Yona Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='Wędkoholik']O czym tu mówimy. Państwo już tylko z nazwy jest świeckie, a tak na prawdę klerykalne (nawet nie wyznaniowe). Oni sami są jak szatany w ludzkiej skórze. Co jeden to lepszy pederasta, babiarz i pedofil. Oni muszą gadać, ze kastracja to diabelska sztuczka, bo może przyjść komuś do głowy, że jak chcą być tacy święci to niech przed święceniami się wykastrują. Ja kazałbym takiemu czarownikowi zjeść kotleta z niekastrowanego starego knura i wtedy porozmawiamy o zabiegach. Nie ma co ich słuchać, bo oni patrzą tylko jak zabezpieczyć swoje interesy i żeby ludzie dawali na tacę. Ja tam mochera nie noszę i mam tych czarowników w sutannach głęboko w Ależ Wujek pięknie z nimi zadziera :evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 W schronie jest już drugi cocel spaniel:shake:.....ma na imię Max. Wygląda identycznie jak Snapi-są razem w boksie i nawet nie umiałam ich odróżnić.... Ale do rzeczy: Co do Snapiego raczej oczywista jest juz decyzja jaka zapadnie w schronie, bo nie zmienia sie jego zachowanie na razie...:shake: Natomiast Max , to chyba po prostu wymysł właścicieli-psiak bez problemu daje sie pogłaskac, zachowuje sie jak normalny pies. Natomiast bachor włascicielki , to chodzące niewychowane adhd:angryy:-było go podobno wszedzie pełno-bardzo mozliwe ze robił cos temu psu i dlatego go ugryzł w nogę-ale nie mocno.... Max jest strasznie wystraszony -siedzi za buda a wzrok ma chyba najgorszy jaki kiedykolwiek widziałam:placz:..nie chciał nawet podejsc do krat:( Nie było dzis pana sławka w schronie i nie było mozliwości aby go wyprowadzic ale nastepnym razem na pewno to zrobimy-musze byc pewna co z nim jest... Quote
madzia828 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 biedny Maxio:shake: mi sie tez cos wydaje ze te dziecko mogło mu coś zrobić i on tak zareagował i go oddali :mad: biedaczek Quote
Yona Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 No tak, nie ma to jak dzieciaki i pies... Muszę powiedzieć, że mój spaniel lubił dzieci do czasu, gdy taki mały, półtaroroczny "czołg" nie natarł na niego i nie złapał za przyrodzenie... Od tamtego czasu, jak tylko widzi, że jakieś małe dziecko idzie w jego stronę zainteresowane kontaktem - warczy i odgania od siebie... Wątpię, żeby ugryzł, ale obszczekać, czemu nie?... No i oczywiście ludziom może wydawać się, że od jakiś agresywny, a to tylko złe wspomnienia... Jeśli Max jest OK to trzeba będzie wypromować pięknotka :) Czy Ciocia mi go "da"?... :razz: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 W piatek bedziemy w schronie i na pewno go wyprowadzimy, wiec na własne oczy i na własnej skórze przekonam sie jaki on jest. No i oczywiście ,że ci go dam:)!!!!A komu by innemu-zwłaszcza ,że sama masz spanielka:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Napisała do Iskierki pani zainteresowana adopcja spaniela...wypatrzyła ich na stronie. Umówione jest tak,że w piatek damy znac jak Max sie zachowuje i jesli by wszystko było ok...to moze, może....:) Quote
Guest Jacol123 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Napisała do Iskierki pani zainteresowana adopcja spaniela...wypatrzyła ich na stronie. Umówione jest tak,że w piatek damy znac jak Max sie zachowuje i jesli by wszystko było ok...to moze, może....:) Czekamy więc na relację. NO i oczywiście na info, czy pies się zachowuje normalnie wobec nowej pani po 6 tygodniach od daty adopcji. Wtedy będę składać gratulacje. Quote
dariaopole Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 ja też trzymam kciuki !!!! co do przeciwników sterylizacji i kastracji to są nimi ludzie którzy z psami mają niewiele do czynienia, nigdy nie byli w schronie i nie widzieli ile bezdomnych psów czeka na domy, czasami nawet latam,i, od urodzenia w schronie, bo ktos jest nieodpowiedzialny :angryy: nóż się otwiera w kieszeni...... czasami żałuję że nie można co po niektórych :chainsaw: albo :snipersm: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Hmmm chyba nic z tego. po pierwsze-Max niestety tez nie jest super psiakiem jednak-tak powiedział pracownik-ze dziwnie się zachowuje. Dzis nie było mozliwosci go wyprowadzenie. Nawet go nie widziałm,bo siedział za buda... Po drugie -ta laska co go chciał jakas dziwna -za bardzo wybredna, więc niech sp..... I niestety mam taką załamkę ,że szok-miałam tel-jedna dziewczyna co mieszka niedaleko mnie wzieła miesiac temu czarnego spaniela. Pies ma ok 2 lat. Ma nie ciety ogon. Ladny i zadbany. Ktos chciał wydac bo wyjeżdzał-pies był w kojcu na dworzu. oNa go wzięła do domu i chodzi z nim na smyczy-no i jest problem niby bo on nie umie sie załatwiac na smyczy i brudzi w domu. Oni maja małe dziecko-pies nie wykazuje agresji-zresza sama go gałskalam i z nim przebywałam jakis czas. Chyba niezbyt lubi inne psy, bo ostro był zjerzony na takiego małego pimpka... Nie wiem co robic teraz....tak mnie zszokowała,ze o nic jej nie wypytałam. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Byłam dzis u czarnego spaniela-Dżeki ma na imie. To wspaniały pies-wielki pieszczoch i grzeczny psiak. Mała dzidzia ciagneła go za siersc -nie reagował, bawił sie z kotem i ładował mi się na kolanka:) Pomóżcie kochani-to pilne-oni musza go szybko oddac , bo wypowiedziano im wynajem mieszkania i beda kontem u rodziców mieszkac , ale psa nie moga wziąc. Do schronu nie chca oddać-boje sie ze wydadza go jakims burakom. Nie wiem moze wezme go sama na dt......on jest wspaniały, tylko nie wiem jak z Ulverem sie dogada, bo psy niezbyt lubi chyba.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Yona podpowiedz mi cos..... Quote
