ze zrastaniem u starszych psów, pewnie trzeba go będzie jeszcze wziąć na RTG niebawem.. Quote
figa33 Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 jakoś tak myślę , czy jemu wydarzenie by się nie przydało na FB , tak jak kiedyś Magikowi ale tekst dramatyczny jest potrzebny , bo to niestety najlepiej działa .. a Morisek , ot zwyczajny , kochany kundelek , nie żaden york czy pekin ...ech... Quote
Agula99 Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 No to jakiś pomysł jest, niestety ja rzewnych, płaczliwych tekstów pisać nie umiem :cool3: Quote
figa33 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 proszę o określenie wagi Morisa mały ,średni ,niewielki ? robię mu ogłoszenia Quote
figa33 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 [quote name='majuska']jakieś 10-12 kg ?[/QUOTE] majuska , niewielki ? :D moja Figa 10 kg , i jest mała Quote
majuska Posted May 1, 2014 Author Posted May 1, 2014 no w sumie, on jest raczej mniejszy niz średni, a może średni..nie wiem już sama :)..."do kolana " ! Quote
figa33 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 robię mu ogłoszenia z takim tekstem , zobaczcie czy dobrze , ale na FB przydałby się bardziej dramatyczny tylko co tu wymyślić Morisek – kochany psiak , pilnie potrzebny dom Czego może oczekiwać taki niemłody piesek jak Moris ? Starszy , poturbowany przez samochód , a przede wszystkim porzucony przez człowieka . Ale co to był za człowiek skoro Morisek miał wielki koluch lańcuchowy przy obroży... Nikt o niego nie dbał .Widać ,że bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem . Bardzo towarzyski , chce być głaskany , przytulać się , fajnie reaguje na towarzystwo dzieci . Poza tym ma wzorowy porządek w swoim boksie schroniskowym , a to nie takie częste wśród psów . Krótko mówiąc ideał psa . Jest nieduży ,łagodny , towarzyski , po prostu kochany pies. Poszukujemy mu domu , gdzie wreszcie Moris będzie mógł odetchnąć , odpocząć , poczuć ,że jest kochany . Gdzie nikt już więcej go nie skrzywdzi , nie przypnie na łańcuch , nie wyrzuci z domu na poniewierkę . Moris przebywa w schronisku w Boguchwale k/Rzeszowa . Jest zaszczepiony i odrobaczony . Kontakt w sprawie adopcji Renata 727 906 679 r.szyszka@op.pl Quote
figa33 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 zrobiłam mój stały pakiecik dla Moriska acha , przypomniało mi się ,że przydałyby się zdjęcia Morisa z dzieckiem panią , która zainteresowała się Czesterem właśnie bardzo ujęło zdjęcie z dzieckiem i to było dla niej bardzo ważne Quote
Agula99 Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 No to dawać, trza wszystkie psy obfocić z dzieciakami, a w pierwszej kolejności Elvisa!!! ;) Quote
ariete2503 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Moris mnie rozwala swoim ciągłym kombinowaniem, jakby tu coś gwizdnąć z kontenera. I łazi, i szuka, i węszy, i zagląda: a nuż coś samo wypadło z lodówki i tylko marzy, aż Morisek go pożre? :evil_lol: A tak na serio, to bardzo fajny piesio jest, moim zdaniem raczej średni niż mały. Może następnym razem Agula nam pyknie razem zdjęcie - będzie widać jaki on jest przy człowieku, a może i Majuska użyczy modelki pry jakiejś okazji, no bo ja dysponuję tylko modelką Kajunią, ale chyba nie o takie dziecko chodzi:diabloti: Quote
ariete2503 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 :look3:I nikt nie zagląda do mojego pysiuna Moriska... :look3:Pewno też nikt o niego nie pyta...:look3:Ech... te psie staruszki... jakby ludzie wiedzieli, jakie to wdzięczne i kochane istotki... Quote
figa33 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 to prawda , ludzie chcą w większości szczeniaczka a te starsze psy , czy wręcz stare , są kochane , ułożone , nie sikają , nie gryzą kapci ...ech.. Quote
majuska Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 ano nie pyta nikt, wczoraj chciałyśmy mu z Karolą pyknąć jakies fotki z moją Paćką...ale miał nas totalnie w nosie :D Quote
karolciasz28 Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Chciałam ogłosić Moriska, ale Majuska prosiła żeby nie ogłaszać na nią, więc na kogo kontakt? Quote
karolakola Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Dawaj Karolcia na mnie, niech dziewczyny odetchną Quote
majuska Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 Karola dzięki, ja już w sumie z Morisa to się niekoniecznie chciałam wycofać, prędzej nie chciałam się mieszać w nowe psy ;) Ogłaszajcie jak Wam wygodnie, na mnie lub Karolę Quote
figa33 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 mój Tz oglądając dziś zdjęcia przytuliskowe , stwierdził ,że najbardziej podoba mu się właśnie Morisek :lol: fajnie :lol: Quote
Agula99 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 figa33 napisał(a):mój Tz oglądając dziś zdjęcia przytuliskowe , stwierdził ,że najbardziej podoba mu się właśnie Morisek :lol: fajnie :lol: No to może go zaadoptuje ;) Quote
figa33 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Agula99 napisał(a):No to może go zaadoptuje ;) zapytam go :cool3: Quote
ariete2503 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 figa33 napisał(a):mój Tz oglądając dziś zdjęcia przytuliskowe , stwierdził ,że najbardziej podoba mu się właśnie Morisek :lol: fajnie :lol: Figo, już uwielbiam Twojego TZ-ta:laugh2_2: Quote
ariete2503 Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Tekst do ogłoszeń dla mojego Słoneczka-Moriska w ramach wykupionych pakiecików. I pytanie: Czy Morisonek ma jakieś zdjęcia bez gipsu? Wiola chyba przymierzała się do aktualizacji. W galerii pocassowej nie widzę żadnych nowości, na Fb też nie. [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Times New Roman"]Czego może oczekiwać taki niemłodypiesek jak Moris ? Nie dość, że starszy, to jeszcze poturbowany przez samochód,a przede wszystkim porzucony przez człowieka. Niestety, jego ukochany człowiek wcaleo niego nie dbał. [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Times New Roman"]Mimo tych doświadczeń Morisek bardzolgnie do ludzi. Obserwując go od razu widać, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem:jest niezwykle towarzyski i kontaktowy, chce być głaskany, przytulać się, fajniereaguje na towarzystwo dzieci. [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Times New Roman"]Utrzymujeteż wzorowy porządek w swoim boksie schroniskowym, a to nie takie częste wśródpsów. Poza tym to bardzo „zaradny życiowo” piesek: żaden gips nie stanowiłprzeszkody w zdobyciu kilku frykasów nieopatrznie pozostawionych na stole! Iten niesamowity uśmiech! Żadna suczka nie jest w stanie mu się oprzeć! Krótko mówiąc ideał psa: nieduży,łagodny, towarzyski, zawsze uśmiechnięty. Poszukujemy mu domu, w którym wreszcie będzie mógł odetchnąć, odpocząć, gdzie niktjuż więcej go nie skrzywdzi, nie wyrzuci na poniewierkę; domu, w którym Morisekpoczuje, że jest kochany. Ale przede wszystkim poszukujemy człowieka, który jużwięcej nie zawiedzie. Moris czeka w schronisku w Boguchwale k/Rzeszowa . Jest zaszczepiony i odrobaczony[/FONT][FONT="Calibri"]. [/FONT] Quote
Recommended Posts