Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=5][SIZE=3]Kazio to młodziutki pies w typie doga. Opieka nad nim przerosła dotychczasowy dom - troje dzieci, trzy psy, koty, brak pieniędzy na ich utrzymanie, bo [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=5][SIZE=3]źródło dochodu = opieka społeczna. Przebywa chwilowo w domu tymczasowym i za tydzień trafi do hotelu. Kazio jest wesołym półtorarocznym chłopaczkiem. Wychowany z dziećmi, kotami i psami, które podobno dosyć nachalnie zapraszał do zabawy i dostawał za to od nich bęcki - ślady są. Jest chudy, czego na zdjęciach aż bardzo nie widać.
Więcej informacji o Kaziu po obserwacji.

[/FONT][/FONT]

Edited by Alla Chrzanowska
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak szybciutko napiszę, że bardzo sympatyczny, agresji w nim nie zauważyłam, a poznałam jego przełyk jak mu z pyska jakieś trawsko wyciągałam. Fajne sympatyczne psisko. Taka miniatura doga. Dzielny jest wszystko przyjął na klatę i podróż i smycz choć nigdy tego nie widział. Z całego serca dziękuję Paulinie za tymczas, Asi za pokierowanie mnie do cudownej dziewczyny która przywiozła chłopaka i mimo iż umawialiśmy się, że transport miał być za zwrot kosztów nie wzięła od nas ani złotówki i Konradowi, który pojechał z Gosią, a i tacie Gosi gdyby w podróży wsparcie było potrzebne ;-)

Posted

Kazik dalej wyje w nocy... z psami ok w kontakcie bezpośrednim.Na psy za płotem drze japę. Kazik może zamieszkać z innym psem nawet małym, ale dosyć gwałtownie zaprasza do zabawy.Z kotami też jest dobrze, na atak kota zareagował zaproszeniem do zabawy. Treść ogłoszenia od Pauliny:

Kazio ma 19 miesięcy. Jest mega pozytywnym samcem w typie Doga niemieckiego. Pozytywny do ludzi, dzieci i innych psów a także kotów. ładnie chodzi na smyczy, nie ciagnie .trzyma czystość w domu, grzeczny puszczony luzem uważa by człowiek się zbytnio nie oddalił , uczy się zabawy zabawkami. Wiecej info pod numerem : 726 949 126

Na razie nr kontaktowy do Pauliny, bo ona jest coś w stanie więcej o chłopaku powiedzieć.

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich cieplutko. To właśnie nam Kaziunio skradł serce:) Cóż mogę powiedzieć - boski jest! Przytulaśny, uroczy i od pierwszej chwili czuje się jak u siebie - zero stresu. Jak się nauczę wstawiać tu zdjęcia, to w najbliższym czasie wrzucę fotki Kazika w nowym domku. Pozdrawiam, Kasia

Posted

sensorium80 napisał(a):
Witam wszystkich cieplutko. To właśnie nam Kaziunio skradł serce:) Cóż mogę powiedzieć - boski jest! Przytulaśny, uroczy i od pierwszej chwili czuje się jak u siebie - zero stresu. Jak się nauczę wstawiać tu zdjęcia, to w najbliższym czasie wrzucę fotki Kazika w nowym domku. Pozdrawiam, Kasia

Ojej, jak fajnie, że się zarejestrowałaś na dogo! Powiększa się nasza doża rodzina!!! Będziemy ogromnie wdzięczni za każdą informację, a zdjęcia po prostu mnie uszczęśliwią!

Posted

sensorium80 napisał(a):

Serdecznie witamy nową rodzinę Kazia. :) Czekamy z niecierpliwością na fotki i informacje o Kaziu.

Posted

arnold napisał(a):
Witam serdecznie. :) Piękny chłopak. :)
Ciotki mam pytanie: czy w typie doga tzn, że pies jest jak dog ale bez rodowodu?

Ogólnie można tak ująć, ale nie tylko. Są to też albo mieszańce z dogiem, albo psy rodziców bez uprawnień hodowlanych, z różną procentowo domieszką innych ras bądź jakimiś nieprawidłowościami, np. w umaszczeniu, kolorze oczu, pigmentacji noska, kątowaniu, zgryzie itp.

Posted

sensorium80 napisał(a):

Witam serdecznie, bardzo się cieszę, że Kazik ma już taki fajny domek, życzę wszystkiego dobrego i wielu radości

Posted

Witam, Kazik już się u nas całkiem zadomowił. Pozwolił sobie nawet na mały remoncik (z obicia drzwi wejściowych zostały strzępy), ale na tym jego dekoratorsko-remontowe zapędy się skończyły. Chyba uznał,że reszta jest ok.
Wrzucam parę obiecanych zdjęć ze spaceru z małżem. Przepraszam za jakość, aparat był źle ustawiony - ale uśmiechniętą japę widać :)