Pani Profesor Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='ewaal1982']Strasznie teraz zawalona jestem wszystkim. Mam nadzieję, że ogarnę się trochę do końca maja i wtedy na bank![/QUOTE] ok, trzymam za słowo ;) [quote name='agutka']jaki on jest fajniutki i puchaty :loveu:[/QUOTE] jak maskotka,nie? :D Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [FONT=book antiqua]BUZI BUZI... [/FONT][FONT=book antiqua]Daleko jeszcze? Mam kość... widzisz? Lecę już, lecę. Wszystkie kleszcze moje! Czekanie na michę... Kot idzie! Szczęśliwa kocica. Szare pupsko ją przysiadło... Dobranoc... Ledwo żyje! Chyba coś tam jest. ;-) Nasze łąki. Dalej nasze ... .... Diabeł tasmański na naszych łąkąch;-) Pomyślała i wzięła dla mnie wodę! No ! udało się wcześniej niż wieczorem :) [/FONT] Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Super jest zarośnięty!!! Wygląda cudnie miło i puchato. Trochę ponowato trochę sznupowato :) A jak wam idzie szkolenie?? Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='Majkowska'] A jak wam idzie szkolenie?? Ja jak zwykle popełniam masę błędów. Śmieję się, że to ja na szkolenie powinnam iść, jak szkolić. Sukces jest ogromny, bo smycz jest luźna. Schody jeszcze stanowią problem, ale pracujemy nad tym cały czas. Na gwizdek wraca coraz szybciej, coraz ładniej - muszę to nagrać ;-) Zaniedbałam ćwiczenie komendy NIE na amen.Kota olewa zupełnie. Zaczyna czaić zostajesz.Siada, przekrzywia łeb i robi tak żałosną minę, że o Jezu. Czas ostatnio grał na niekorzyść szkoleń wszelakich, ale podstawy cały czas staram się utrwalać. Nie pisałam nic, bo ze szkoleniowcem naszym się nie spotkałam przez ten czas. Ale jesteśmy w meilowym kontacie. Dostałam reprymendę za brak nagrody, na tym filmiku -> https://www.youtube.com/watch?v=hLUjfUo8-_o - z góry przepraszam za odgłosy mojej paszczy. Kretyńskie.Zalecam ściszenie:D Tutaj znów dostaje przyśpieszenia na gwizdek, ale to nie jest jeszcze to, co bym chciała pokazać. ->https://www.youtube.com/watch?v=7U5WBFTgx7Q Ostatnio zawraca w locie co jest fantastyczne. Nadal nie wiem, co będzie jak zobaczy coś, typu psiur. Jakoś mam szczęście na tych łąkach i nie spotykam.(u mnie niestety chodzą głównie agresywne i duże psy) Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 kurcze, tego luźnego chodzenia na smyczy to zazdroszczę... Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Jak wychodzi z klatki jest kosmos. Musi znaleźć dobry krzak i siknąć.Jak się bardzo czymś ekscytuje tak samo.Uparta jestem i czasem idziemy na naszą łąkę zamiast 20 minut 40. Przez ciągłe zatrzymywanie się, ale widzę efekty.Mama może z nim iść i nie ma dzikiego strachu, że ją zabije.A i pojawiły się motory -Kosmos postanowił z nimi walczyć :/Kłapnąć paszczą chce. Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Ja mam już lekko mówiąc dość zabawy w zatrzymywanie się... Chyba trzeba przyznać się do porażki. Wald względnie chodzi ok, ale jak sobie uwidzi krzak to gna jak opętany. Ja mam siłę go utrzymać, on praktycznie nie rusza z miejsca, ale sam fakt że ma takie zrywy jest dla mnie tragedią , bo ćwiczę i ćwiczę... Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Wiesz, Kosmos ma mniej siły, a tez potrafi szarpnąć tak, że chce mi bark wyrwać razem z szyją.Ale mimo cieczek, chodził i chodzi. No chyba,że motor jedzie. Ale ja tu daje ciała, bo widzę/ słyszę motor to się spinam. Majkowska jak chcesz, ja Ci mogę dać numer do naszego Jurka. Zadzwonisz, przegadasz. Umówisz się na spacer i zobaczysz, czy CI odpowiada. Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 PP też wyłapała jakiegoś szkoleniowca , więc czekam na recenzję. Ale chciałabym gdzieś z kimś popracować, bo już mało czasu mi zostało, zaraz praca itd. Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 https://www.facebook.com/pages/Hotel-Pyza/394866710548231?sk=photos_albums pooglądaj, pomyśl. Namiary tam są na hotel, ale i tam go znajdziesz ;-) Ja po prostu uwielbiam te foty z dogami :D Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 widzę że tam sporo ma psów myśliwskich - ma jakieś?? Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Jego są dwa setery - irlandka i gordon:) Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 ooo to już wzbudził moje zaufanie na plus ;) spróbuję napisać, zobaczę co mi z tego wyjdzie ;) Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Napisałam maila ;) Jak dostanę odpowiedź bedę sie kontaktować konkretniej. Też muszę niestety dowiedzieć się o cennik, bo ostatnio z kasą u mnie kruchutko... Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 A tu bym była spokojna:) Na pewno nie zedrze z Ciebie. Powiedz, że masz namiary od Kosmitka. Ja mu wspominałam o Was. Wie, że na spacer wspólny mamy iść. Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Ej to może byśmy się wreszcie kiedyś umówili na wspólny spacer i wtedy by zobaczył Waldka jako obiekt szkoleniowy? Nalegam na takie coś, będzie naturalnie, sama jak pójdę ze szkoleniowcem to znając życie tak się pospinam że wszystko wyjdzie inaczej niż jest :P:P Quote
Pani Profesor Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 ja też chcę na wspólny spacer! :placz: ze 'swoim' szkoleniowcem się widzę wstępnie w niedzielę, choć jeszcze nie potwierdzone - zdam Wam szczegółową relację, czy warto i jak poszło :) Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Z nim się spinać ? Coś Ty ! To strasznie sympatyczny człowiek :) I on i jego żona to fajne i miłe człowieki:)Poczekajmy, zobaczymy co odpisze. I jak się potoczą Wasze rozmowy;-) Ale pewnie, że chętnie. Tylko termin będzie trzeba dograć. Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Trzeba było nas nie zdradzać z innym szkoleniowcem :P A tak serio - boże dziewczyny dziękuję za motywację!!!, ja już do tylu szkół chodziłam z tym psem że strach :D Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Jurek jest fajny :) Poza tym ekstra jest to, że pokazuje jak pracować JA mam z psem. Poza tym Kosmos go kocha. Zaczepia podobnych facetów na ulicy nawet ;) A tak serio, zobaczymy co Jurek odpisze Majkowskiej. Może będzie chciał najpierw Walda zobaczyć, później nas razem. Nie wiem :D ja mówilam mu, o tym ze Wald jest ułożony i grzeczny :D Patryk równie uroczy i poprytany jak Kosmos i kłapnąć lubi obcego:D Generalnie jest bardzo Za tym,żeby Kosmitek miał kumpli do szaleństw :) Bo u mnie na osiedlu słabo z tym kurde. Na smyczach dookola bloku. W sumie spotkałam raz tutaj Pointera z jakąś młodą dziewoją. Pytałam czy chodzi na łąki.Odpowiedziała, że A po co, czy coś w ten deseń. Kosmos przerwał nam rozmowę, bo chciał udowodnić temu wielkiemu stworzeniu, że on jest królem wszechświata i położył mu łapy na ramionach, pointerowi się to mało spodobało i zaczął się jazgot. Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 ja mówilam mu, o tym ze Wald jest ułożony i grzeczny jezu, ale wstyd a ja z takim oszołomem pójdę... Jaki ten pointer był?? Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Nie wiem czy nie mniejszy od Twojego,ładny ale Twój ma cudniejszą mordę i umaszczenie.Tamten bardziej rude te plamienia na pycholcu mial i większe plamy na grzbiecie.I młody był, nie miał roku. Nie pamiętam ani imienia, ani jak pannica wyglądała to było zaraz na początku jak Kosmateusza wzięłam. Quote
ewaal1982 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='Majkowska']jezu, ale wstyd a ja z takim oszołomem pójdę... [/QUOTE] Gdzie tam Waldkowi do oszołoma, Ty popatrz na nasze Trashterriera i funterriera :D Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='ewaal1982']Gdzie tam Waldkowi do oszołoma, Ty popatrz na nasze Trashterriera i funterriera :D[/QUOTE] Jak się spotkamy to Ci dam smyczkę do ręki, zobaczymy jakie będziesz miała wrażenia :D PP już Ci może zagwarantować że tego się nie zapomina ;) A mój Wald jak na pointera jest bardzo mało uplamiony, wyznaję zasadę łaciatowatości, ale że on taki mi się z odrzutu trafił to jest biały po ojczulku ;) A pyska Walda nie oceniam, bo obecnie jestem na etapie że mi się nie podoba ;) Quote
Recommended Posts