Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

trzymam kciuki :) niechby nasza panna znalazła swój ukochany dom. Dyziowi cudnie się trafiło, Lilce też się należy. Bardzo ją uwielbiam, choć ciągle mam Dyzia na pulpicie:)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']A jak Liluchna z kopaniem dołków?[/QUOTE]

Zdarza się sporadycznie, że wykopie. Jest mądra i posłuszna, więc w mig załapuje zakazy.

Posted

Telefonu nie udało się uratować...będę miała kontakt ze światem najpóźniej w poniedziałek po południu.Bardzo proszę o informacje na PW

Posted

[quote name='docha']Poker ja zadzwonię do Ciebie, jeśli pozwolisz?[/QUOTE]

Odpowiedziałam na SMSa, który wysłałaś.
Dopiero dotarłam do domu, bo korzystając z tego ,że państwo mieszkają po drugiej stronie miasta,udałam się załatwić różne sprawy.
A teraz relacja. Przyszły DS Lilki bardzo sympatyczny, zarówno dorośli jak i dzieci.
Oboje państwo wychowywali się z psami, pan ze schroniskowymi.Oboje chcą sunię choć inicjatorem jest pani.
Po dłuższej rozmowie nabrałam przekonania ,że decyzja jest przemyślana, a sytuacje typu pogryzienie czegoś przez Lilkę lub kopanie dołków w ogrodzie nie stanowi problemu.
Pani będzie miała tydzień urlopu ,więc Lilka będzie uczyła się stopniowo zostawać sama w domu.
Poinformowałam o niebezpieczeństwie czmychnięcia suni przy otwieraniu bramy wjazdowej , prosiłam ,żeby przygotowali adresatkę.
Państwo razem z dziećmi zamierzają pojechać po sunię w następną sobotę. Chcą sprawdzić reakcję Lilki na dzieci.
A teraz pytajcie.
Pani czyta wątek :evil_lol:

Posted

a o co tu pytać ?
wszystko wyjdzie w praniu :evil_lol:
a jak przyszła Pani Lilkowa wątek podczytuje, to wie,że suczynce krzywdy nie damy zrobić :evil_lol:

Posted

Dziękuję Poker za wizytę PA. Na bazarku doczytałam się, że jutro również masz wizytację;)

[quote name='Poker'] (...)
Poinformowałam o niebezpieczeństwie czmychnięcia suni przy otwieraniu bramy wjazdowej , prosiłam ,żeby przygotowali adresatkę.(...)[/QUOTE]
Jeżeli by taka sytuacja się pojawiła, to bardzo prosimy o powiadomienie nas, a my zewrzemy szyki do poszukiwań. Oczywiście miło było by gdyby DS włączył się w życie wątku i co jakiś czas zasypywał nas info o Liliannie :)

Chciałabym aby to było już docelowe miejsce dla panienki i trzymam kciuki za pomyślną wizytę.
Ja mam odwieczne pytanie, aż nudne w ciągłym powtarzaniu- co z Lilką na czas wyjazdów długoterminowych?

Posted

Pytałam się co w razie wyjazdów DS . Są osoby chętne we Wrocławiu do opieki i mama pani w Rawiczu.
Ale najchętniej DS będzie zabierał sunię ze sobą.

Posted (edited)

[quote name='docha']

Ja mam odwieczne pytanie, aż nudne w ciągłym powtarzaniu- co z Lilką na czas wyjazdów długoterminowych?[/QUOTE]

Witam. Tu potencjalna przyszła Pani Lilkowa :-)

Tegoroczny letni urlop mamy już za sobą. Generalnie nie wyjeżdżamy na dłużej niż tydzień z przyczyn zawodowych (2-3 urlopy krótsze tygodniowe w ciągu roku). Mamy dwa potencjalne miejsca pobytu Lilki w czasie naszej dłuższej nieobecności: u mojej mamy w domku jednorodzinnym lub u mojej kuzynki w mieszkaniu. W obu tych miejscach nie ma w tej chwili innych psów. Z pewnością zanim dojdzie do takiej opieki kilka razy Lilka będzie miała okazję z nimi poprzebywać u nas w domu, żeby się poznać.

Walczycie zajadle o prawo Lilki do szczęścia. Jeżeli w przyszłą sobotę faktycznie wróci z nami pod Wrocław, obiecuję tą walkę kontynuować i zdawać z niej relację.

Edited by Loczka
Posted

Loczka, a adresatka dla Liluni do obroży już kupiona?:eviltong:....Dogomaniacy podwójnie dbają o bezpieczeństwo psów:lol:. Czip to jedno a adresatka do odczytania natychmiastowego to drugie zabezpieczenie.

Posted

Witaj Loczku (świetny nick), ja już nie mam pytań:cool1:
My już takie jesteśmy, Tu wszystkie, jak wyciągamy psinę ze schronu to tylko na lepsze, to jest priorytetem. Serdecznie Was pozdrawiam.

