Cockermaniaczka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 betty_labrador napisał(a):a ja zamowilam we wtorek i dostalam w srode :D z karuska?:crazyeye: no to mnie nie lubia czy jak?:cool3::eviltong: Quote
betty_labrador Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Cockermaniaczka napisał(a):z karuska?:crazyeye: no to mnie nie lubia czy jak?:cool3::eviltong: no tak z karuska :) wiesz bo ja mialam troche na innych zasadach zamawiane niz "zwykły smiertelnik" i pewnie dlatego :p Quote
Asia & Ginger Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 A ja się tylko zastanawiam czym się różnią furminator, vachtminator i coatminator. Może ktoś wie? :cool3: Czy to może jest tak, że każda firma inaczej to nazywa? Mam zamiar kupić takie cudo na wystawie w Poznaniu, ale nie wiem czym różnią się te ustrojstwa. :roll: Quote
Cockermaniaczka Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 chyba niczym?:roll:Gdzies czytalam ze to poprostu inne nazwy a chodzi o to samo:eviltong: To co ja kupilam mialo nazwe w jednym sklepie furminator a w innym coatminator wiec sadze ze to poprostu od producenta zalezy. Quote
KaRa_ Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Asia & Ginger napisał(a):A ja się tylko zastanawiam czym się różnią furminator, vachtminator i coatminator. Może ktoś wie? :cool3: Czy to może jest tak, że każda firma inaczej to nazywa? Mam zamiar kupić takie cudo na wystawie w Poznaniu, ale nie wiem czym różnią się te ustrojstwa. :roll: Widzę,że nie tylko ja planuje zakup tego cacka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 KaRa_ napisał(a):Widzę,że nie tylko ja planuje zakup tego cacka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Oby tylko tych furminatorów nie zabrakło, bo nie tylko my chcemy to kupić. :evil_lol: Quote
KaRa_ Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Oby tylko tych furminatorów nie zabrakło, bo nie tylko my chcemy to kupić. :evil_lol: Nie strasz Asiu, nie strasz:evil_lol: Quote
Cockermaniaczka Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Znalazłam minus furminatora.Jak sie ubrudzi,tzn wejdzie brud miedzy te ostrza to ciezko go wyciagnac i trzeba sie pobawić igłą :roll:No ale tak to jest tak sie z dywanu furminatorem klaki zbiera:evil_lol::eviltong: Quote
Asti Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 A taki furminator dużo różni się od trymera? Quote
KaRa_ Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Kupiłam furminator i mogę powiedzieć, iż rewelacyjnie działa na psach i na kotach!! [IMG]http://i288.photobucket.com/albums/ll183/karatc7/furmi.jpg[/IMG] przejechałam pare razy psa i kota tylko do wypróbowania i już tyle tego wyszło:lol: Quote
Kasia&Rika Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 dokładnie, jest świetny, mój spaniel nigdy nie miał tak delikatnej sierści jak po przejechaniu furminatorem - a też jeszcze nie skończyłam Quote
betty_labrador Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Asti']A taki furminator dużo różni się od trymera?[/quote] furminator sluzy do usuwania martwego podszerstka, a trymer do usuwania martwych wlosow okrywowych rowniez, -mozna trymerem zrobic psa tak jak maszynka, czyli na krótko, a furminatorem nie bardzo :) Quote
Vorph Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Mam pytanie: czy ktoś używał furminatora do psów krótkowłosych jak staffik? Jestem ciekawa czy się sprawdza, bo jak tak, to chętnie zaopatrzę się w coś takiego :roll: Quote
Rinuś Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 To co macie to coatminator :diabloti::diabloti: Quote
Asia & Ginger Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Vorph']Mam pytanie: czy ktoś używał furminatora do psów krótkowłosych jak staffik? Jestem ciekawa czy się sprawdza, bo jak tak, to chętnie zaopatrzę się w coś takiego :roll: KaRa używała na swoich krótkowłosych psiakach i kocie. ;) [quote name='Rinuś']To co macie to coatminator :diabloti::diabloti: Nie prawda, bo na opakowaniu jest napisane Eliminator. :eviltong: Jeden czort. ;) Quote
Rinuś Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Asia & Ginger'] Nie prawda, bo na opakowaniu jest napisane Eliminator. :eviltong: Jeden czort. ;) a na jakim ? :razz: boshe ile tych podróbek :eviltong: Quote
KaRa_ Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Rinuś'] a na jakim ? :razz: boshe ile tych podróbek :eviltong: Vivog dość znana francuska firma. Quote
Cockermaniaczka Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Tez mam Vivoga:p Ja trymowalam wyzla i sie sprawdzal:pWiedz sadze ze i na wlosie stafika bedzie ok. Quote
Vorph Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Cockermaniaczka - dzieki! A gdzie moge kupic furminator tej firmy Vivog? Quote
KaRa_ Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Vorph']Cockermaniaczka - dzieki! A gdzie moge kupic furminator tej firmy Vivog? Ja kupiłam na wystawie, w Karusku widziałam,że mają tym,że obrotowe a dla staffika taki aż nie potrzebny;). Quote
Cockermaniaczka Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Allegro i Karusek:pI jeszcze jest jeden sklep,jutro napisze strone bo dzisiaj nie mam nerwow i glowy:(:(:( W Karusku mozna sie zapytac o nie obrotowe bo na pewno sa.Mi babka na prosbe wystawila aukcje jak chcialam przez allegro kupic:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Jeszcze Sewing sprzedaje i chyba nawet taniej niż w Karusku. ;) To ja jeszcze zamieszczę fotki Gingerki po furminatorowaniu. Niedawno była trymowana, więc części włosów już się pozbyliśmy wcześniej. ;) Quote
Asti Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Dziękuję za odpowiedź :) Ale Furminator mnie nie zachęca ceną:shake: Quote
Asia & Ginger Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Asti napisał(a):Dziękuję za odpowiedź :) Ale Furminator mnie nie zachęca ceną:shake: W Sewingu chyba 35 zł kosztuje + przesyłka. ;) Quote
Kasia&Rika Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Asia & Ginger napisał(a):W Sewingu chyba 35 zł kosztuje + przesyłka. ;) tak, właśnie 35 i 12zł przesyłka za pobraniem, ale jest wart swojej ceny. mam dwa trymery gęsty i rzadki za które zapłaciłam przeszło 50 - raz użyte, więc za tą cenę wolę furminator, a trymery wolę sprzedać Quote
Recommended Posts