esperanza Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ja sobie prześlę fotkę z kompa na komórkę i Ci wyślę. Ano właśnie nie mam pojęcia, gdzie psa umieścić. Teraz jest duże obłożenie w hotelikach, a tymczasów bardzo nam brakuje. :-( Quote
KingaW Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Mamy podwyższoną stawkę na hotel ale w przypadku leczenia mamy być traktowani inaczej.Chyba każdorazowo trzeba bedzie omówić sprawę z właścicielką lecznicy, ale jeśli podejmiecie decyzję o leczeniu w tejże 'naszej' lecznicy, mogę porozmawiać z właścicielką o finansach. Quote
gdgt Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Miałam dziś dwa telefony w sprawie "owczarkowatej suni". Wychodzę chyba na kretynkę mówiąc, że ta owczarkowata sunia jest ruda, a właściwie to blond... Quote
esperanza Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Skąd. Mów, że jest budowy owczarka. Ta babka, której wysłałam zdjęcie się odezwała? Quote
gdgt Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 mówię że w typie owczarka, reklamuję jak mogę, ale czuję się głupio. babka się nie odezwała... Za to odezwał się facet, który chciałby sunię owczarkowatą powyżej 2 lat, ale rudy go odstręcza. Wyślę mu figę i te sunię z działek na siekierkach. Quote
lika Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 gdgt, a jak ze szwami po sterylce? Udało się zdjąć? Quote
esperanza Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Mamy jeszcze Lindę w schronisku, też owczarkowata. Quote
gdgt Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 pani zadzwoni w sprawie szwów jeśli sie ich nie uda zdjąć, ale na wszelki wypadek jutro zadzwonię ja. Podeślij mi lindę, bo nie ma jej na stronie niczyje. Quote
gdgt Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 esperanza, napisz mi coś o lidzie i nuce z siekierek. Pan potrzebuje wysterylizowanej suczki, bo ma psa. Quote
gdgt Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 no raczej nie, bo pan szuka suni w typie owczarka, a ponieważ miał kiedyś owczarki, trochę sie na tym zna. Wyślę mu zdjęcia Figi, ale bardziej nadawałaby sie linda. Quote
gdgt Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 chyba żadna nie jest wysterylizowana prócz figi. Quote
gdgt Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 to byłoby super, gdyby nuka z siekierek poszła. Ale muszę coś o niej wiedzieć, czy na pewno wysterylizowana i ile ma lat. Quote
lika Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Może zadzwoń do KingiW - ona jest w temacie. Powinna wiedzieć podstawowe rzeczy o tej suczce. Quote
KingaW Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Gdgt, Nuka jest wysterylizowana i młoda (1-1,5 roku) i sympatyczna.Ale ma ADHD. Trzeba jej poświęcić dużo czasu na zabawy, rzucanie patyków, spacery, bo sunia nieustająco coś musi robić: a to nosi kamienie, a to je zakopuje, a to kładzie się koło drzewka i je podgryza jak turkuć podjadek.... Z wysteryliowanych, ON-kowatych są jeszcze te (uratowane przez dr Jacka): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65951oraz Pesteczka (vel Tina): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68207 Quote
gdgt Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 z tych co mi przesłałaś tylko Pestka by sie nadała, bo pan po prostu nie lubi rudych... Na razie wysłałam mu maila z fotkami i czekam na telefon... Quote
Magdarynka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 gdgt napisał(a):z tych co mi przesłałaś tylko Pestka by sie nadała, bo pan po prostu nie lubi rudych... Nie ma sprawy, możemy przefarbować ;) Woli blond, czy czarne? :lol: Quote
gdgt Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 on chce psa onkowatego, czyli raczej czarne... Quote
KingaW Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Jedna z tych suń od Jacka, mimo, że płowa jest b. onkowata. Ta wyższa i młodsza. Quote
gdgt Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 dzisiaj miałam całe zatrzęsienie telefonów, ale to ciągle nie to. Jeden dom mamy z Kingą sprawdzić, bo jakoś nas Państwo nie przekonali. Drugiego domku nawet nie chce mi się sprawdzać - Pan oddał już dwa poprzednie psy, a jego żona pokrzykuje na niego w tle rozmowy... Quote
gdgt Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Dziś też od rana mam telefony, jednak hasło "owczarkowata sunia" działa... Dzwonił Pan, który kiedyś podjechał do Ostrowii po Kapitana. Widział zdjęcia Figi i bardzo mu się spodobała. Zapowiada, że w weekend chciałby podjechać i ją obejrzeć. Quote
Recommended Posts