Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kanzaj napisał(a):
Życzę tym Jej "właścicielom", aby za ileś tam lat, kiedy ich dzieci będą miały dzieci - dla nich też w domu zabrakło miejsca...:angryy:

ja tez im tego zycze,zeby sie czuli tak odzuceni jak ta biedna psinka:mad:

Posted

desdemona napisał(a):
no jak to? nie chca jej, bo urodzi sie drugie dziecko??? a przy dziecku, ktore teraz jest jakos im nie przeszkadzala??? byc moze juz znudzila sie wlascicielom. co za ludzie!

Pewnie i tak jest ze dziecko to tylko pretekst a chca poprostu sie jej pozbyc i moze wziasc innego pieska:-(

Posted

oktawia6 napisał(a):
Green napisz czy ona miała wykonan prześwietlenie głowy po tak ciężkimv urazie...nie marzę nawet o CT ale choc RTG...:roll:

:hmmmm::hmmmm:........chyba się Oktawii wątki pomyliły.....chciała chyba napisać na wątku Lenki :-(

Posted

[quote name='ziuta-23']
:hmmmm::hmmmm:........chyba się Oktawii wątki pomyliły.....chciała chyba napisać na wątku Lenki :-(

:crazyeye: :icon_roc: :ices_bla: ale gapa ze mnie:oops: dokładnie Ziuta-wątek Lenki:oops: :placz:
P.S. ale araz coś nie tak!!! przed chwilą z podpisu-banerka Betinki wchodzę do Lenki-a wątek nie jej tylko Margo!!! odsyłacz jest po prostu błędny-czyli mamy już drugą gapę:)

Posted

[quote name='oktawia6']:crazyeye: :icon_roc: :ices_bla: ale gapa ze mnie:oops: dokładnie Ziuta-wątek Lenki:oops: :placz:
P.S. ale araz coś nie tak!!! przed chwilą z podpisu-banerka Betinki wchodzę do Lenki-a wątek nie jej tylko Margo!!! odsyłacz jest po prostu błędny-czyli mamy już drugą gapę:)
Faktycznie u mnie jest pomylka-tez ze mnie gapa!!! Juz sie poprawiam;)

Posted

Napisaliście:
<< Cytat:Napisał Kanzaj
Życzę tym Jej "właścicielom", aby za ileś tam lat, kiedy ich dzieci będą miały dzieci - dla nich też w domu zabrakło miejsca...

ja tez im tego zycze,zeby sie czuli tak odzuceni jak ta biedna psinka >>

Pies jest bardzo ważny.
Ale, na litość boską: LUDZIE SĄ WAŻNIEJSI!!!
Jeśli Wy tak życzycie ludziom dlatego, że być może mają po prostu ludzką trudność, aby pogodzić psa z kolejnym dzieckiem - to ja Wam życzę, abyście same musialy pozmagać się z takimi dylematami. Może wówczas coś zrozumiecie, może nie będziecie takimi herosami, tylko normalnymi ludźmi, rozumiejącymi też innych NORMALNYCH ludzi i ich REALNE PROBLEMY...

Na marginesie: też jestem na etapie podejmowania decyzji o adopcji psa. I też mam(-y) różne znaki zapytania pod wspólnym tytułem: "dobro rodziny / dobro psa?" - W TEJ KOLEJNOŚCI !!! Mamy dylematy, bo chcemy być ODPOWIEDZIALNI, w trosce m.in. o dobro psa. :-)
Jak ktoś ma odwrotną kolejność, to albo nie ma (jeszcze?) rodziny - i psy mu w dużej części wypełniają ta potrzebę kochania i oddania życia dla innych (jak dla rodziny), albo jest okaleczony (czytaj: poraniony przez innych) lub niedojrzały.

Wiem, że narażam się - tutaj, na Dogomanii - na ostry sprzeciw z takimi poglądami.
Ogromnie podziwiam zaangażowanie, wysiłek i pracę Was wszystkich, i Waszą miłość do zwierząt. Naprawdę!!!
Ale błagam Was, nie bądźcie tacy szybcy w sądzeniu innych, którzy nie ze złej woli, ale z ludzkiej słabości, lęku, niepewności co do "jutra" swojego i najbliższych LUDZI, nie "dochowują wierności" swym czworonogom!
Pies wymaga wierności. Ale czy bez liczenia się z ludźmi ???
Pan Bóg zapyta mnie wpierw, co zrobiłem ze swoimi dziećmi, a dopiero potem, co z moim psem...

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdcznie! :-)

Posted

pmo 777 może jednak lepiej nie adoptuj psa - lepiej myśl o rodzinie :) Kup sobie pluszowego. Nie bedziesz musiała zostać herosem:p

margo szuka odpowiedzialnego domu!