Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gdgt napisał(a):
Dziś też od rana mam telefony, jednak hasło "owczarkowata sunia" działa...
Dzwonił Pan, który kiedyś podjechał do Ostrowii po Kapitana. Widział zdjęcia Figi i bardzo mu się spodobała. Zapowiada, że w weekend chciałby podjechać i ją obejrzeć.

trzymam kciuki bardzo!!!!!

Posted

no cóż, całe szczęście, że ten domek z Kingą sprawdziłyśmy. Kindze udało sie przekonać Państwa, żeby zamiast dużego psa wzięli sobie małego szczeniaka, którego przedtem nie chcieli i który mieszka u nich pod płotem...
A dziś od rana mam telefony i maile. Mogłabym się zwolnić z pracy tylko po to, by odbierać telefony...

Posted

generalnie ludzie mi d... zawracają. Mam takie oto zamówienia:
- na szczeniaka
- na rocznego psa (płeć męska), dużego
- na średniego kundelka (miał byś MiśPyś ale nie mogę się dowiedzieć, czy pojechał, czy nie)
- na sukę do pilnowania, dzień w kojcu, noc po posesji
- na Figę, ale coś Pan nie może się ze mną umówić na wyjazd.
Jeśli ktoś chce do tych ludzi dzwonić, to mogę podać numery. Ja już padam na ryj, wynajdując każdemu psa.

Posted

A! no i była jeszcze pani, która chciała dużą sukę, ale okazało się, że ma trzy psy na podwórku, w tym dwa szczeniaki...
Ręce mi opadają.
I w dodatku nie mogę sie dowiedzieć, co z tym Misiem.

Posted

Kochane!

Figa ma już własnego pana! do własnej wyłączności!
Po 6 tygodniach od przyjazdu ze schroniska, w tym 3 spędzonych w lecznicy i 3 w hoteliku, Figa została zaadoptowana. Podczas drogi zachowywała się koszmarnie, w nowym domu pierwsze co zrobiła to dobrała się do sernika, potem koniecznie chciała wejść na stół i go dokończyć, ale potem się uspokoiła. Jestem o nią spokojna, ale trochę się martwię, co ona zrobi, jak zostanie sama w domu, czy czegoś nie zdemoluje...
W każdym razie zamieszkała z kawalerem w średnim wieku, ma do własnej dyspozycji dom i plac przed domem, no i własną wersalkę...
Jutro będę dzwonić, czy wszystko w porządku.

Posted

gdgt, super wieści. Bardzo się cieszę za Figę. W poniedziałek mogą jeszcze do Ciebie dwonić w sprawie Figi, bo jest dodane ogłoszenie do "Oferty", a nie ma go jak wycofać.

Czy sama wiozłaś ją do nowego domu? Widziałaś Szamana?

Posted

nie widziałam szamana, bo się śpieszyłam (jechałam tam dwie godziny!!!) i wypadło mi zupełnie z głowy.
Figa miała bardzo duże powodzenie, dzwoniło w jej sprawie dużo ludzi. ostatecznie miała dwóch kandydatów, ale wybrałam, mam nadzieję, lepszego... I bardzo dziewczyna wyładniała. Dziś miała błyszczącą, pachnącą sierść, i pan uznał, że może mieć najwyżej 5 lat ;-)

Posted

A może drugiemu z kandydatów pokazać jedną z suczek od dr Jacka? Na zdjęciach wyglądają podobnie do Figi - nie widziałam ich w naturze. Gdyby to był ktoś sensowny, to przynajmniej jedna z suniek by skorzystała.

Posted

też o tym myślę, ale chodzi o pana, który pojechał do schronu w ostrowii po kapitana i żaden pies (!!!) mu się tam nie spodobał. Wysłałam mu wiele zdjęć suniek owczarkowatych i on chciał tylko Figę. Ja rozumiem, że niezła z niej lala, ale przecież inne też są fajne...

Posted

Właśnie dzwoniłam, wszystko w porządku. Figa została nazwana Korą, bo pan nie może się odzwyczaić od imienia poprzedniej suni. No i Figa vel Kora zajęła już swoją wersalkę, wcina mielonkę i gania po placyku przed domem!

Posted

Same dobre widomości od Figi. :multi:

gdgt, pan, który jeździł po Kapitana dostał ode mnie przed wyjazdem do schroniska zdjęcia kilku ON-kowatych psów, które wtedy tam przebywały. Najbardziej przypadł mu do gustu taki rudy pies, którego, jak się już na miejscu okazało, ktoś adoptował. Kapitan był jedną z opcji "zastępczych", ale okazał się zbyt mały (on faktycznie jest sporo mniejszy od rasowego ON-ka). Figa jest bardzo podobna do tego psa, który mu się podobał. Widać, on woli takie rude-owczarkowate. A te suńki od dr Jacka są rude, więc może się udać. ;) Z tego co pamiętam, Pan miał już jedną sukę.

Czy będą zdjęcia z nowego domu Figi?

Posted

to wyślę mu te sunie od dr jacka.
zdjęcia może fidze ja zrobię, bo muszę podjechać tam z umową do podpisu. ale to za kilka tygodni, ajk się podtuczy ;-)

Posted

Gdgt pls wyślij sunieczki doktorowo-jackowe, bo zostawiłam je w sobotę, w niezbyt fajnym miejscu i mam wyrzuty sumienia. Albo daj mi mial do tego Pana, to sama mu wyślę, bo mam cała masę ich zdjeć w pięknych pozach.

• 4 weeks later...
Posted

dzwoniłam dziś kontrolnie do pana Figi i pan jest nią zachwycony, Figa już czuje się jak u siebie w domu, broni ogródka i domu, trochę została podtuczona ;-) i wszyscy znajomi gratulują panu takiego psa.