hanka456 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Postaramy się razem z Anią aby Misia dojechała szczesliwie. Quote
Szyszka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Jestem pod wrażeniem, że Pani sama zdecydowała się przyjechać, żeby sunia możliwie jak najdłużej została z bliską jej osobą. Wyobrażam sobie, że rozstanie będzie wzruszające dla obydwu..... Quote
betinka24 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 To juz dziś w nocy Misie czeka jazda pociągiem, ale sie denerwuje!!!! Quote
Szyszka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ja też dużo o tym myślę, trzymam kciuki za szczęśliwą podróż do Łodzi. Oby wszystko poszło dobrze. Quote
Szyszka Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Rozmawiałam rano z Anią, która wraz z Hanią jedzie z psiakami do Niemiec. Misia i jej opiekunka dotarły szczęśliwie do Łodzi i to co nas najbardziej stresowało okazało się wcale nie takie straszne. Otóż pożegnanie nie było dramatyczne, Misia bez oporów oddała się w ręce kochanych cioteczek i jak dzwoniłam to pięknie spała na kolanach u Hani. Ania powiedziała, że Misia okazała się świetną przytulaśną i przyjazną suńką. A myśl o ich dzisiejszym rozstaniu napawała mnie wręcz lękiem. Misia będzie w gazecie bo przyjechała prasa zrobić materiał z wyjazdu psiaków do Niemiec.:loveu: Teraz pozostaje nam trzymać kciuki za szczęśliwą podróż cioteczek i psiaków na miejsce a tam za ich cudowne domki. Quote
betinka24 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Tak bardzo sie ciesze Misia napewno bedzie juz teraz szczesliwa wreszczie bedzie miala prawdziwy dom gdzie bedzie wsrod ludzi. Tak bardzo sie ciesze!!!! Czekam na wiesci jak juz bedzie cos wiadomo!!!! DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC A SZCZEGÓLNIE TOBIE SZYSZKA I OCZYWISCIE HANI TO WASA ZASLUGA!!!! DZIEKUJE Quote
Szyszka Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Mnie to nie masz za co dziękować:p Ja nic nie zrobiłam :) Wszystko to zasługa Hani i Fundacji Niechciane i Zapomniane oraz fundacji niemieckiej, której nazwy niestety nie znam. Haniu dziękujemy!!!!!!!!:loveu: Quote
betinka24 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Czy wiadomo co slychac u Misi jak minela jej podroz jak w nowym domku!!! Quote
hanka456 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Misia dojechała szczęsliwie. Nie było żadnych sensacji. Była spokojna. Wyszła dwa razy na spacerek i siusiu zrobiła. Gdy dojechalismy na miejsce Misia spokojnie wyszła z samochodu, dała sie pogłaskać, Nie okazywała stersu. Poszla za swoją Pania do domku tymczasowego z lekarstwami.List równiez przekazałam. Wszystko dobrze. czekamy teraz na dalsze wieści. Quote
betinka24 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 hanka456 napisał(a):Misia dojechała szczęsliwie. Nie było żadnych sensacji. Była spokojna. Wyszła dwa razy na spacerek i siusiu zrobiła. Gdy dojechalismy na miejsce Misia spokojnie wyszła z samochodu, dała sie pogłaskać, Nie okazywała stersu. Poszla za swoją Pania do domku tymczasowego z lekarstwami.List równiez przekazałam. Wszystko dobrze. czekamy teraz na dalsze wieści. Bardzo sie ciesze, dziekuje ci hania za wszystko co zrobilas dla Misi!!!! Quote
Szyszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Wielka dama z tej naszej Misi! Musi być już tylko dobrze, kochana sunieczka, wreszcie nie będzie już siedziec samotnie, pozna co to radość z przebywania z człowiekiem. jak ja się cieszę. Haniu słów brakuje, żeby za wszystko Ci podziękować! Quote
hanka456 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Wprawiacie mnie w zażenowanie. Niemiecka fundacja wzieła Misię, my byłyśmy tylko posrednikami. Quote
