Xxxxxxxxxxxx Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 (edited) Witamy u HUGO! Hugo to duży (ok 55 cm w kłębie), 10-letni labrador. Ma lekką nadwagę, z powodu jego problemów ze stawami powinien trochę zrzucić na wadze. Najprawdopodobniej rasowy, gdyż ma tatuaż w uchu, ale niestety jest bardzo niewyraźny i nie da się go odczytać. Po raz drugi wylądował w schronisku, po raz drugi przez sytuację życiową właścicieli... Pies jest zrównoważony i spokojny. Ładnie chodzi przy nodze, reaguje na swoje imię oraz potrafi siadać i warować na komendę. Uwielbia towarzystwo człowieka. Lubi pieszczoty, ale specjalnie się ich nie domaga, jednak jak zacznie się go głaskać pokazuje swoją radość całym ciałem. W stosunku do psów jest różnie - większość toleruje, nie zwraca na nie uwagi, jednak jak jakiś na niego powarkuje to odpowiada tym samym. Nie przepada za motocyklami, jak pojazd przejeżdża obok niego to się rzuca. Inne środki transportu nie robią na nim wrażenia. Ma krótką, łatwą w pielęgnacji sierść. Poszukujemy dla niego kochającego domu, który zapewni mu spokojną starość. Kontakt w sprawie adopcji: 698 025 925, sandra.katowice@gmail.com Pies jest zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany i zaczipowany. Edited September 22, 2014 by Snukraina Quote
MagdaB Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Jest kochany, ale powinien trafić do DT jak najszybciej. Czy fundacje labradorowate wiedzą już o nim? Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Strona labradorowej fundacji Prima jest aktualnie w przebudowie, więc nie mam kontaktu. Ale już ogłaszam go na labkowych forach na których może ktoś z fundacji (albo lepiej przyszły właściciel) zauważy ;) Quote
MagdaB Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 [quote name='go|denk@!']Strona labradorowej fundacji Prima jest aktualnie w przebudowie, więc nie mam kontaktu. Ale już ogłaszam go na labkowych forach na których może ktoś z fundacji (albo lepiej przyszły właściciel) zauważy ;) A FB próbowałaś? https://www.facebook.com/pages/Fundacja-Pomocy-Labradorom-PRIMA/174286162038?fref=ts Quote
Patrycja* Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Jestem również :) właśnie, właśnie dołączam się do pytania Magdy. Quote
maciaszek Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Hugo powędrował na katowicki wątek i na stronę Fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska :). Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 [quote name='maciaszek']Hugo powędrował na katowicki wątek i na stronę Fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska :). Dziękujemy :) [quote name='MagdaB']A FB próbowałaś? https://www.facebook.com/pages/Fundacja-Pomocy-Labradorom-PRIMA/174286162038?fref=ts Napisałam na fb, czekam na odpowiedź ;) Quote
MagdaB Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Trzymam kciuki za to żeby coś zrobili w jego sprawie. Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [FONT=Helvetica]Kolejny wolontariacki spacerek za nami. Na wyjście ze schroniskowego boksu strasznie się ucieszył.[/FONT] [FONT=Helvetica]Hugo dzisiaj miał trochę więcej wolności bo puściłam go na długiej lince. Chłopak daleko odbiegał, ale się pilnował. Co drugi znaleziony patyk musiał być przerobiony na wióry ;)[/FONT][FONT=Helvetica]i nawet tak zajęty obrabianiem patyka jak zauważył, że się oddalam zostawiał swoją zdobycz i biegł w moją stronę.[/FONT] [FONT=Helvetica]Pieszczot też nie zabrakło. Ooj Hugo uwielbia głaskanko. Jak tylko zacznie się go drapać po pleckach to albo wywraca się kołami do góry i śmieje od ucha do ucha albo rozdaje całusy przytulając się do opiekuna. [/FONT] [FONT=Helvetica]Wspaniały z niego pies... Trzymajcie bardzo mocno kciuki w poniedziałek żeby Hugo dobrze wypadł i dogadał się z pewną sunią, bo może domek się trafi :) [/FONT] Quote
Beti-Buba Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Wygląda mi na dżentelmena ;) z PEWNOŚCIĄ dla suczki będzie szarmancki! Trzymam kciuki za "wieczorek zapoznawczy" Quote
Beti-Buba Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 No i jak ten poniedziałkowy "wieczorek zapoznawczy" coś się dzieje w temacie? Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 10, 2014 Author Posted April 10, 2014 Pani która interesowała się Hugo nie przyjechała w poniedziałek, gdyż jej dziecko zachorowało (a też miało uczestniczyć w zapoznaniu, bo nie wiemy jak Hugo na dzieci reaguje), więc wizyta była przełożona. Pani przyjechała dzisiaj i okazało się, że ktoś ją ubiegł i dzisiaj rano Hugosława adoptował. Nie mam więcej informacji. W sobotę wezmę namiary na nowych właścicieli ;) Quote
Beti-Buba Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Oby był to fajny domek! Czekamy na wieści. Quote
Recommended Posts