docha Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 trzymam kciuki :) niechby nasza panna znalazła swój ukochany dom. Dyziowi cudnie się trafiło, Lilce też się należy. Bardzo ją uwielbiam, choć ciągle mam Dyzia na pulpicie:) Quote
hop! Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 [quote name='Poker']A jak Liluchna z kopaniem dołków?[/QUOTE] Zdarza się sporadycznie, że wykopie. Jest mądra i posłuszna, więc w mig załapuje zakazy. Quote
Romka Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 Telefonu nie udało się uratować...będę miała kontakt ze światem najpóźniej w poniedziałek po południu.Bardzo proszę o informacje na PW Quote
Poker Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 [quote name='docha']Poker ja zadzwonię do Ciebie, jeśli pozwolisz?[/QUOTE] Odpowiedziałam na SMSa, który wysłałaś. Dopiero dotarłam do domu, bo korzystając z tego ,że państwo mieszkają po drugiej stronie miasta,udałam się załatwić różne sprawy. A teraz relacja. Przyszły DS Lilki bardzo sympatyczny, zarówno dorośli jak i dzieci. Oboje państwo wychowywali się z psami, pan ze schroniskowymi.Oboje chcą sunię choć inicjatorem jest pani. Po dłuższej rozmowie nabrałam przekonania ,że decyzja jest przemyślana, a sytuacje typu pogryzienie czegoś przez Lilkę lub kopanie dołków w ogrodzie nie stanowi problemu. Pani będzie miała tydzień urlopu ,więc Lilka będzie uczyła się stopniowo zostawać sama w domu. Poinformowałam o niebezpieczeństwie czmychnięcia suni przy otwieraniu bramy wjazdowej , prosiłam ,żeby przygotowali adresatkę. Państwo razem z dziećmi zamierzają pojechać po sunię w następną sobotę. Chcą sprawdzić reakcję Lilki na dzieci. A teraz pytajcie. Pani czyta wątek :evil_lol: Quote
Toska1 Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 a o co tu pytać ? wszystko wyjdzie w praniu :evil_lol: a jak przyszła Pani Lilkowa wątek podczytuje, to wie,że suczynce krzywdy nie damy zrobić :evil_lol: Quote
docha Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Dziękuję Poker za wizytę PA. Na bazarku doczytałam się, że jutro również masz wizytację;) [quote name='Poker'] (...) Poinformowałam o niebezpieczeństwie czmychnięcia suni przy otwieraniu bramy wjazdowej , prosiłam ,żeby przygotowali adresatkę.(...)[/QUOTE] Jeżeli by taka sytuacja się pojawiła, to bardzo prosimy o powiadomienie nas, a my zewrzemy szyki do poszukiwań. Oczywiście miło było by gdyby DS włączył się w życie wątku i co jakiś czas zasypywał nas info o Liliannie :) Chciałabym aby to było już docelowe miejsce dla panienki i trzymam kciuki za pomyślną wizytę. Ja mam odwieczne pytanie, aż nudne w ciągłym powtarzaniu- co z Lilką na czas wyjazdów długoterminowych? Quote
Poker Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Pytałam się co w razie wyjazdów DS . Są osoby chętne we Wrocławiu do opieki i mama pani w Rawiczu. Ale najchętniej DS będzie zabierał sunię ze sobą. Quote
Loczka Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 (edited) [quote name='docha'] Ja mam odwieczne pytanie, aż nudne w ciągłym powtarzaniu- co z Lilką na czas wyjazdów długoterminowych?[/QUOTE] Witam. Tu potencjalna przyszła Pani Lilkowa :-) Tegoroczny letni urlop mamy już za sobą. Generalnie nie wyjeżdżamy na dłużej niż tydzień z przyczyn zawodowych (2-3 urlopy krótsze tygodniowe w ciągu roku). Mamy dwa potencjalne miejsca pobytu Lilki w czasie naszej dłuższej nieobecności: u mojej mamy w domku jednorodzinnym lub u mojej kuzynki w mieszkaniu. W obu tych miejscach nie ma w tej chwili innych psów. Z pewnością zanim dojdzie do takiej opieki kilka razy Lilka będzie miała okazję z nimi poprzebywać u nas w domu, żeby się poznać. Walczycie zajadle o prawo Lilki do szczęścia. Jeżeli w przyszłą sobotę faktycznie wróci z nami pod Wrocław, obiecuję tą walkę kontynuować i zdawać z niej relację. Edited July 19, 2014 by Loczka Quote
zachary Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Loczka, a adresatka dla Liluni do obroży już kupiona?:eviltong:....Dogomaniacy podwójnie dbają o bezpieczeństwo psów:lol:. Czip to jedno a adresatka do odczytania natychmiastowego to drugie zabezpieczenie. Quote
docha Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Witaj Loczku (świetny nick), ja już nie mam pytań:cool1: My już takie jesteśmy, Tu wszystkie, jak wyciągamy psinę ze schronu to tylko na lepsze, to jest priorytetem. Serdecznie Was pozdrawiam. Quote
