tomek1906 Posted February 25, 2004 Posted February 25, 2004 Czy jest wam znany ten problem??? Dziś Fredzio zaczął lekko kuleć na spacerze.Oglądnąłem mu łapki- a tam poduszeczki popękane. Domyślam się że z powodu sypania chodników. Jak to szybko podleczyć? Dzień bez wyczerpującego biegania jest dla niego bez sensu :cry: Quote
Wind Posted February 25, 2004 Posted February 25, 2004 Oj problem jest znany :-) Rozwiazaniem jest smarowanie poduszeczek dosc duza iloscia linomagu lub wazeliny kosmetycznej. pozdrawiam, Quote
bogula Posted February 26, 2004 Posted February 26, 2004 tomek1906 :D tak jak radzi Wind, a na noc łapki mocno posmaruj którąś tłuścizną i załóż watkę i skarpetki(takie malusie-dziecięce)-----może się uda? :wink: . Fred ma rację: co to za dzień bez biegania i zziajania się (i pana :wink: ). Pozdro! Quote
tomek1906 Posted February 26, 2004 Author Posted February 26, 2004 Najgorsze jest to że Fred ma ZAWSZE racje :D Quote
Flaire Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 Ja jeszcze dodam, że ja w sezonie "słonych chodników" co najmniej raz na dzień spłukuję Misi łapy. Spróbuj tak: nalej wody do kubełka, maczaj po jednej łapie na raz, palcami rozczesując sierść na łapie i masując opuszki i sierść między nimi. Jak skończysz wszystkie cztery łapy, dotknij językiem mokry palec: słone jak diabli. To właśnie staramy się spłukać. :( Quote
Recommended Posts