Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wald miał kosmiczne piłki ;)

Uwielbiał!
Teraz nie migiają, ale nadal bardzo je lubi ;)
Nawet ostatnio chciałam kupić na wystawie, ale jak zobaczyłam cenę to stwierdziłam że lepiej kupić mi za 3 zł pod dworcem taką samą - a są i to większe ;)

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majkowska od 7 grudnia jesteśmy razem. Na początku byłam Kosmitą przerażona.Szarpał, ciągnął, gonił kocicę. Bardzo się chłopak uspokoił - teraz wiosennie mu odwaliło.
Najgorszy problem jakby zniknął z kocicą można leżeć na jednym łóżku, czasem za nią pobiegnie, ale już nie ma tego szaleństwa, co było na samym początku. Ona się przestała bać szarego drania. No i przestał zżerać wszystko co znajdzie na ziemi.W śmieciach nie grzebie. Jedyne, co czasem robi to roznosi buty po całym mieszkaniu, ale nie niszczy tylko układa w różnych dziwnych miejscach ;)
A no i ma sąsiada, który go użarł na dzień dobry. Małego czarnego kundelka. No i ten to ma przegwizdane. Zagryźć jego drzwi, pyskować mu przez drzwi, ba warczeć jak usłyszy jakikolwiek odgłos sugerujący, że ten drań , gdzieś tam łazi!

Posted

gops napisał(a):
Super psiak ! Widać że żywiołowy :)
Po sierści wygląda jak pudlo-sznaucer .

Gops Witaj !
Gubie się jeszcze i nie zauważyłam wszystkich.Wybacz!
PP Piłka lepiąca garnki to by było coś ! :diabloti:
Wrzuce Ci jeszcze trochę potwora w wersji zarośniętej :D Generalnie wybieramy się do fryzjera, trzeba obciąć pysk, bo włosy do ślepiów mu właża okrutnie!

Posted

Dzien doberek tez sie witamy :) bo widze wszystkie ciotki juz prawie odmeldowaly swoja obecnosc :evil_lol:

A Kosmita boski :loveu: taki Patrickowy :D, czyzby jacys bracia ksero ??

Posted

qmu napisał(a):
Dzien doberek tez sie witamy :) bo widze wszystkie ciotki juz prawie odmeldowaly swoja obecnosc :evil_lol:

A Kosmita boski :loveu: taki Patrickowy :D, czyzby jacys bracia ksero ??

Witaj :D
Podobni z Patrysiem :D Dwa takie szurpaki kudłate :D I podobni okrutnie :D w zależności od tego, który kiedy podcinany :D

Posted

Styczeń, luty upłynał nam na spacerach po okolicy. Na lataniu, bieganiu i wariowaniu.

goń mnie babo !

Hop , siup i tralala , sama radość :D

Marcowy diabeł tasmański;)

Przewracanki :D

Zeżre tego liścia !

Nie zapinaj tej smyczy jeszcze noo !

Piekny jestem :D

Odpoczywamy. Najlepiej leżeć blisko, żeby nie uciekła!

Posted

I na deser :D

Mój pies nie uznaje kopania dziury przez człowieka, leci z powarkiwaniem, wystarczy dłonie położyć i leci z drugiego końca polany sprawdzić, czy nie kopię dziury.

Posted

Fajne foty :)
Tylko sie ciesz ze lazi za Toba jak ciele, moja jak tylko odepne smycz odpala nitro i cisnie prosto przed siebie, dopiero gdy ja zawolam sie ocknie, ze ja jestem 200m dalej i ide w inna strone :diabloti: ( zawsze jej tak robie jak gdzies sobie leci), wtedy mnie goni. Puki sie przemieszczam to nie ma problemu lezie, ale jak sobie przystane to sie zwiedzacz uruchamia na momencie. No i ona w domu grzeczny kanapowiec ciagle lezy i spa a na dworzu totalny wariat.

