Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magdarynka napisał(a):
Popielniczka "poszła" za 269 zł :multi:
Ile jeszcze brakuje do spłacenia operacji?

WOW :crazyeye:
Ciotko Beam6, jesteś główną sponsorką!!! Spłaca to większą część kosztów operacji, choć nie mogę dokładnie określić, bo Kinga zabrania pisać na forum ;) No i niestety jeszcze są koszty utrzymania...
A czy moje sadzonki nadają się do licytacji? Jak tak, to mam już 11 sadzonek.
Dziś późnym wieczorem spróbuję podjechać do Figi, żeby nie siedziała tak w ciasnej klatce. Mogły już jej się zrobić odgniotki...

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, jasne... Nie tak zadałam pytanie...
Ale skoro większa część już będzie spłacona to super (pieniądze już wpłynęły na konto).
A sadzonki zaraz wystawię...

Posted

No właśnie nie pamiętałam dla jakiego futra ten świecznik przeznaczony... To już chyba nie skleroza, tylko amnezja mnie dopadła!
Idę wystawić świecznik na aukcji....

Posted

Byłam właśnie z figą i gumisią na bardzo długim spacerze, a potem dostały małą kolacyjkę. a spacerze zachowują się jak bestie wypuszczone z klatki!
Do schronu jednak mogę jechać w przyszłym tygodniu.

Posted

gdgt napisał(a):
No nie wiem, ja tez wolę jechać w poniedziałek, bo nie będę miała tyle pracy. Tylko szkoda mi tej Figi, która wybitnie się meczy w tej klatce. A co lika na to? Wszyscy wolą poniedziałek?

Tylko w poniedziałek muszę być w Warszawie na 15-tą. Damy radę wyjechać jakoś wcześniej, żeby i obadać sytuację w schronisku i wrócić ok. 15-tej?
Figę będziemy może wyprowadzać na dłuższe spacery, żeby się nie męczyła. Może ustalimy jakieś dyżury, żeby codziennie miała trochę ruchu? I Gumisi też pospacerować nie zaszkodzi.

Posted

To możemy się sprężyć w poniedziałek rano. Tylko trzeba uprzedzić w schronie, że przywozimy Figę z powrotem, bo taka sytuacja chyba się jeszcze u nich nie zdarzyła...
Ja na tatarka zawsze wyprowadzam obie sunie. Dziś wieczorem mogę podjechać. Twoja sobota?

Posted

Słuchajcie, niestety hotelik sie nie zwalnia przez następne kilka dni. Musimy zrobić dyżury do spacerów z Figą, bo ona tam oszaleje. Ja spróbuję tam podjechać dzisiaj.

Posted

dzisiaj byłam i suki są po prostu rozszalałe. Wyobraźcie sobie, że wypuściłam Gumisię i wzięłam ją na smycz i wyprowadziłam na dwór, a po chwili wracam (bo wyprowadzamy obie naraz) a Figa robi potworną awanturę, że o niej zapomniałam. Więc jak ją wypuściłam, to przez dobre 5 minut nie mogłam jej przypiąć, bo skakała i się szarpała. Musiałam dać jej w tyłek, bo już nie wytrzymałam.
Gumisia już ładnie wraca do klatki, a Figę trzeba wnosić!

Posted

Dałam ogłoszenie Figi do piątkowej "Oferty" do dwóch działów - oddam gratis i sprzedam. W tym drugim dziale ogłoszenie będzie ze zdjęciem.

Posted

W piątek koło południa zawiozę Figę do bud. Potrzebna jest dla niej karma i smycz. kto chce jechać z nami?
poza tym na tatarku wszyscy myślą, że gumisia jutro jedzie na tymczas - jutro czy jednak w piątek?

Posted

jutro odwołane, bo pani już sie umówiła i jej nie będzie. W piątek umówiłam się na 13, więc wyjedziemy odpowiednio wcześniej...

Posted

Figa dzisiaj urwała mi się ze smyczy. Niby smycz była mocnna, skórzana, ale ona tak szarpała, że smycz pękła w połowie, a Figa zaczęła uciekać. Ale mnie przestraszyła. Goniłyśmy ją z Gumisią ładny kawałek. Udało się ją złapać dopiero, jak kucnęła, żeby się załatwić. :shake: Ona bardzo potrzebuje mocnej smyczy.

Gumisię odwiedziała rodzina z dziećmi.