Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuje Wam...
Ten wiersz jest piękny, jak Chrapka umarla to przepisalam go na kartke i powiesilam sobie w pokoju... :-(
Wlasnie wrócilismy ze spaceru z Milką.. Wiesz ona jest taka narwana.
Nie ma zachamowan. Z kazdej kałuzy musi wypic wodę, w kazdą musi wejsc.... Nawet slimaka do mordki wzięla :roll:
Tęsknie za Twoim spokojem, prostotą, normalnoscią, poprostu za moim skarbkiem... :-(

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=MS Sans Serif][FONT=Arial]"Stoję przy Twoim łóżku, przyszedłem chociaż zerknąć [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]widziałem jak płakałaś i ciężko Ci było zasnąć [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]zapiszczałem cichutko gdy ocierałaś łzę z policzka [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]"to ja" nie zostawiłem Cię, jestem tu i czuję się dobrze [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]byłem przy Tobie gdy jadłaś śniadanie, gdy nalewałaś herbatę [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]zamyślona sięgałaś dłonią w pustkę by mnie pogłaskać [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]byłem przy Tobie gdy stałaś nad moim grobem i delikatnie go pielęgnowałaś [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]chciałem Cię zapewnić, że ja tam nie leżę [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]teraz jest możliwe żebym był stale blisko [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]i mogę Cię zapewnić, że nigdzie nie odszedłem [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]siedziałaś bardzo cicho i nagle uśmiechnęłaś się jakbyś wiedziała [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]że tego cichego wieczoru jestem obok Ciebie [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]dzień się skończył, uśmiech znikł, ziewasz [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]dobranoc, zobaczymy się rano [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]kiedy przyjdzie czas i przekroczysz tęczowy most, spotkamy się po drugiej stronie [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]pobiegnę do Ciebie co sił w łapach i zawsze będziemy razem [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]chciałbym Ci pokazać tyle rzeczy, jest tyle miejsc do zobaczenia [/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]bądź cierpliwa, dokończ swoją podróż, a potem wróć do mnie - do domu..."[/FONT] [/FONT]

Popłakałam się znowu...
Wiem, ze Ona jest przy mnie, ale to nie to samo. Chciałabym się przytulic i dostac jej niezwyklego buziaka. Bo wiecie, ona zadko lizala mnie po twarzy. Jak chciala mi pokazac ze kocha i dac mi buzi to kuliła uszki, przysuwala swój nosek do mojego i patrzyła mi w oczy z taką miłoscią i zrozumieniem. Jak pomysle, ze tak dlugo będe musiala czekac zeby zrobila to jeszcze raz, a moze i się nie doczekam to tak strasznie mi smutno..
DLACZEGO ONA? Boże, dlaczego mi ją zabrałes, to był cały mój świat...
Dlaczego :-( :-( :-(

Posted

Chrapusiu...
5 miesięcy temu jeszcze żyłas, a mi nawet by do głowy nie przyszlo, ze mozesz mnie opuscic..
5 miesięcy temu byłas juz słaba, niewyrazna, zaczeła Ci wypadac siersc, a mi nawet nie przyszlo do głowy, ze mozesz mnie opuscic...
5 miesięcy temu był u Ciebie ten weterynarz, który twierdził ze wszytsko jest dobrze i nie potrzebujesz zastrzyku na serduszko, a mi nawet nie przyszlo do głowy ze mozesz mnie opuscic...
5 miesięcy temu nie chcialas lezec na legowisku mimo ze mialas obnizoną temperaturę ciała, a mi nawet do głowy nie przyszlo, ze mozesz nas opuscic.?
5 miesięcy temu ciągle wymiotowalas, ja Cię myłam, sprzatałam, i nawet do głowy mi nie przyszlo, ze mozesz mnie opuscic!
5 miesięcy temu nikomu by nie przyszlo do głowy, ze mozesz nas opuscic!!
A wiec dlaczego?!?!

Posted

Chrapusiu..
5 miesięcy temu jeszcze żyłas...
Ale był to czas naszego pozegnania.. Ja o tym nie wiedziałam, ze to nasze ostatnie tak głębokie spojrzenie.
Leżałas na środku kuchni, mimo tego, ze powinnas lezec na legowisku..
Byłas cala w wymiotach, spojrzałas się na mnie takim wzrokiem, przeszywającym taką miłoscią, zrozumieniem, a jednoczesnie bólem.
Poczułam się dziwnie, to było tak jakbys Ty widziedziała, ze juz za chwilkę umrzesz.... Ja jeszcze nie wiedziałam.. Ale cos takiego było w tym Twoim spojrzeniu, ze rozpłakałam się i poprosiłam mame zeby Cię umyła.. Nie mogłam juz... nie miałam siły :-(
Przepraszam kochanie, gdybym wtedy wiedziała...