Posted

[quote name='zachary']Loczka, a adresatka dla Liluni do obroży już kupiona?:eviltong:....Dogomaniacy podwójnie dbają o bezpieczeństwo psów:lol:. Czip to jedno a adresatka do odczytania natychmiastowego to drugie zabezpieczenie.[/QUOTE]

Żadnych zakupów pod kątem nowego członka naszego domowego stadka jeszcze nie robiliśmy. Nadrobimy to w tym tygodniu. Dziękuję za sugestie i proszę o jeszcze :-)

Posted

[quote name='Poker']Odpowiedziałam na SMSa, który wysłałaś.
Dopiero dotarłam do domu, bo korzystając z tego ,że państwo mieszkają po drugiej stronie miasta,udałam się załatwić różne sprawy.
A teraz relacja. Przyszły DS Lilki bardzo sympatyczny, zarówno dorośli jak i dzieci.
Oboje państwo wychowywali się z psami, pan ze schroniskowymi.Oboje chcą sunię choć inicjatorem jest pani.
Po dłuższej rozmowie nabrałam przekonania ,że decyzja jest przemyślana, a sytuacje typu pogryzienie czegoś przez Lilkę lub kopanie dołków w ogrodzie nie stanowi problemu.
Pani będzie miała tydzień urlopu ,więc Lilka będzie uczyła się stopniowo zostawać sama w domu.
Poinformowałam o niebezpieczeństwie czmychnięcia suni przy otwieraniu bramy wjazdowej , prosiłam ,żeby przygotowali adresatkę.
Państwo razem z dziećmi zamierzają pojechać po sunię w następną sobotę. Chcą sprawdzić reakcję Lilki na dzieci.
A teraz pytajcie.
Pani czyta wątek :evil_lol:[/QUOTE]

Poker ,BARDZO DZIĘKUJĘ za wizytę :lol:

Posted

[quote name='Loczka']Witam. Tu potencjalna przyszła Pani Lilkowa :-)

Tegoroczny letni urlop mamy już za sobą. Generalnie nie wyjeżdżamy na dłużej niż tydzień z przyczyn zawodowych (2-3 urlopy krótsze tygodniowe w ciągu roku). Mamy dwa potencjalne miejsca pobytu Lilki w czasie naszej dłuższej nieobecności: u mojej mamy w domku jednorodzinnym lub u mojej kuzynki w mieszkaniu. W obu tych miejscach nie ma w tej chwili innych psów. Z pewnością zanim dojdzie do takiej opieki kilka razy Lilka będzie miała okazję z nimi poprzebywać u nas w domu, żeby się poznać.

Walczycie zajadle o prawo Lilki do szczęścia. Jeżeli w przyszłą sobotę faktycznie wróci z nami pod Wrocław, obiecuję tą walkę kontynuować i zdawać z niej relację.[/QUOTE]

Loczek,witam serdecznie na wątku.Czekamy na wizytę w sobotę.Hop, już mnie pytała czy jestem ostatecznie na tak.Tak jestem na tak.

Mam nadzieję,że jeśli się zdecydujecie to będziecie ją świadomie KOCHAĆ,DBAĆ O JEJ BEZPIECZEŃSTWO i mądrze ułożycie relacje Lilka-Wasze dzieci.:lol:
Czekam zatem do soboty.:lol:

Telefon będę miała w poniedziałek.Dam znać jak tylko będę dostępna.

Posted

[quote name='hop!'] Ciekawe, jakie imię dostanie Lilka.[/QUOTE]

Ja też jestem ciekawa. Na razie rodzinna burza mózgów. Mam kuzynkę Lilkę, więc zmiana imienia dla suni niemal przesądzona.

Posted

[quote name='Loczka']Ja też jestem ciekawa. Na razie rodzinna burza mózgów. Mam kuzynkę Lilkę, więc zmiana imienia dla suni niemal przesądzona.[/QUOTE]

...a jakie są propozycje?

Posted

[quote name='docha']...a jakie są propozycje?[/QUOTE]

Chwilowo wygrywa Felka (Felcia) - czyli rodzaj żeński od "Felek" tak jak Loczka to r.ż. od "Loczek", ale na liście jest też Funia, Bunia, Pusia, Mela, Fiona. Może się wstrzymamy i nadamy imię jak już troszkę poobcujemy z sunią i coś nam się nasunie. A może macie jakieś propozycje?

Posted

z powyższego do Lili pasuje Pusia- tak mi się wydaje, ale ja bym trzymała się czegoś na " L" w brzmieniu podobnego do Lilki. może Linka-Lineczka;)

Posted

Mnie Pusia kojarzy się z puchatą kulką. Bunia ze starszą sunią od Babuni.
Jak na L to może Lulka albo Lunka albo Ludka.A może Buba albo Fuksja ?