Yona Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Byłam dzis u czarnego spaniela-Dżeki ma na imie. To wspaniały pies-wielki pieszczoch i grzeczny psiak. Mała dzidzia ciagneła go za siersc -nie reagował, bawił sie z kotem i ładował mi się na kolanka:) Pomóżcie kochani-to pilne-oni musza go szybko oddac , bo wypowiedziano im wynajem mieszkania i beda kontem u rodziców mieszkac , ale psa nie moga wziąc. Do schronu nie chca oddać-boje sie ze wydadza go jakims burakom. Nie wiem moze wezme go sama na dt......on jest wspaniały, tylko nie wiem jak z Ulverem sie dogada, bo psy niezbyt lubi chyba.... Może po prostu ustawią się i będzie spokój?... Ciociu, a on w ogóle nie lubi wszystkich psów, czy tylko samców?... A tak w ogóle to chyba fajny pies... Lubi dzieci i koty, i kolanka :) Jakieś zdjęcia by się przydały i ogłoszenia można robić :) Powinien szybko "się sprzedać"... :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 Czy pomozecie w ogłoszeniach? Jakbym go wzieła to Iskra na pewno by mi zdjęcia porobiła i wtedy mozna by allegro moze zrobic... Nie wiem czy on nie lubi wszytkich psów..... No i jest pewna opcja z pomoca dla spanieli tych ze schronu od Daisy . Mam nadzieje ze w tygodniu sie wszytko wyjasni.... Quote
Yona Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Pomożemy, pomożemy... :) A tak mi się przypomniało, że Wujek Wędkoholik ostatnio coś bezrobotny... Może też by pomógł?... Toż ten Dżeki jakby trochę do setera podobny :diabloti: Filmik by się przydał...:evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Spytam wujka...bo ja go mogę wziąć ale musi jak najszybciej sie da byc wyadoptowany, bo mój Tz okazało sie ,że jest tak uczulony na siersc ,że szok-mówi ze chce go wykończyć jeszcze jednym:) Tak...postanowiłam robic powolna meczarnę...:diabloti: Albo Tz w kojcu zamkne i nie bedzie miał kontaktu z psami:evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Dżeki u mnie....chyba w ogóle nie zauwazył jakiejs zmiany -w ogóle nie teskni:roll: Jest grzeczny-nie ucieka -biega sobie luzem po podwórku. Zjadł kolacje i męczy mojego Ulvera-ciągle na niego skacze i kopuluje:shake: Jak go odzwyczaić?...Ulver w ogóle nie reaguje na to i ten mysli ,że jest fajnie:lol: Mam nadzieje,że wieczorem zrobimy jego zdjęcia i trzeba szukac domku. Quote
Iskra73 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Dzeki cudownnie bawi sie z Ani Ulverkiem . Dzeki cały wymemłany przez Ulverka, az mokry. Bardz wesoly piesek. Quote
dariaopole Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 cieszę się że Dżekuś u Ani, na pewno ma tam jak w raju, ja tez pomoge w ogłoszeniach oczywiście !!! Quote
Iskra73 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Wczoraj w nocy rozmawialam z jednym panem . Nie chce zapeszac , ale jesli Dzekus bedzie grzeczny i bedzie mily dla dziecka pana to bedzie mial fajny domek. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Noc minęła bez problemów-psiaczi spały jak zabite po tych wieczornych szaleństwach. Dżeki ma zakaz wstępu na łózko-ale jak Piotr pojechał rano do pracy, to razem z Ulverem mi sie wpakowali na poduszki:p Dżkei jest bardzo wychudzony-ta babka do mnie-,że on nie lubi suchego i ona go karmiła suchym chlebem z masłem + resztki:crazyeye:-A Dżeki wpieprza suche az mu sie uszy trzęsa!!!! To ,że brudzi w domu to tylko był pretekst na oddanie-babie nie chciało sie wychodzic z nim-2 razy dziennie po 5 minut to chyba nie spacer i jeszce do tego bez stałych pór karmienia:angryy: Wczoraj jak go odbierałam o 18 to podobno jeszce nie sikał od rana bo jak ona z nim wyszła na chwile to nie zrobił a potem nie miała czasu!!!!!:angryy: A on na smyczy robi po jakis 10 -15 minutach i siku i kupkę.... U mnie nie ucieka w ogóle-oni niby bali sie go spuszczać ze smyczy:shake: Hmmm co tu duzo mówic-Dżeki to fajny pies-bardzo kochajacy ludzi i wszytko co sie rusza-zero agresji. Potrzebuje na pewno podkarmienia i witamin oraz troche normalnego kontaktu z ludzmi. Nawet go nie zaszcepili na wscieklzne bo nie chciało sie jechać:angryy::angryy::angryy: A najgorsze jest to,ze ja teraz tego psa ratuje od tych buraków a oni za rok beda mieli pewnie i tak nowego psa....:-( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Dżeki na allegro:) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=209981120 Wielkie dzieki dla wujka :) I prosze o ogłoszenia gdzie kto zalogowany-plissss:) Quote
Recommended Posts