Tu jest moje ulubione zdjęcie Chrapki. Juz wtedy była chora.. Ale jeszcze przed operacją...

Przepraszam ...:-(

Posted

Chrapusiu to juz 5 miesięcy...
5 miesięcy temu odeszlas ode mnie...
Zostawiłas mnie...
Wiesz, ja wiem, ze Tobie jest tam dobrze, ale tu bez Ciebie jest okropnie..
Nie potrafie się z tym pogodzic..
Ktoś mi kiedys powiedział, ze jestem egoistką, ze płacze po Tobie skoro wiem, ze jest Ci tam dobrze i nic Cię nie boli. I ze nie mysle o Tobie, o tym ze cierpiałaś tylko o swoim szczesciu..
I moze miał racje... Ale ja tak bardzo bym chciała, zebyś była tutaj, zebym mogla pocałowac Twoje uszki, podrapac po ogonku...:-(
Chrupeczku mój najsłodszy kocham Cię i zawsze będe...

Dałabym Ci wszystkie znicze świata...

Wiesz, Milka siedzi przy mnie wpatruje sie we mnie i w komputer jakby wiedziała ze pisze do Ciebie.. Jakby rozumiala..
Aniołku...
Zapale świeczuszki przy Twoim zdjęciu..jak zawsze w rocznicę.. Teraz będzie ich 5.. az 5..
Prosze przyjdz do mnie we śnie.. tak dawno Cię nie widziałam..
Proszę...

Posted

Nie bierz do serca uwag typu " głupia płacze za psem" czy takie, że jesteś egoistką. Kochałaś swoja sunię. Była dla ciebie członkiem rodziny, kimś kogo kochałaś prawda? A miłości nie da sie zapomnieć. Płaczemy za nią, tęsknimy i mamy do tego prawo.
Paulinko, ona cię odwiedzi we śnie. czasami czekamy na takie odwiedziny dość długo, ale one nadchodzą . Moja Psonia też rzadko mnie odwiedza. Z jednej strony jest mi przykro, ale z drugiej myślę sobie, ze jak jest szczęśliwa to niech cieszy sie tym szczęściem.Wystarczy, że opiekuje sie Balbinką i pomaga mi jak ją o coś poproszę. Taki mój kochany psi aniołeczek.
Dla twojej Chrapuni z okazji miesięcznicy

Posted

Chrupeczku :loveu:
Wakacje... lubiłas je. Ciągle byłysmy razem, spałysmy sobie w łooziu do pozna, wychodziłysmy wieczorkami na spacerki...
Wiesz, teraz bardzo często jezdzimy na działke. 1ha naszej działki plus naokoło lasy i łąki.. Widziałas to jak kupywalismy na jesieni, nie doczekałas lata, kiedy moglabys sobie biegac.
Chcielismy zebys była zawsze przy nas dlatego pochowalismy Cie u nas na działce w lesie, bardzo często chodze na Twoją mogiłkę...
Mam nadzieje, ze jest Ci tam lepiej. Pewnie wszędzie macie łąki i lasy do biegania.. Mimo tego tęsknie..
Pierwsze wakacje bez Ciebie....:-(

Posted

Mają tez piękne strumyki, źródełka z krystalicznie czysta wodą i wiele rzeczy, o których nam sie nawet nie śni. Są szczęśliwe. To my rozpaczamy i nie możemy sie pogodzić, że ich życie tak krótko trwa.

Posted

Chrapcia teraz biega z naszymi pieseczkami, wygrzewa sie w słoneczku, kąpię się w strumyczku. Ahhh najważniejsze, patrzy swoim oczkiem na ziemie na swoją panią i pilnuje, żeby wszystko było dobrze.Prawda Chrapciu;) Przyśnij się pani ale pamiętaj tak dobrze.

Posted

Chrupinko :loveu:
U nas ciągle burze, dzisiaj poszłam z Milką nad rzekę i złapal nas okropny deszcz.. Ale tej malej to nie przeszkadza, dla niej to nawet lepiej :diabloti:
I teraz znowu była burza, ale taka okropna grzmiało jak nie wiem, pioruny waliły gdzies niedaleko..Strasznie sie bałysmy..
Ale zaraz po tym wyszlo słoneczko i pokazały sie 2 PIĘKNE TĘCZE..
Mama mnie zawołała na balkon i stałyśmy tam obie... Ja myślałam o Tobie..
To Ty nam zesłałas te piękne tęcze.. Dziekuje...:loveu:
Baw sie dobrze za TM..
Nadal kocham...

Posted

Chrapeczku :loveu:
Co nowego u Ciebie słychac? Ja codziennie wieczorem czekam na Ciebie i mam nadzieje ze mi sie przysnisz.. Prosze, tak dawno Cię nie widziałam.
Dzisiaj jade na Twój grobek na działkę..

