Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

-Ciepło, może wskocze i się wykąpię...

-Kocham zapach świeżego sianka o poranku.

A tu kolega Kazia (załóżmy, że kolega - na widok olbrzymiego wilgotnego nochala Maniuś chowa się w czeluściach skorupki).

Dziś wyjeżdżamy na weekend nad jezioro. Mam nadzieję, że Kaziutkowi się spodoba i będzie ładnie pozował do nowych zdjęć. Poza tym może da się wykąpać, bo w drzwiach łazienki zapiera się wszystkimi łapami;P

Stwierdziliśmy ostatnio,że wszystkie małe szczekacze to okropne tchórze- za płotem drą japy, ale w bezpośrednim starciu zwiewają z podkulonym ogonem. A przecież Kazio chce się tylko pobawić. Na szczęście w poniedziałek jesteśmy umówieni na spacerek z Kropką - łaciatą dożynką. Mam nadzieję, że się szybko zaprzyjaźnią :)

Posted (edited)

Dziękuję w imieniu Kazika za ciepłe słowa:)
Zaaklimatyzował się już na dobre, nad ranem upycha doopkę między nas (tak, wiem - jestem niekonsekwentna, ale on tak paczał...).
Z weekendowej wyprawy wróciliśmy zmęczeni i szczęśliwi. Kazio wybiegany, wygłaskany uwalił się na płytkach i spał do samego rana:P
Niestety musimy nauczyć się, że nie tylko woda w misce jest dobra i fajna. W pobliżu jeziora Kazikowi włączał się wsteczny - dopiero przy pomocy smaczków udało mi się zwabić go na brzeg. Czuję, że w kwestii kąpieli długa droga przed nami.

Edited by sensorium80
Posted

Nareszcie odwiedziła nas koleżanka - mało dozia z wyglądu - krucha, drobniutka, ale za to z iście dożym charakterem:) Oto Kazio z Kropeczką na popołudniowym spacerku:

Psiaki do domków wróciły wykończone, wycałowane (Kropka tak całowała Kazia, że można było mu uszy wykręcać) i przeszczęśliwe. Nie możemy doczekać się następnego spacerku:)

Posted

[quote name='sensorium80']Nareszcie odwiedziła nas koleżanka - mało dozia z wyglądu - krucha, drobniutka, ale za to z iście dożym charakterem:) Oto Kazio z Kropeczką na popołudniowym spacerku:

Psiaki do domków wróciły wykończone, wycałowane (Kropka tak całowała Kazia, że można było mu uszy wykręcać) i przeszczęśliwe. Nie możemy doczekać się następnego spacerku:)

Cudne i słodkie! Fantastyczne psiaki, fajne zdjęcia:)

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Niektóre dogi tak mają - mój Filip nie cierpi wody. A zdjęcia - urocze i fantastyczne! Szczęściarz z Ciebie Kaziu!

Mam nadzieję, że uda nam się go przekonać - może ma złe wspomnienia związane z wodą. W każdym razie mamy duuużo czasu, całe lato przed nami i kilku psich kumpli, którzy pokażą Kaziowi, jak fajna jest zabawa w wodzie;)

Posted

sensorium80 napisał(a):
Mam nadzieję, że uda nam się go przekonać - może ma złe wspomnienia związane z wodą. W każdym razie mamy duuużo czasu, całe lato przed nami i kilku psich kumpli, którzy pokażą Kaziowi, jak fajna jest zabawa w wodzie;)

Trzymam kciuki i życzę Kaziowi, by polubił wodę!

Posted

Hejka wszystkim;)
Jak nauczyć psa wchodzenia do wody?
Chyba najlepszym rozwiązaniem jest zabawa z kumplem, który wodę uwielbia.
A oto rezultat:

Kazio i Smokey - przyjaciele od pierwszego wejrzenia

-Zapomnij... w życiu mnie na to nie namówisz!

-Aaaa! Co ja tu robię?! Kurcze... całkiem fajnie:)

Myślę, że jeszcze kilka weekendów z kolegą i Kazio zrobi kartę pływacką:)

Posted

[quote name='sensorium80']Hejka wszystkim;)
A oto rezultat:

Kazio i Smokey - przyjaciele od pierwszego wejrzenia

-Zapomnij... w życiu mnie na to nie namówisz!

-Aaaa! Co ja tu robię?! Kurcze... całkiem fajnie:)

Myślę, że jeszcze kilka weekendów z kolegą i Kazio zrobi kartę pływacką:)

Super! Aż się gęba sama śmieje, jak widzi takie fantastyczne zdjęcia!

Posted

sensorium80 napisał(a):
Hejka wszystkim;)
:)

Rzeczywiście, to chyba najlepsza metoda. Sabinka też bała się wody do czasu aż któregoś razu w zabawie goniąc Zulkę wskoczyła za nią do wody. Teraz nie ma problemu nad rzeką, ale do wanny nadal nie chce wchodzić. :)

• 3 weeks later...
Posted

Ostatnio byliśmy bardzo zajęci i nie było czasu wrzucić nowych fotek naszego dzieciaka, ale spróbuję trochę nadrobić;)

Ringo świetnie się trzyma w paszczy.

Prawie jak bracia;)

Czochranko na plaży.

I wisienka na torcie:

No przecież się mieszczę...

Pozdrawiamy serdecznie
Kazik z rodzinką :)