Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 703
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Betinko błągam skontaktuj się z opiekunami Misi. Jest poważna szansa na domek już wmarcu, potrzebujemy więcej zdjęć.

Misia miałaby pojechac do Niemiec. Dziś dzwoniła do mnie Hania.

Posted

Domek dla suni pewny na 100%.
15 marca wyjeżdżałaby z Łodzi do Niemiec.
Zdjęcia dodatkowe już nie potrzebne.
Musi ją tutaj jakoś dotransportować.
Betinko odezwij się.

Posted

Szyszka napisał(a):
Domek dla suni pewny na 100%.
15 marca wyjeżdżałaby z Łodzi do Niemiec.
Zdjęcia dodatkowe już nie potrzebne.
Musi ją tutaj jakoś dotransportować.
Betinko odezwij się.

Wiec tak sluchajcie Misia udalo mi sie dodzwonic, Misia ciagle jest u tej Pani miewa sie dobrze, ataki sie zdazaja ale naszczescie nie sa czesto, teraz od 60 dni nie miala ani jednego ataku. Pani sie poplakala ze szczescia jak uslyszla ze Misaia moze jechac do domku, troszke zrobilo jej sie smutno plakala ale wie ze to dla Misi jedyne wyjscie, bo ona cale dnie siedzi sama w domu!!!!
Szyszka powiedz mi cos wiecej o tym domku w Niemczech bo opikunka Misi chcialaby wszystko o nimwiedziec!!!!
Pozatym jeszcze ten transport, to moze byc trudne, ale coz musimy sobie dac jakos rade. czy juz wiadomo o ktorej mialby byc wyjazd z tej Łodzi????

Posted

Nie znam wiele szczegolow, tyle co z romowy telefonicznej z Hania.
(Przepraszam, ze nie mam polskich liter ale cos popitolilam w klawiaturze)
Hania ma problem z komputerem i sama nie moze pisac.
Ale na pewno sie dowiem wiecej.
W piatek Hania dzwonila, mowila ze Niemcy chca wiecej zdjec. Dzis rozmawialysmy i okazalo sie ze sa juz zdecydowani i zdjecia sa niepotrzebne.
Betinko czy Misia jest sterylizowana?
Musimy pomyslec nad transportem do Lodzi, jakby co to ja grosik doloze, tylko zeby sie ktos chetny znalazl. Wyjazd ma byc 15, podejrewam ze rano, wtedy musialybysmy ja dostarczyc do Lodzi 14 i zalatwic malej nocleg.

Będzie nam potrzebny kontenerek do przewozu Misi, ale to moze się da wypożyczyć bo kontenerki wracają spowrotem.
I teraz ważne:
potrzebny jest paszport, w związku z czym sunia musi byc zachipowana i zaszczepiona na wscieklizne.
Dodatkowo, dodatkowo na dwa dni przed przekroczeniem granicy czyli z data 13 marca musi byc wpisane odpchlenie o odkleszczenie w paszporcie.
Trzeba sprawdzić czy numer chipu w paszporcie zgadza sie z tym wszczepionym bo zdarzaja sie przypadki, ze psy maja dwa chipy.

Aaa, Misia trafi prawdopodobnie do domku tymczasowego i tam na miejscu fundacja niemiecka będzie szukać dla niej domu.
Tak się praktykuje bardzo często, ale będziemy mieć na bieżąco informację co się dzieje z Misią.

Posted

Szyszka napisał(a):
Nie znam wiele szczegolow, tyle co z romowy telefonicznej z Hania.
(Przepraszam, ze nie mam polskich liter ale cos popitolilam w klawiaturze)
Hania ma problem z komputerem i sama nie moze pisac.
Ale na pewno sie dowiem wiecej.
W piatek Hania dzwonila, mowila ze Niemcy chca wiecej zdjec. Dzis rozmawialysmy i okazalo sie ze sa juz zdecydowani i zdjecia sa niepotrzebne.
Betinko czy Misia jest sterylizowana?
Musimy pomyslec nad transportem do Lodzi, jakby co to ja grosik doloze, tylko zeby sie ktos chetny znalazl. Wyjazd ma byc 15, podejrewam ze rano, wtedy musialybysmy ja dostarczyc do Lodzi 14 i zalatwic malej nocleg.

Będzie nam potrzebny kontenerek do przewozu Misi, ale to moze się da wypożyczyć bo kontenerki wracają spowrotem.
I teraz ważne:
potrzebny jest paszport, w związku z czym sunia musi byc zachipowana i zaszczepiona na wscieklizne.
Dodatkowo, dodatkowo na dwa dni przed przekroczeniem granicy czyli z data 13 marca musi byc wpisane odpchlenie o odkleszczenie w paszporcie.
Trzeba sprawdzić czy numer chipu w paszporcie zgadza sie z tym wszczepionym bo zdarzaja sie przypadki, ze psy maja dwa chipy.

Aaa, Misia trafi prawdopodobnie do domku tymczasowego i tam na miejscu fundacja niemiecka będzie szukać dla niej domu.
Tak się praktykuje bardzo często, ale będziemy mieć na bieżąco informację co się dzieje z Misią.

Dobrze ja zadzwonie jutro albo w poniedzialek ponownie do tej pani i przekaze jej wszystkie informacje. Teraz najwazniejsze to zeby znalesc transport i zeby byl on pewny na 100%. Ja takze napewno tez dozuce grosik na transport!!!