Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

my robiliśmy rtg, to jest pierwszy krok do diagnozy, wprowadź suplementy na stawy my podajemy obecnie glukozaminę ale jest cała masa suple w aptekach i nie są to aż takie koszta, możesz galatetę mu gotować z kurzych łapek, z kości cielęcych (najwięcej kleiku) świńskich czy podawać chrząski

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agutka napisał(a):
my robiliśmy rtg, to jest pierwszy krok do diagnozy, wprowadź suplementy na stawy my podajemy obecnie glukozaminę ale jest cała masa suple w aptekach i nie są to aż takie koszta, możesz galatetę mu gotować z kurzych łapek, z kości cielęcych (najwięcej kleiku) świńskich czy podawać chrząski

Dostał receptę, wet go macał, pytał co i jak.
Powiedział ,że z objawów wynika, że to reumatyzm i to raczej faza nr 1, że ta gorsza faza jest wtedy, kiedy pies już po bieganiu i aktywnym ruchu kuleje i czuje się gorzej. U Kosmosa zdarzają się przed deszczem kulawizny obu tylnych łap po spaniu, czyli po spoczynku. Dostał receptę na coś, ale babka w aptece dała nam opokan, mówiąc ,że to jest to samo a tabletka łatwiejsza do podziału. Kosmos ma 1/4 tablety brać

Posted

Zadziwia mnie zawsze ten reuamtyzm u młodych psów, ale widzę że to nie są pojedyncze przypadki. Znam sukę która w bardzo młodym wieku przestała praktycznie chodzić, choć u niej to była podobno kwestia że babka jej stawów wcale nie chroniła - zimą pływała w lodowatej wodzie, miała wysiłek ponad swoje możliwości, nie dostawała żadnych suplementów itd.

Posted

Majkowska napisał(a):
Zadziwia mnie zawsze ten reuamtyzm u młodych psów....

Jak mnie zadziwił Kosmiczny reumatyzm:shake:
Mam dbać, żeby nie chodził mokry, żeby wycierać natychmiast po spacerze, ma brać te suplementy.To się u Kosmatego wydarzyło dwa razy, odkąd jest u mnie. Po tabsach i dbaniu o te sprawy, nie powinno się nic dziać.Zdjęcie mamy w planach tak czy siak. A wet powiedział, ze się zdarza reumatyzm u szczeniaków, psiaków przed pierwszym rokiem życia.Wystarczy, że w fatalnych warunkach się urodzi i jest przez ten okres niemowlęctwa, albo później.

Posted

ewaal, musiałam zgooglować "ingardeny", wnioskuję, że chodzi o weta, nie mam najmniejszego doświadczenia i od Ciebie słyszę pierwszy raz ;)

a agutka, może i to był głupi jaś, wiem, że była atropina i coś jeszcze. nie do końca znam różnicę między narkozą a głupim jasiem, myślałam, że na głupim pies jest tylko taki otępiały i spokojny, a narkoza usypia całkiem (Pat zasnął, miał otwarte oczy).

Posted

Super, że wyniki nie wykazały nic poważnego. A reumatyzm też mnie zawsze zadziwia, no cóż, na wiele rzeczy nie mamy wpływu, decydując się na psa z odzysku. Dobrze, że Kosmos ma Ciebie :).

Wspaniałe te fotki, K. zawsze taki pogodny :loveu:

Posted

opokan też wilk dostawał ;) ale wprowadź przekąski które napisałam w nich jest naturalny kolagen wspomagający maź stawową ;) Sagat pierwszy raz zakulał jak miał 3 miesiące i to akurat nie było sprawą złego żywienia ani przeciążenia po prostu czasem jest problem innej przyczyny

• 1 month later...
  • 2 weeks later...