kakadu Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 (edited) gazio to pi[SIZE=3]ękny niespełna roczny pies w typie owczarka niemieckiego, tylko mniejszy (waży 23 kg); został podrzucony nad narwią niedaleko legionowa, gdzie zaopiekowali się nim ochroniarze z budowy gazociągu; kiedy nad gaziem zawisła groźba schroniska, jeden z panów wziął go do siebie do domu; niestety gazik jest bardzo terytorialny i charakterny, a pan okazał się być zbyt miękki i brak mu umiejętności do zapanowania nad psem; gazio niezbyt dogaduje się też z rezydentem; trzeba je bez przerwy separować; dodatkowo dom przerosła potrzeba operacji, którą trzeba przeprowadzić, bo okazało się, że gazio jest jednostronnym wnętrem; tak więc wynegocjowałam z panem jakiś czas, tak, żeby gazia udało się chociaż zoperować bo w schronisku raczej nikt nie będzie mu robił usg i skomplikowanych zabiegów, a wnętrostwo, to jak wiadomo prosta droga do nowotworu; drogie ciotki - oto gazik z gazu... " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> faktury za zabieg, który łącznie kosztował 450,00 złotych " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> wydatki gazika: operacja kastracji z usg jamy brzusznej w lecznicy rosvet w nasielsku - 450,00 razem - 450,00 ***************************************************************************************** wpłaty dla gazika: skarpeta owczarkowa dla gazika - 150,00 tymczasowy opiekun - 100,00 bazarek z biustonoszami - 109,70, zaokrąglamy do 110,00 (rozliczony) bazarek cioci edek - 63,00 (rozliczony) bazarek z fantami od gospano - 80,70 (rozliczony) razem - 503,70 [h=2][/h] ponieważ uzbierało się więcej niz potrzebowaliśmy do spłaty długu w lecznicy, nadwyżkę czyli 53,70 podzielimy równo na SMON i dziadka maksia (w zaokrągleniu wpłace po 30,00 zł na każdy z tych celów) wątek dziadka maksia: http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post22085092 wątek SMON: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów Edited July 23, 2014 by kakadu Quote
kakadu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 (edited) gazio ma wykupione ogłoszenia na bazarku nutusi; jak na ironię, był mail w jego sprawie, ale ponieważ gazio był już wtedy u ochroniarza, odpisałam, że nieaktualne; kiedy okazało się, że gazio wraca do gry, napisałam do tej pani, ale jakos się nie odzywa :( zupełnie nie wiem co robić, nie wiem jak długo gazio będzie mógł zostać w nasielsku; uprosiłam kilka dni; nie wiem co będzie dalej... Edited April 2, 2014 by kakadu Quote
bela51 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Czesc chłopaku z wielkimi uszami. Jednego takiego juz znalam i zamieszkal na Majorce:lol: Quote
kakadu Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 myślę, że gazik odnalazłby się na tej cudnej wyspie, oby tylko ktoś dał mu szansę... :roll: dziękujemy cioci beli za odwiedziny :kiss_2: Quote
edek Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 On jest prześliczny. Tylko nie schronisko :placz:. Quote
kakadu Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 może się okazać, że nie będzie innego wyjścia... teraz tylko trzeba się modlić, żeby pan krzysztof potrzymał go trochę... Quote
bela51 Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 A masz dla niego jakis pomysł ? Jakies miejsce gdzie by go przyjeli, gdyby była kasa ? Quote
kakadu Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 belu, ja nie zbieram deklaracji na hotel, czy płatny dt :shake: to zbyt duże obciążenie dla już i tak po uszy obciążonych finansowo dogomaniaków; nawet na wątek nie zapraszam, bo tu nie ma żadnej tragedii, w sumie niczego co kazałoby zmobilizować się do wielkiego działania - ot zwykły porzucony pies w typie onka jakich wiele... sama rozumiesz... są psy w większej potrzebie; gdyby gazik był chory w takim sensie, ze potrzebowałby natychmiastowej pomocy weta to może starałabym się coś znaleźć, ale w tej sytuacji, to zdrowy jak byk pies, który w schronisku prawdopodobnie da sobie radę; wiem, konstatacja beznadziejna, ale tak jest; gazik, oprócz tego, że jest ogłaszany, to jego zdjęcia znajdują się na stronie fundacji z marek i być może jakichś współpracujących z nią również; wiem o pewnym panu z wołomina, który szuka onkowatego psa, ale po pierwsze trzeba to sprawdzić, a po drugie panu sie musi gazik spodobać; myślę, że do końca tygodnia wszystko się rozstrzygnie; inna rzecz, że kastracja wnętra kosztuje i ludzie niechętnie biorą na siebie takie koszty, stąd pomysł na uzbieranie pieniędzy na operację... Quote
