Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Zarejestrowałem się na forum bo już nie wiem co mam robic. Mam 6-cio letniego cocker spaniela angielskiego i od ok. 2 miesięcy ma okropne bóle i wyje jak by go ze skóry obdzierali. Jest dobrze dobrze i w pewnym momencie ma nagły ból, nie może się ruszac. Byłem w jednej klinice wet. to stwierdzili że ma zapalenie jelita faszerowali go lekarstwami kazali codziennie przychodzic na wizytę a i tak nic nie pomagało więc zmieniłem klinikę a tamci stwierdzili że ma poprostu jakieś skurcze i też dostawał zastrzyki chodziłem na wizyty i nic nie pomogło. Miał robione usg, badanie krwi i rentgena. Nie ma biegunki ani wymiotów. Dziwnym zachowaniem którym zauwarzyłem u niego jest straszne lizanie sobie odbytu.Ostatnio także na wysokości śledziony/nerek z lewej strony wyczułem guza pod skórą. Miał ktoś z Was podobny przypadek bo już nie wiem co mam robic a nie mogę patrzec jak pies cierpi.
Z góry dziękuje za pomoc.

Posted

Ja poradze Ci tylko tyle. Szukaj chłopie innej kliniki bo słyszałem o guzach na nerkach. Jedni chcieli pieska uśpić a drugi vet wyciął mu guza i dał szansę psiakowi ale niestety po pół roku pojawiły się przerzuty i pękła mu wątroba i niestety skończyło się uśpieniem. Dlaczego vet nie próbował może pobrać fragmentu guzka? W każdym razie samo USG wiele nie powie. Są guzy które da się leczyć i od tego vet powinien zacząć.

Posted

boniunio a sprawdzali stan zatok przyodbytowych?przy ich wypełnienieu lub w momencie zatkania się ujścia którejkolwiek zatoki co sprawia psu olbrzymi dyskomfort.
co do guza-ma go z jednej strony czy z obu?pokazywałeś tego guza lek wet na ostatniej wizycie?

Posted

Może czyścili mu zatoki okołoodbytowe? mój miał to robione ale zaczął się jeszcze gorszy dramat z jego tyłkiem. Nie wyje ani nic ale liże go ciągle, stoi i wącha, biegnie zatrzymuje się i wącha no tragedia teraz. Mój miał też bóle w okolicy tutaj nerek właśnie i okazało się że ma zapalenie okolic nerkowych ale już wydaje się być okej. Tylko ten tyłek po czyszczeniu...