Loczka Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 [quote name='zachary']Loczka, a adresatka dla Liluni do obroży już kupiona?:eviltong:....Dogomaniacy podwójnie dbają o bezpieczeństwo psów:lol:. Czip to jedno a adresatka do odczytania natychmiastowego to drugie zabezpieczenie.[/QUOTE] Żadnych zakupów pod kątem nowego członka naszego domowego stadka jeszcze nie robiliśmy. Nadrobimy to w tym tygodniu. Dziękuję za sugestie i proszę o jeszcze :-) Quote
Romka Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 [quote name='Poker']Odpowiedziałam na SMSa, który wysłałaś. Dopiero dotarłam do domu, bo korzystając z tego ,że państwo mieszkają po drugiej stronie miasta,udałam się załatwić różne sprawy. A teraz relacja. Przyszły DS Lilki bardzo sympatyczny, zarówno dorośli jak i dzieci. Oboje państwo wychowywali się z psami, pan ze schroniskowymi.Oboje chcą sunię choć inicjatorem jest pani. Po dłuższej rozmowie nabrałam przekonania ,że decyzja jest przemyślana, a sytuacje typu pogryzienie czegoś przez Lilkę lub kopanie dołków w ogrodzie nie stanowi problemu. Pani będzie miała tydzień urlopu ,więc Lilka będzie uczyła się stopniowo zostawać sama w domu. Poinformowałam o niebezpieczeństwie czmychnięcia suni przy otwieraniu bramy wjazdowej , prosiłam ,żeby przygotowali adresatkę. Państwo razem z dziećmi zamierzają pojechać po sunię w następną sobotę. Chcą sprawdzić reakcję Lilki na dzieci. A teraz pytajcie. Pani czyta wątek :evil_lol:[/QUOTE] Poker ,BARDZO DZIĘKUJĘ za wizytę :lol: Quote
Romka Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 [quote name='Loczka']Witam. Tu potencjalna przyszła Pani Lilkowa :-) Tegoroczny letni urlop mamy już za sobą. Generalnie nie wyjeżdżamy na dłużej niż tydzień z przyczyn zawodowych (2-3 urlopy krótsze tygodniowe w ciągu roku). Mamy dwa potencjalne miejsca pobytu Lilki w czasie naszej dłuższej nieobecności: u mojej mamy w domku jednorodzinnym lub u mojej kuzynki w mieszkaniu. W obu tych miejscach nie ma w tej chwili innych psów. Z pewnością zanim dojdzie do takiej opieki kilka razy Lilka będzie miała okazję z nimi poprzebywać u nas w domu, żeby się poznać. Walczycie zajadle o prawo Lilki do szczęścia. Jeżeli w przyszłą sobotę faktycznie wróci z nami pod Wrocław, obiecuję tą walkę kontynuować i zdawać z niej relację.[/QUOTE] Loczek,witam serdecznie na wątku.Czekamy na wizytę w sobotę.Hop, już mnie pytała czy jestem ostatecznie na tak.Tak jestem na tak. Mam nadzieję,że jeśli się zdecydujecie to będziecie ją świadomie KOCHAĆ,DBAĆ O JEJ BEZPIECZEŃSTWO i mądrze ułożycie relacje Lilka-Wasze dzieci.:lol: Czekam zatem do soboty.:lol: Telefon będę miała w poniedziałek.Dam znać jak tylko będę dostępna. Quote
Poker Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Loczek to jest ON, a pani się zarejestrowała jako LOCZKA .:evil_lol: Quote
hop! Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Loczka - sympatyczny nick. :-) Ciekawe, jakie imię dostanie Lilka. Quote
Loczka Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 [quote name='hop!'] Ciekawe, jakie imię dostanie Lilka.[/QUOTE] Ja też jestem ciekawa. Na razie rodzinna burza mózgów. Mam kuzynkę Lilkę, więc zmiana imienia dla suni niemal przesądzona. Quote
docha Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 [quote name='Loczka']Ja też jestem ciekawa. Na razie rodzinna burza mózgów. Mam kuzynkę Lilkę, więc zmiana imienia dla suni niemal przesądzona.[/QUOTE] ...a jakie są propozycje? Quote
Romka Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 [quote name='Poker']Loczek to jest ON, a pani się zarejestrowała jako LOCZKA .:evil_lol:[/QUOTE] Oczywiście!!!:lol: Quote
Loczka Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 [quote name='docha']...a jakie są propozycje?[/QUOTE] Chwilowo wygrywa Felka (Felcia) - czyli rodzaj żeński od "Felek" tak jak Loczka to r.ż. od "Loczek", ale na liście jest też Funia, Bunia, Pusia, Mela, Fiona. Może się wstrzymamy i nadamy imię jak już troszkę poobcujemy z sunią i coś nam się nasunie. A może macie jakieś propozycje? Quote
docha Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 z powyższego do Lili pasuje Pusia- tak mi się wydaje, ale ja bym trzymała się czegoś na " L" w brzmieniu podobnego do Lilki. może Linka-Lineczka;) Quote
Poker Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Mnie Pusia kojarzy się z puchatą kulką. Bunia ze starszą sunią od Babuni. Jak na L to może Lulka albo Lunka albo Ludka.A może Buba albo Fuksja ? Quote
Recommended Posts