Pozdrów swoich przyjaciól, a szczególnie Oskarka.
Pewnie sie juz spotkaliscie i bawicie się razem. Pamiętasz jak lubiłas do Niego jezdzic?

Posted

Chrapciu :loveu:
Wczoraj byłam na Twojej mogiłce..
Poszłam tam z Sabą i Milką, one jakby wyczuwały, ze tam jestes. Najpierw staneły powazne przy mnie, a pozniej prawie wlazły tam do Ciebie i zaczęły wąchac. Myślę, ze oddały Ci swój szacunek..
Ja uporządkowałam Twój grobek, poniewaz jest pomiędzy dwoma modrzewiami i sosną i naspadało duzo gałązek. Poprawiłam tez serduszko, które zrobiłysmy Ci z szyszek. Wiesz, mamy taką tradycję, że zawsze jak do Ciebie przyjdziemy zostawiamy Ci jedną szyszkę.. Duzo juz się ich nazbierało...
Piszę Ci tak nieporadnie, nie umiem mówic do Ciebie pięknymi słowami. A chciałabym...
Dobranoc niuśku :loveu:

Posted

Dobry wieczór Chrapuśku :loveu:
Co tam u Ciebie słychac? Chodze z Milką na bardzo dlugie spacerki, bawimy się, ale to nie to samo co z Tobą... Niuniu, ślicznotko kochana..
Tęsknie.. Przyśnij mi sie, chcialabym byc pewna, ze z Tobą wszystko dobrze...

Posted

sota36 napisał(a):
Paulinko - moge ten wiersz wkleic do mojegoTonia? Prosze!!!!

Ten:
"Stoję przy Twoim łóżku, przyszedłem chociaż zerknąć
widziałem jak płakałaś i ciężko Ci było zasnąć
zapiszczałem cichutko gdy ocierałaś łzę z policzka
"to ja" nie zostawiłem Cię, jestem tu i czuję się dobrze
byłem przy Tobie gdy jadłaś śniadanie, gdy nalewałaś herbatę
zamyślona sięgałaś dłonią w pustkę by mnie pogłaskać
byłem przy Tobie gdy stałaś nad moim grobem i delikatnie go pielęgnowałaś
chciałem Cię zapewnić, że ja tam nie leżę
teraz jest możliwe żebym był stale blisko
i mogę Cię zapewnić, że nigdzie nie odszedłem
siedziałaś bardzo cicho i nagle uśmiechnęłaś się jakbyś wiedziała
że tego cichego wieczoru jestem obok Ciebie
dzień się skończył, uśmiech znikł, ziewasz
dobranoc, zobaczymy się rano
kiedy przyjdzie czas i przekroczysz tęczowy most, spotkamy się po drugiej stronie
pobiegnę do Ciebie co sił w łapach i zawsze będziemy razem
chciałbym Ci pokazać tyle rzeczy, jest tyle miejsc do zobaczenia
bądź cierpliwa, dokończ swoją podróż, a potem wróć do mnie - do domu..."

Oczywscie, nie musiałas się nawet pytac, przeciez to wszystko dla naszysz psiaków..
Tobie tez sie podoba? Ja jak go czytam, to mi sie strasznie płakac chce.
Piękny jest... :-(

Posted

Piękny wiersz... Poryczałam sie jak bóbr:-( Tak samo płaczę za każdym razem, kiedy czytam ten tekst, który wisi u mnie na ścianie razem ze zdjęciami Toudiego, Mikusia i babcinego Azorka:
"Po naszej stronie nieba na pewno jest miejsce zwane Tęczowym Mostem.
Przychodzi tu po śmierci każde zwierzę, dla którego mocniej biło czyjeś serce. Są tam łąki i wzgórza, po których biegają nasi przyjaciele. Zawsze świeci słońce i jest pod dostatkiem jedzenia. Wszystkie zwierzęta, które były chore, są znów zdrowe, tak jak pamiętamy je z najlepszych czasów. Są szczęśliwe i nie trapią się niczym, z jednym wyjątkiem - każde tęskni za jedną specjalną osobą, którą musiało gdzieś tam zostawić...
Zwierzęta biegają i bawią się razem, ale dla każdego przychodzi dzień, kiedy nagle staje i spogląda w dal. Oczy zaczynają mu błyszczeć, uszy łowią dźwięki, ciało drży naprężone.
I nagle zwierzę zostawia grupę, mknie po zielonej trawie, łapy niosą je coraz szybciej... Zobaczył Ciebie !
Na twarzy poczujesz ciepły język, rękę położysz na ukochanym łbie i znów spojrzysz w wierne oczy swojego psa, który odszedł z Twojego życia, ale nie zniknął z Twojego serca. A potem razem przekroczycie Tęczowy Most."
Pewnie większość go zna, ale wklejam dla tych, którzy nigdy tego nie czytali, a stracili przyjaciela...
Dobrej nocy Paulinko