kakadu Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 pan krzysztof po konsultacji z żoną i córką zgodził się przetrzymać gazika do czasu kiedy dojdzie do siebie po operacji; czekam teraz na decyzję owczarkowej skarpety, czy przyznają nam dofinansowanie do operacji i ewentualnie ile; od poniedziałku ruszam z bazarkiem, bo tak czy owak nie będziemy mieli nawet połowy potrzebnej kwoty... jak będę znała decyzję skarpety, zadzwonię do lecznicy w nasielsku (rosvet, piłsudskiego 7) i spróbuję ustalić termin i sposób zapłaty; dobrze, że gazik może zostać w tym domu jeszcze jakiś czas, ale już się martwię co będzie później... nie ma w jego sprawie żadnych telefonów ani maili :shake: Quote
kakadu Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 dostaliśmy zgodę skarpety owczarkowej na dofinansowanie :multi: bardzo serdecznie dziękuję skarpecie :loveu: Quote
kakadu Posted March 24, 2014 Author Posted March 24, 2014 uzupełnię tylko informację - pomoc będzie w wysokości 150,00 złotych :) Quote
edek Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 kakadu napisał(a):uzupełnię tylko informację - pomoc będzie w wysokości 150,00 złotych :) Czyli 250 zł zostało do zebrania sporo :-(. Zerknę jeszcze na biżuterię, może jeszcze coś wygrzebię na bazarek... Quote
kakadu Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 ciocia, dzięki, że zajrzałaś; byłam wczoraj na chwile u gazika (bywa na budowie co drugi dzień, tak jak jego tymczasowy opiekun ma dyżury)) pan krzysztof powiedział, że jak przyjdzie ranta to dorzuci 100 złotych; nie liczę na to na wszelki wypadek, ale może faktycznie sie uda; to byśmy mieli do uzbierania 150 - jestem pewna, że sie uda; tylko isę martwię co będzie dalej; jutro wystawię te rzeczy których zdjęcia mi przysłałaś i otworzę nowy bazarek z super biustonoszami; u gazika wszystko ok, pan krzysztof go zaszczepił na wściekliznę i chyba w weekend będzie już sie umawiał na operację; gazik wylecial do mnie z kontenera groźnie szczekając, ale potem dał sie pogłaskać i machał ogonem :) to bardzo fajny piesek; żeby tylko udało się znaleźc jakiś domek... Quote
kakadu Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 ok, pierwszy bazarek już mamy ;): http://www.dogomania.pl/forum/threads/251999-biustonosze-velform-bra-na-kastracj%C4%99-gazika-do-2-04?p=22005018#post22005018 Quote
Nadziejka Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 Zagladam z pzdrowieniami i kciukami :modla::modla::iloveyou: cudny psiak cudny , schron przeraza tr.... Quote
kakadu Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 dziękuję ciocia gonzalesowa, że do ns zajrzałaś :) :) :) może uda się uniknąć tego najgorszego,mamy jeszcze trochę czasu na szukanie domku... a ja dodam zaproszenie na edkowy bazarekdla gazika, bo zapomniałam w ferworze walki,za co edka bardzo przepraszam... http://www.dogomania.pl/forum/threads/251998-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-od-edka-na-kastracje-wn%C4%99tra-gazika-do-1-04?p=22005008#post22005008 Quote
kakadu Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 jeśli wszystko poszło zgodni z planem to gazik jest właśnie na stole... pan krzysztof powiedział, że zadzwoni jak już będzie coś wiadomo; rano o 7:00 jak szłam z psami, widziałam go z daleka jak czekał na transport do domu, bo schodził ze zmiany; mam nadzieję, że to wszystko jakoś ogarnie... Quote
Nadziejka Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Nadziejkowo zaciskamy za psie serce :modla: :modla: :modla: :iloveyou::iloveyou: Quote
edek Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Pewnie już po wszystkim. Kakadu a on ma ogłoszenie na tablicy ? może mu wyróżnić ? ( jak byś znała cenę to daj znać przeliczę się ). Quote
bela51 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Zagladam do Gazika. Czemu na dogo przewazają zle wiesci ? Zajrzyjcie prosze tez do tej bieduli z mojego podpisu:-( Quote
kakadu Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 dziękuję za odwiedziny, gazio juz po operacji; wszystko zniósł bardzo dzielnie, niczego sie nie bał, dał sobie zrobić zastrzyk bez piszczenia (wcale nie zwrócił uwagi) doktor pokazał panu krzysztofowi oba wycięte jajka; okazało się, że ze to drugie, które było w jamie brzusznej, urosło przeszło dwukrotnie :crazyeye: i operacja była zrobiona praktycznie w ostatniej chwili... jak tż zrobi skan faktur to wstawię na wątku; Quote
kakadu Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 a, zapomniałam napisać, że wszystko razem wzięte kosztowało 450,00 zł; ciut więcej niż początkowo zakładał lekarz; ale z pomocą bazarków (w tym jednego edkowego, z który jeszcze raz serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:) jakoś damy radę; Quote
edek Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Dobrze, że jest już po wszystkim :multi:. Kakadu nie ma za co dziękować, naprawdę :buzi:. Quote
kakadu Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 kurczę, nie mogę wstawić skanów faktur bo są w złym formacie; postaram się jak najszybciej to zmienić (za pomocą tża), ale w razie czego DONka z owczarkowej skarpety ma skany obu rachunków i ew. poświadczy; Quote
Recommended Posts