Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero teraz na spokojnie obejrzałam wszystkie zdjęcia Figi. Jest śliczna. I wygląda na super rodzinną sunię i gdzie ją tam do budy. Ale wiem jakie są realia. :-(Nie wiem. Już nie mogę. Tyle tych psiaków, każdy kochany, przeuroczy i piękny (nawet jak 'piękny inaczej' to i tak piękny) a domów jak na lekarstwo.

Posted

Nie wim jak to sie stało, ale od kiedy zadałam sie z tymi 'wariatkami' Felką i Esperanzą zaczęłam gustować w takich dużych kundlastych panienkach jak Figa.Ona jest śliczna. Strasznie niuniasta. Przynajmniej na fotkach.

Posted

Mój mały Bruno nie skacze, ale to w końcu tylko 6kg psa, więc nawet gdyby skakał, to nikt by tego nie zauważył ;)
Faktycznie jednak po spuszczeniu ze smyczy, Figa była bardzo spokojna.

Posted

Tutaj jest nowe ogłoszenie Figi: Figa
Gdyby ktoś z Was miał czas na odnowienie jej ogłoszeń, to może sie wzorować na tym właśnie ogłoszeniu.

Posted

Już wcześniej podawałaś podobną wersję. Trochę to skróciłam (ze względu na limit ilości znaków) i w piatkowej "Ofercie" będzie tak:
FIGA - ta śliczna roześmiana sunia trafiła niedawno do schroniska. Została wysterylizowana i zaszczepiona. Jest pogodną, wesołą suczką spragniona kontaktu z człowiekiem. Dobrze by się sprawdziła jako towarzysz całej rodziny, również dzieci. Adopcja jest bezpłatna.
I do tego zdjęcie.

Posted

gdgt, a jak można podać bezpłatne ogłoszenie do GW? Szukałam informacji na ich stronie internetowej i nie znalazłam. Gapa jakaś jestem. :shake:

Posted

bo trzeba kupić w piątek żółte strony i tam jest instrukcja.
wysyłasz smsa na nr 72007 o treści: WFP spacja treść ogłoszenia
Ogłoszenie nie może być za długie, ale nie wiem jak długie...

Posted

Poza tym dzwoniłam do hoteliku Figi i pani powiedziała, że wyczuła u niej szwy i spróbuje zdjąć je sama, a jak nie, to będzie mnie ścigać... Poza tym wszystko u Figi w porządeczku.

Posted

Czyli Figa też nie miała zdjętych szwów? :shake: Razem z Gumisią podobno przyjechała Słomka i miała sterylkę w tym samym czasie. Ciekawe, czy jej też szwów nie zdjęli.

Posted

lika napisał(a):
Czyli Figa też nie miała zdjętych szwów? :shake: Razem z Gumisią podobno przyjechała Słomka i miała sterylkę w tym samym czasie. Ciekawe, czy jej też szwów nie zdjęli.

Szitt !!! Przecież do głowy by nikomu nie przyszło sprawdzić czy suńki będące po opieką w lecznicy nie będą miały zdjetych szwów. Wściekłam się !
Co z tym robimy ?

Posted

A kto to Słomka bo straciłam rachubę? gdzie teraz jest?
Figa jest pod dobrą opieką, właścicielka hotelu dobrze się na tym zna, ona pierwsza wyczuła szwy, a ja jak kretynka wmawiałam jej że szwy są rozpuszczalne...

Posted

I to tym bardziej, że wszystkie sunie trzymamy tam dłużej niż 7 dni, czyli szwy powinne być na 100% zdjęte. Bo im dłużej sa tym trudniej je wyjąć.Musimy Jak (a raczej jeśli) będzie tam jakaś następna sterylka robiona, przed odbiorem psa dzwonić i rozmawiać z tą zmianą, która będzie przy oddawaniu psa, o zdjęciu szwów, a potem w chwili odbioru się jeszcze upewnić.Gdgt - tam nie stosują nici samowchłanialnych.

Posted

Słomka to malutka, kremowa suńka, która zaraz po sterylce poszła do domu (córka tej pani wzięła od Klaudyny najmniejszego szczeniaka na dniach SGGW).
Wczoraj pewna miła pani z Krakowa, która wylicytowała 2 koszulki na Allegro, wpłaciła nam 500zł :multi:
Proponuję wykorzystać te pieniądze na leczenie Kapitana lub Colina.

Posted

tylko gdzie ich leczyć?
czy ktoś ma zdjęcie figi w formie mmsa? bo miałam pierwszy dziś telefon, ale pani nie ma dostępu do sieci...