mika52 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Dziekujemy wszystkim za pomoc w znalezieniu domu dla Misi. Jesteśmy bardzo wdzięczne, że Misia będzie miała teraz właściwą opiekę i prawdziwy dom. My niestety nie mogłyśmy poświęcić jej tyle czasu ile potrzebowała. Dzięki Wam mamy teraz trochę czasu na zajrzenie tutaj i podziwianie tego wszystkiego co zrobiliście dla nas i dla Misi :-). Teraz może jak już sie zalogowałyśmy to będziemy tu częściej zaglądać i postramy się pomoc, ale pewnie głównie dołożymy tylko zwierzaków które potrzebują domu. Quote
betinka24 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Milo mi ze dolączyliście do naszego grona!!!!:lol: Quote
mika52 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Nie jesteśmy jeszcze na topie ze wszystkimi informacjami (duże to forum jest), dajcie znać czy możemy się w czymś teraz przydać? Quote
Szyszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Witaj Mika! Miło jest poznać dotychczasowych opiekunów Misi. Gdyby nie Wy nie przeżyłaby w schronisku. Chcę podziękować za to co dla niej zrobiliście, za to że tak cierpliwie czekaliście aż znajdziemy domek. :loveu: Że nie postawiliście nas nigdy w sytuacji pod bramkowej. Dziękujemy! Ale sie tu miło zrobiło! Quote
mika52 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Nie było nawet takiej opcji, od początku jak do nas trafiła było postanowine, że dopóki nie znajdzie się dla niej odpowiedni dom zostanie pod naszą opieką, choć niezbyt opowiednią z barku czasu. Teraz szukamy domu dla Miluni i Koniusia, jak znajdę trochę czasu to umieszczę tu ich zdjęcia. Milunia jest jeszcze w schronisku, Koniuś został zabrany jakiś czas temu ponieważ obawiałyśmy się o jego życie, ma problemy ze stawami, jest duży i mógł zostać uśpiony. Oba pieski są już raczej starsze, Milunia jest wysterylizowana. Soporo przeszła w schronisku, straciła ogon (prawdopodobnie odgryziony przaz innego psa) jest bardzo radosna i żywa. Koniuś natomiast to bardzo spokojny mieszaniec sznaucera z wilczarzem ( to nasze przypuszczenia ;) ). Szukamy dla nich domu od jakiegoś czasu, choć niestety nie tak intensywnie jak powinnyśmy, ponieważ do niedwana na pierwszym planie była Misia. Quote
betinka24 Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 czy sa juz moze jakies wiesci od Misi??? Quote
mika52 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Powiedzcie mi czy mogę dać zdjęcia do tego tematu czy rozpocząć nowy? Jak to się tutaj odbywa? I jak tu wklejać zdjęcia, bo nie bardzo wiem jak się do tego zabarć? Quote
Szyszka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [FONT=Verdana]Jak wstawić zdjęcia na forum Dogomanii?[/FONT] [FONT=Verdana]wejdź na http://www.imageshack.us/ [/FONT] [FONT=Verdana]kliknij klawisz Przeglądaj [/FONT] [FONT=Verdana]wybierz zdjęcie ze swojego kompa, Otwórz [/FONT] [FONT=Verdana]na stronie ImageShack kliknij host it! [/FONT] [FONT=Verdana]pojawi się strona z masą linków [/FONT] [FONT=Verdana]jeżeli zdjęcie jest węższe niż 500: [/FONT] [FONT=Verdana]na Dogo (nad polem, w którym piszesz swoją odpowiedź) kliknij klawisz , [/FONT] [FONT=Verdana]wyskoczy okienko [/FONT] [FONT=Verdana]w okienko wklej OSTATNI link z ImageShack, kliknij OK [/FONT] [FONT=Verdana]jeżeli zdjęcie jest szersze niż 500: [/FONT] [FONT=Verdana]skopiuj z ImageShack DRUGI link ("Thumbnail for forums (1)") [/FONT] [FONT=Verdana]wklej go do swojego posta na Dogo [/FONT][FONT=Verdana]A jeśłi chcesz zacząc nowy wątek to musisz byc n awlasciwym dziale forum. Jesli to pies w potrzebie to wybierasz do adopcji i nad tematami jest NOWY TEMAT, jesli tam klikniesz to wpiszesz tytul tego watku i dasz opis i zdjecia wg wyzej wymienionej instrukcji.[/FONT] [FONT=Verdana]Powodzenia! :)[/FONT] Quote
betinka24 Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Czy są jakieś wieści z domku Misi??? Quote
betinka24 Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Czy sa już może jakies wiesci od Misi??? Quote
Szyszka Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Chyba nic nie wiadomo skoro Hania nie zagląda i nic nie napisała.... Quote
Recommended Posts