Posted

qmu napisał(a):
Fajne foty :)
Tylko sie ciesz ze lazi za Toba jak ciele, moja jak tylko odepne smycz odpala nitro i cisnie prosto przed siebie, dopiero gdy ja zawolam sie ocknie, ze ja jestem 200m dalej i ide w inna strone :diabloti: ( zawsze jej tak robie jak gdzies sobie leci), wtedy mnie goni. Puki sie przemieszczam to nie ma problemu lezie, ale jak sobie przystane to sie zwiedzacz uruchamia na momencie. No i ona w domu grzeczny kanapowiec ciagle lezy i spa a na dworzu totalny wariat.

Z moim jest różnie. Z jednej strony bardzo mnie pilnuje, z drugiej jak coś wącha to wącha - mogę sobie wołać.W tej chwili jest dużo lepiej, gotowany kurczak i gwizdek sprawiają, że biegusiem leci, ale nadal to jest takie, że obawiam się , że jak psiura zobaczy to poleci bez opamiętania. Cały czas ćwiczymy te powroty i jest z każdym spacerem coraz lepiej. Jednak wcale różowo nie jest :D A kanapowca zazdroszczę, potwór na początku gonił kota, non stop sie bawił, zaczepiał.Teraz jest spokojniejszy. Spacerki robią swoje ;)

Posted

a i owszem!

dziś spotkaliśmy te dwa bedle, które Majkowska czasami wrzuca do galerii - wszystko fajnie, ale zamiast przywitać się z Waldkiem, to poleciały do najeżonego Patryka :roll: oczywiście złapał jednego za fafla, tamten zaskowyczał i odszedł - trzeba będzie robić zapoznanie z Kosmkiem w kagańcu :diabloti:

Posted

Mój to frędzel niedobry nie wiem jak nam to spotkanie wyjdzie, bo on wiesz zadziora. Jak na niego jakiś nafuczy, nawarczy to pamięta cholernik. I będzie pyskować. O Waldka też się boję, bo Waldkowi będzie chciał pokazać ,ze wzrost nie ma znaczenia i to on Kosmita jest królem wszechświata i może mu położyć te swoje dwie tłuste łapy na ramionach. Nie wiem jak Waldek na to zareaaguje. Bawił się pięknie z wielką i łagodną suką Dogiem Argentynskim, ale ona mu pozwoliła owe łapy połozyć i go nie zeżarła tylko się bawić chciała. Zobaczymy jak to nam wyjdzie :D

Posted

uwierz że Walduś to mega uległy i kochany psiak ;) tak jak biała terroryzuje to żaden nie potrafi a jednak przeżyły ;)
Patrysia nie miałam niestety okazji poznać ale w wakacje jakoś na pewno nie przepuszczę okazji ;)

Posted

Wald jest taki że szybko traci zainteresowanie psem i idzie gonić. A jeszcze jak go puszczę w terenie to pieski znikają, liczy się ruch. Owszem, umie się postawić w jakiś tam sposób, ale raczej jest spokojny, zresztą od tego ma mnie żebym naprowadzała go delikatnie na dobrą drogę :diabloti:
No i nikt nie powiedział że trzeba się spotkać i spuścić psy ze smyczek żeby się układały (dzisiaj do naszych psów zadzierał jakiś biszono-pudel i babeczka na prośbę o wzięcie psa powiedziała żeby go pogryzły bo on się musi nauczyć kontaktów z psami:roll:). Na początek myślę że spokojny spacer będzie ok, tak zaczynałyśmy z Patrykiem który Walda kąsał równo...

Posted

Oby się udało! Strasznie fajnie by było, jakby miał TAKICH kumpli do zabaw :D Pokażę Wam najszczęsliwszego psa na świecie :D

Jak poszły ogary w las, to ja byłam niespokojna, ale właściciel dziewczyny gwizdnał raz, drugi, trzeci i
za czwartym wróciły :D

I jeszcze... no baw się ze mną !

Posted

Majkowska napisał(a):
Jak Pata wolę obstrzyżonego tak on podoba mi się bardziej własnie zarośnięty. Wygląda tak milusio puchato że aż się chce tulić :loveu:

Nie mów mu tego dwa razy, bo upiór chętnie się przytula nawet najbardziej ubłocony potrafi dwoma łapami domagać się czułości :D
Mój ma najfajniejsze te łapy z długim futrem są przekomiczne:D