Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

gazio to pi[SIZE=3]ękny
niespełna roczny pies w typie owczarka niemieckiego, tylko mniejszy (waży 23 kg);
został podrzucony nad narwią niedaleko legionowa, gdzie zaopiekowali się nim ochroniarze z budowy gazociągu;
kiedy nad gaziem zawisła groźba schroniska, jeden z panów wziął go do siebie do domu;
niestety gazik jest bardzo terytorialny i charakterny, a pan okazał się być zbyt miękki i brak mu umiejętności do zapanowania nad psem;
gazio niezbyt dogaduje się też z rezydentem; trzeba je bez przerwy separować;
dodatkowo dom przerosła potrzeba operacji, którą trzeba przeprowadzić, bo okazało się, że gazio jest jednostronnym wnętrem;
tak więc wynegocjowałam z panem jakiś czas, tak, żeby gazia udało się chociaż zoperować bo w schronisku raczej nikt nie będzie mu robił usg
i skomplikowanych zabiegów, a wnętrostwo, to jak wiadomo prosta droga do nowotworu;

drogie ciotki - oto gazik z gazu...

" class="ipsImage" alt="">

faktury za zabieg, który łącznie kosztował 450,00 złotych

wydatki gazika:

operacja kastracji z usg jamy brzusznej w lecznicy rosvet w nasielsku - 450,00

razem - 450,00

*****************************************************************************************

wpłaty dla gazika:

skarpeta owczarkowa dla gazika - 150,00
tymczasowy opiekun - 100,00
bazarek z biustonoszami - 109,70, zaokrąglamy do 110,00 (rozliczony)
bazarek cioci edek - 63,00 (rozliczony)
bazarek z fantami od gospano - 80,70 (rozliczony)

razem - 503,70

[h=2][/h]
ponieważ uzbierało się więcej niz potrzebowaliśmy do spłaty długu w lecznicy, nadwyżkę czyli 53,70 podzielimy równo na SMON i dziadka maksia (w zaokrągleniu wpłace po 30,00 zł na każdy z tych celów)

wątek dziadka maksia:
http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post22085092

wątek SMON:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów

Edited by kakadu
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

gazio ma wykupione ogłoszenia na bazarku nutusi;
jak na ironię, był mail w jego sprawie, ale ponieważ gazio był już wtedy u ochroniarza, odpisałam, że nieaktualne; kiedy okazało się, że gazio wraca do gry, napisałam do tej pani, ale jakos się nie odzywa :(
zupełnie nie wiem co robić, nie wiem jak długo gazio będzie mógł zostać w nasielsku;
uprosiłam kilka dni; nie wiem co będzie dalej...

Edited by kakadu
Posted

belu, ja nie zbieram deklaracji na hotel, czy płatny dt :shake:
to zbyt duże obciążenie dla już i tak po uszy obciążonych finansowo dogomaniaków;
nawet na wątek nie zapraszam, bo tu nie ma żadnej tragedii, w sumie niczego co kazałoby zmobilizować się do wielkiego działania - ot zwykły porzucony pies w typie onka jakich wiele...
sama rozumiesz... są psy w większej potrzebie;
gdyby gazik był chory w takim sensie, ze potrzebowałby natychmiastowej pomocy weta to może starałabym się coś znaleźć, ale w tej sytuacji, to zdrowy jak byk pies, który w schronisku prawdopodobnie da sobie radę;
wiem, konstatacja beznadziejna, ale tak jest;
gazik, oprócz tego, że jest ogłaszany, to jego zdjęcia znajdują się na stronie fundacji z marek i być może jakichś współpracujących z nią również;
wiem o pewnym panu z wołomina, który szuka onkowatego psa, ale po pierwsze trzeba to sprawdzić, a po drugie panu sie musi gazik spodobać;
myślę, że do końca tygodnia wszystko się rozstrzygnie;
inna rzecz, że kastracja wnętra kosztuje i ludzie niechętnie biorą na siebie takie koszty, stąd pomysł na uzbieranie pieniędzy na operację...

Posted

pan krzysztof po konsultacji z żoną i córką zgodził się przetrzymać gazika do czasu kiedy dojdzie do siebie po operacji; czekam teraz na decyzję owczarkowej skarpety, czy przyznają nam dofinansowanie do operacji i ewentualnie ile; od poniedziałku ruszam z bazarkiem, bo tak czy owak nie będziemy mieli nawet połowy potrzebnej kwoty...
jak będę znała decyzję skarpety, zadzwonię do lecznicy w nasielsku (rosvet, piłsudskiego 7) i spróbuję ustalić termin i sposób zapłaty;
dobrze, że gazik może zostać w tym domu jeszcze jakiś czas, ale już się martwię co będzie później...
nie ma w jego sprawie żadnych telefonów ani maili :shake:

Posted

kakadu napisał(a):
uzupełnię tylko informację - pomoc będzie w wysokości 150,00 złotych :)

Czyli 250 zł zostało do zebrania sporo :-(. Zerknę jeszcze na biżuterię, może jeszcze coś wygrzebię na bazarek...

Posted

ciocia, dzięki, że zajrzałaś;
byłam wczoraj na chwile u gazika (bywa na budowie co drugi dzień, tak jak jego tymczasowy opiekun ma dyżury))
pan krzysztof powiedział, że jak przyjdzie ranta to dorzuci 100 złotych; nie liczę na to na wszelki wypadek, ale może faktycznie sie uda;
to byśmy mieli do uzbierania 150 - jestem pewna, że sie uda; tylko isę martwię co będzie dalej;
jutro wystawię te rzeczy których zdjęcia mi przysłałaś i otworzę nowy bazarek z super biustonoszami;

u gazika wszystko ok, pan krzysztof go zaszczepił na wściekliznę i chyba w weekend będzie już sie umawiał na operację;
gazik wylecial do mnie z kontenera groźnie szczekając, ale potem dał sie pogłaskać i machał ogonem :)
to bardzo fajny piesek;
żeby tylko udało się znaleźc jakiś domek...

Posted

jeśli wszystko poszło zgodni z planem to gazik jest właśnie na stole...
pan krzysztof powiedział, że zadzwoni jak już będzie coś wiadomo;
rano o 7:00 jak szłam z psami, widziałam go z daleka jak czekał na transport do domu, bo schodził ze zmiany;
mam nadzieję, że to wszystko jakoś ogarnie...

Posted

Pewnie już po wszystkim. Kakadu a on ma ogłoszenie na tablicy ? może mu wyróżnić ? ( jak byś znała cenę to daj znać przeliczę się ).

Posted

dziękuję za odwiedziny, gazio juz po operacji; wszystko zniósł bardzo dzielnie, niczego sie nie bał, dał sobie zrobić zastrzyk bez piszczenia (wcale nie zwrócił uwagi)
doktor pokazał panu krzysztofowi oba wycięte jajka; okazało się, że ze to drugie, które było w jamie brzusznej, urosło przeszło dwukrotnie :crazyeye: i operacja była zrobiona praktycznie w ostatniej chwili...
jak tż zrobi skan faktur to wstawię na wątku;

Posted

a, zapomniałam napisać, że wszystko razem wzięte kosztowało 450,00 zł; ciut więcej niż początkowo zakładał lekarz; ale z pomocą bazarków (w tym jednego edkowego, z który jeszcze raz serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:) jakoś damy radę;

Posted

kurczę, nie mogę wstawić skanów faktur bo są w złym formacie; postaram się jak najszybciej to zmienić (za pomocą tża), ale w razie czego DONka z owczarkowej skarpety ma skany obu rachunków i ew. poświadczy;